Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Topení - dva radiátory nehřejí, nevíte proč?

Od: saku odpovědí: 39 změna:

Mam doma klasicke ustredni topeni, uz asi pet let bez problemu, az dneska mi prestaly hrat posledni dva radiatory, zkousel jsem odvzdusnovat ale nic. Mohl byste mi nekdo poradit. Predem dekuji...

39 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Velmi málo informací - doma je byt či dům, patro, způsob vytápění... *nevi*

saku
hodnocení

Upresnuji: Dum,ale topeni je jenom v jednom patre, klasicky kotel na uhli a na ten napojeny dve vetve, jedna je vporadku a v te druhe jsou 4 radiatory a posledni dva nehrejou,pouze prvni dva a od druheho uz jsou trubky studene...Odvzdusnoval jsem a trochu vzduchu bylo...

... no a pak už tekla voda?

saku
hodnocení

voda tekla...,ale utech dvou co nehrejou tak tam nic neteklo a ani vzduch...je mozny ze se to nekde ucpalo?

Teoreticky ano. Pokusil jste se dopustit do okruhu vodu?

saku
hodnocení

Ted to strejda dopousti tak uvidime...

Tak pokud je kam dopuštět, jste na dobré cestě... :)

saku
hodnocení

Tak sme dopustili,tlak stoupl ale nic, ty posledni dva, ani kapka vody ale ty dva predtim jsou vpoho,hrejou a tece voda...

a vzduch utíká?

sem říkal, že to bude na dlouho

saku
hodnocení

U tech co nehrejou neutika nic, vzduch ani voda...

kolik je tlak?

přidejte trochu

saku
hodnocení

24 kPA, uz sme doplnovali...

opět dlouhý výčet možností:

Je ovzdušňovák dost vyšroubovaný? Musí utíkat vzduch, nebo voda. Pak ještě opatrně povolit převlečnou matici u kohoutu, jestli tam bude kapat voda.

Možná hloupá otázka, ale nezamrzla ta dvě tělesa?

doplněno 06.01.09 20:42:

Přívod k nim.

saku
hodnocení

Take me to napadlo, v mem pokoji jsou dve telese a ty hrejou,ale ustrejdy v pokoji prave nehrejou.Mohlo by to treba zmrznou ve zdi mezi pokoji...

to snad nemyslíte vážně, že by v místnosti zamrzlo topení? To tam netopíte? To je tak staré topení, že by bylo nevhodně provedeno?

saku
hodnocení

Prave ze uz i to me napada...Zas tak stare to neni a v mistnosti se normalne topi...

můžete všude sáhnout na vedení?

saku
hodnocení

Ano, mohu. Od druhe(hreje)ke tretimu radiatoru (nehreje) uz potrubi nehreje...

a je tam zima, že by to zamrzlo ve zdi?

Takto to nejde, to je třeba na místě. Koukněte na první příspěvek, tam jsem se zmínil že je to na dlouho.

Tak že je najednou bod, kde je trubka horká a najednou studená?

doplněno 06.01.09 21:08:

... o pár centimetrů dál...

Už se asi blížíme k cíli. Je dobré, že se nikde neobjevují loužičky. Projděte cestu přívodu k tělesům a pokuste se jí jemně pomoci ohříváním z venkovní strany...

Není tedy v okruhu dostatečný tlak?

hodnocení

0x

Jejda, to bude dlouhý seznam.

Saku, "odvzdusnovat ale nic" co znamená nic, jako že netekla voda, nešel vzduch, nebo co dál:

ICQ 55180641

hodnocení

0x

Mate u tech topeni otevreny ventily?:)

To jen tak naokraj. Obcas, dle zkusenosti, to byva ta nejvetsi prkotina...

i tak by musela voda vytéci (přes zpátečku /snad nemá dva kohouty/)

To sem spis myslel primo k tomu hrati, nez odvzdusnovani. A napul samozrejme jako vtip, za coz se omlouvam, ale nemohl jsem si pomoct.

