Nejste přihlášen/a.
Ahoj, máme podezdívku obloženou břidlicí a ta se nám začala odlepovat a nyní už část opadla úplně... Rád bych to zkusil opravit sám a proto bych si chtěl ujasnit postup opravy. Nakoupil jsem penetraci sokrat, lepidlo Thin Set Special a spárovací hmotu.
Případné nerovnosti na povrchu majzlíkem vyrovnám, očistím košťátkem, štětcem napenetruji a pak nanesu lepidlo na kus břidlice nebo na celý povrch podezdívky a pak jen namačkávat břidlici? Dále si budu vypodkládat mezery mezi kusy břidlice špalíčky. Až lepidlo ztvrdne začnu spárovačkou spárovat mezery.
Je tento postup správný nebo jsem něco vynechal? Moc Vám děkuji.
Je otázkou, zda je izolace proti zemní vlhkosti pod podezdívkou a nebo nad (případně chybí úplně)...
Za mne - určitě bych nepenetroval, protože penetrace uzavře odvětrávání podezdívky a obklad (při případném navlhnutí oprýská opět - a ve větší míře).
Omítku pod obkladem, pokud je soudržná (nedrolí se) bych jen očistil od volných ´kamínků´ a obklad přilepil zpět cementovou mazaninou a tou pak i vyspároval.
Pokud soudržná není - jen pod odpadnutými kameny, oklepal bych ji, naomítal cementovou omítkou, do ní nalepil kameny a jí i vyspároval.
Pokud je omítka pod obkladem zvětralá celá, oklepal bych celou zeď a celou znovu obložil (flikování je v takovém případě jen pro zlost).
použít na to flexi lepidlo extra...pěkně se to namíchá s vodou a paráda ...
je to tuším konkrétně lepidlo na dlažby,mrazuvzdorné atd.
mám stejný problém, tak jsem dostal doporučení, že tím to bude držet jako sviňa
mají to všude a drží to jako prase
jinak postup bych volil jak píšete vy...
Jen pro ujištění, jedná se o tohle lepidlo? stavomarket.cz/...
Zkusím to tedy jím . A postup nanášení lepidla je takový, že lepidlo nanesu na břidlici a šup s tím na podezdívku nebo nahodit podezdívku a pak přikládat břidlici?
A penetraci jste používal?
penetraci bych určitě použil nějakou...
jinak dával bych to jak na podklad, tak na kámen...
docílíte tím maximální přilnavosti...každopádně nedělejte moc velkou vrstvu už jen proto, že je lepidlo dost drahé
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.