Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mestsky byt - co vše se platí?

Od: makyna111 odpovědí: 5 změna:

dobry den,chtela jsem se zeptat jak se plati mestsky byt kdyz mi mesto prideli od mesta byt vim jen ze se plati za ty metry a pak?(je fond oprav?nebo zalohy na kazdeho cloveka?+platim i vodu,eletriku,plyn a co jeste.nejakou zalohu)muzete mi nekdo rict co a jak?vijde mi to levneji nez kdyz pujdu k nekomu do pronajmu?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pacourek*
hodnocení

1x

Většinou se městký byt je levnější než soukromí.Záleží na smlouvě ale většinou se platí za metry+zalohy(na vodu,plyn,teplo,teplou vodu,vytah ,zpravu oběktů,osvětlení na chodbě atd.)

makyna111
hodnocení

dekuji takze pak jen zvlast elektriku?

lidus*
hodnocení

0x

Městský byt-obecní byt se platí podle toho kolik máte ve smlouvě kč za metr u nás je to od r.2013 60kč (př. byt 72m x 60 je 4320kč)-toto je holý nájem , k tomu se platí topení, teplá a studená voda, výtah, společná elektřina + společné otápění např. sušáren a sklepů, nějaká koruna za kuchyňskou linku, za společné antény-platíte i tehdy pokud máte třeba UPC (aspoň u nás) -chodí u nás od správce nemovitosti na jednom papíru, pak připočtěte SIPO-zálohy na elektřinu, plyn. Osoby v bytě musí být nahlašené a podle jejich počtu se vypočítává právě ta platba za společnou elektřinu, výtah. Odpady se u nás platí zvlášť městu-platí se na magistrátě nebo lze poslat z účtu a to vždy do konce května toho roku. Ještě platíte tv + rozhlas- koncesionářské poplatky. Komplet platím zálohy měsíčně cca 8000 ale třeba za topení mi vrací cca 5000, za vodu cca 2000. Snad jsem na nic nezapomněla.

Dodám, že podle stanov platí nájemník drobné opravy sám (do 500kč) jinak žádáte správce nemovitosti, ten pošle technika a hned víte co a za kolik jsou ochotni v bytě udělat, vyměnit-vždy u nás dávají v podstatě to levné např. sporák s troubou plynový do 5000kč ale můžete si vzít tu sumu a připlatit si a koupit sporák třeba za 20 000kč. Rovněž vám nebrání vybourat umakart a vystavět jádro ale opět vám jen nějakou čáskou přispějí.

buss
hodnocení

0x

Kolik a jak uhradit vám sdělí vlastník bytu (ve smlouvě), tedy příslušný odbor na obci. Některé zálohy na energie snad budete hradit sámi. Levnější, ani neuvádíte co po vás chtějí. Ideální je vlastní.

hodnocení

0x

Z městského úřadu, platíte-li poctivě, vás nikdo nemůže vystěhovat. Byt můžete časem vyměnit za větší či menší. O podnájmu toto neplatí. Majitel bytu ho bude kdykoliv potřebovat a vám dá výpověď podle smlouvy a vy musíte byt opustit. Vyměnit ho nemůžete. Většinou domácí odmítají aby se podnájemník trvale přihlásil. Platíte všechno tak jako v obecním bytě, jen jste odkázán na libovůli pana domácího. Majitel si ponechává byt a pronajímá ho proto, že mu nese zisk. Tedy nájem je větší než za obecní. ;) V obecním domě, kromě nájmu platíte ještě vodu, stočné a elektřinu na chodbě. Někdy úklid společných prostor. Na tyto platby dostanete rozpisový list. A také dekret na byt. Navíc si potom platíte elektřinu, plyn, televizi, rádio a připojení podle své potřeby. Obecní byt vás výjde levněji, než podnájem. ;)

doplněno 20.02.13 17:00:

oprava- z bytu, jehož je majitelem městký úřad. . .

doplněno 20.02.13 17:05:

Ještě jsem zapomněla: V podnájmu nesmíte byt nijak upravovat. V městském bytě si můžete udělat úpravy podle svých představ. Např. nové kachličky. ;) K městskému bytu patří i vybavení, které má určitou životnost. Po této době a po opotřebování je vybavení vyměněno za nové. Např.sporák, lino atd. V podnájmu je to na libovůli pana majitele. *hej*Městský byt je nmohem výhodnější.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]