To A NIC od tazatelky sem spis pochopil, jako ze ani odvzdusneni nepomohlo, nez ze NIC neteklo nebo nefoukalo z odvzdusnovaku. Ale treba se milim.*nevi*

Kazdopadne tomuhle moc nerozumim, tak uz radsi mlcim.

Jen sem chtel poukazat, ze nekdy nekdo ma cepici na hlave a hleda ji po celem pokoji.

Axusi, vy se mílíte, já se mýlím, ostatní se taky mýlí. Takže není zač se omlouvat. Ale psaním je to na několik dní. Nejlepší je na místě trošku šikovný člověk, který vše vyřeší, páč koukne a řekně: ...

... a saku už dávno sedí ve vytopeném pokoji a spokojeně se culí...

saku
hodnocení

Saku sel spat pac uz na to nemel nervy...

saku
hodnocení

To je jasny,ale kdyz uz je potrubi studeny...A ty dva radiatory kdyz je chci odvzdusnit tak nejde zadne medium,voda ani vzduch...

Je to velmi podivné. Pokud by byl přerušen přístup vody, při odvzdušnění by se projevil syčením podtlak. Jsem nyní již opravdu přesvědčen, že jsou zamrzlé trubky obě...

opravdu procházejí trubky místy, kde by mohli zamrznout? To snad ne?

troja*
hodnocení

0x

... asi bychom měli začít od začátku.

Podle popisu se jedná o etážové topení v jednom poschodí s kotlem na témže podlaží. Z kotle, po určité vzdálenosti se rozcházejí dvěvětve. Dejme tomu, že doleva je několik radiátorů plně funkčních. Druhá větev dejme tomu napravo má čtyři radiátory. Z uvedeného není jasné jak jsou zapojeny, respektive stále se mluví, že první dva hřejí a poslední dva nehřejí.

Znamená to, že jsou stále zapojeny za sebou? Má každý radiátor vlastní ventil a zpátečku?

Co by stalo, kdyby se povolila na posledním radiátoru spodní zátka?

Což si připravit hadr, velkou nádobu, drát na sváření, nebo podobný pevný a vyšroubovat dřík z odvzdušňovacího ventilu a drátem zjistit, zda je vůbec v radiátoru voda. A tak postupovat směrem k teplým radiátorům.

Předem bych snížil tlak a pak bych takto postupoval, pokud nejsou obě trubky zamrzlé?!?!

jabraka*
hodnocení

0x

Zatím se podařilo rozehřát tazatele,radiátory jsou dál studené.Padla tady možnost ucpání.Kde asi nejpravděpodobněji může dojít k ucpání?Samozřejmě v uzavíracích ventilech.Stačilo by nejprve zkusit na ně poklepat,aby se pod kuželkou ventilu nanesený kal uvolnil a odplaval.Když to nepomůže,tak vršek ventilu odšroubovat,zpočátku jen trochu povolit.Pokud ani po nadzvednutí kuželky voda nepoteče,je možno počítat s ucpáním trubky.Pokud jsou trubky ve zdi,doporučil bych šikovného topenáře,aby navrhl nejvhodnější zásah.

JABRAKA

miljan*

To by se musely ucpat obě trubky k radiátoru současně. Pokud se ucpe jenom jedna, voda se do radiátoru musí dostat a po otevření odvzdučňováku by se měl radiátor naplnit. Akorát voda nemůže cirkulovat.

Zkuste namalovat rozvody topení v trojrozměrném prostoru. Nebo alespoň pár fotek rozvodů.

Jestli topíte plynem, tak počítejte, že nebude hřát žádný. *cert*

hodnocení

0x

saku, co jsem napsal hned první odpověď? :

06.01.09 19:53?

jato*
hodnocení

0x

Zavřete hřející radiátory a puste oběhovku na plný ceres. Když to nepomůže, oběhovku odstavit a musíte najít to místo, kde je to upanéPak múžete zkoušet povolovat šroubové spoje, jestli začne kapat voda na teplé i studené straně. Pak vodu vypustit a zprůchodnit potrubí, napustit atd. Pokud to ovšem není jenom fórek.

ale nepíše o oběhovém čerpadle, co když je to samotíž!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]