Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pošlu SMS - teplota 5 st. - rosný bod 4,8

Od: janmega* odpovědí: 7 změna:

Mám na chalupě zapínání topení telefonem.

Pošlu SMS - napíše to teplota 5 st. - rosný bod 4,8.

K čemu je mi dobrý rosný bod? Mám se tím nějak řídit?

Honza

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zabu
hodnocení

0x

No to znamená, že Vám zbývají dvě desetiny stupně do okamžiku, než začne kondenzovat voda ve vzduchu.

janmega*
hodnocení

Díky za odpověď.

Dnes napsala SMS z chalupy : teplota: 3,3 C , Vlhkost : 38,1 %, R.bod4,2 C.

Tak pořád nevím jestli je to dobré, nebo jestli tam mám zatopit aby tam nezačalo třeba hnít dřevěné obložení.

Honza

luke237
Dnes ti tak zacala na dreve a ve dreve kondenzovat voda (voda se srazi od 4,2°C a ty tam mas momentalne mene).
janmega*
hodnocení

Tak jsem to snad pochopil.

Díky.

Honza

rosnybod
hodnocení

0x
Jestliže je vlhkost 38,1 % a teplota 3,3 °C, tak je rosný bod asi –10 °C.
Zde si můžete stanovit rosný bod, znáte-li teplotu a relativní vlhkost.
old.chmi.cz/...

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud máš zadán rosný bod,st C ,pak je zbytečné pátrat po vlhkosti vzduchu.Relativní vlhkost je v případě dosažení teploty rosného bodu 100% a dochází ke kondenzaci vody ze vzduchu.Totéž je totiž i venku,prší,nebo sněží při dosažení rosného bodu a 100% relativní vlhkosti vzduchu-.Absolutní vlhkost ti nic neřekne.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]