Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Poraďte prosím, jak nasměrovat tel. anténu. Mám tzv. matraci a bydlím cca 2 000m od tel. vysílače Hošťálkovice. Mám ji ale nastavenou na vysílač Hladnov. Při chození kolem televizoru je obraz i zvuk přerušovaný, ale jen na programech ČT. Ostatní programy jsou bez poruch. ( Nova, Prima, Barandov a pod.)
Antenu mám na střeše a přístup teď v zimě je dost obtížný. Mám anténu přesměrovat? Bude to lepší?
Děkuji za odpověď.
osobně čím blíž vysílač tím lepší signal-2km to by mělo jít i na pokojovku,chytám z 40km na antenu a bez problému,našel jsem tu na poradte mapu vysílačů a tam si najdete svuj dum a orientaci a nastavíte to vudči vysílači docela přesně.jinak i na 40km vzdálenost mě to bere pokojovka od mále přenosné tv,ale občas to vypadne
Kamaráde myslím že příjem z nějaké vzdálenosti néní ta k rozhodující,ale co hraje obrovskou a důležitou roly má a vysílá vysílač v jaké síle a to se dá po domácku zjistit pouze pomocí MĚŘÁKU UROVNĚ SIGNALU DVB-T a ten si bohužel musíš koupit za korunky.Mě sice stál 600kč nebot mám universální i pro satelit,ale tobě bude stačiti za300kč.Bydlíš v Praze,tak si skoč na MODŘANSKOU 409/68F a poptej se na to.Jinak je to internetový obchod www.dipol cz.Jinak asi těžko sám najdeš ten nejsilnější signal,pokud by sis nevzal televizy na střechu také.Já koukám na vysílač multiplex 3 ze vzdálenosti10km a na vysílač multiplex 4 15km a vše zatím šlape,ale mám čistej výhled na vysílač,což je pro mě plus a druhé plus je nová plazmová televie,která má všechno pro příjem dvb-t zabudované v sobě v takovém poměru, že je to až udivující o proti starým televizorúm.Holt Panasonic si buduje jméno.
TAK AHOJ SAMOUK
Dobrý den, patrně nebudou ostatní souhlasit, ale již při spouštění DVB-T vysílání bylo všude uváděno, že anténa "matrace" není vhodná (a hlavně polská síta s předzesilovačem). Lepší je anténa směrová, která nebere signál z boku. Já mám směrovou (Logaro) a i tak mám občas stejný problém. Stačí v TV nebo set-top-boxu aktualizovat naladění kanálů a je to zase půl roku OK. Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.