Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lepení luxfer

Od: qwe* odpovědí: 6 změna:

Dobrý večer. Mám vyzděnou příčku z ytongu a jako poslední řadu chci dát místo ytongu luxfery. Chci se zeptat jak je spojit. Chytré sady BlockLock jsou šíleně předražený. Nechci dát za luxfery 500 kč a za spoj. mat. 1500 kč. Mohu samozřejmě koupit vetromaltu na luxfery, ale o moc levněji mě to nevýjde.

Na klasické zdění mám k dispozici zbytek lepidla z ytongu nebo lepidla na obklady a dlažby. V případě snadného zdění mě napadlo koupit ty plastové profily (pásky) a lepit to nějakým jiným tmelem. Např. mám přebytky akrylátového lepidla v kartuši nebo univerzálního stavebního lepidla taky v kartuši.

Co myslíte? Díky. Zítra bych to chtěl udělat.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

qwe*
hodnocení

Ještě doplním, že se mi jedná o 13 luxfer.

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud jde jen o jednu řadu,položíš je do lepidla(flexibilního)Aby luxfery držely pohromadě,polož do drážky na nich drát a ten zazdi do ytongu.Jeden nahoře a jeden dole.Zbývající spáru zaspáruj spárovačkou,nebo akryltmelem.

JABRAKA

qwe*
hodnocení

Díky. Jen si nejsem úplně jist, jestli se zhora dostanu k ložné spáře. Nyní je mezi příčkou a stropem cca 22 cm. Luxfera má 19 cm + spára pod luxferou. To znamená, že mi zbyde cca 2,5 cm mezi luxferami a stropem. To jsem měl v plánu zapěnit montážkou a pak zakrýt plastovým L profilem prodávaným v hobymarketech.

hodnocení

0x

Běžně se nelepí ale zdí na suchou cenetovou maltu (beton!) Ve vašem případu bych si to udělal obdobně jak popisujete! položit do lepidla,styčné spáry taky máznout lepidlem a po zatvrdnutí dospárovat vrch pěna po zatvrdnut dospárovat nebo jak píšete zakrýt profilem.

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud to vkládáš do přiměřeného otvoru,tak ta montážní pěna určitě stačí.

JABRAKA

qwe*
hodnocení

Síky všem za rady. Nakonec jsem to udělal takto: Usadil jsem je do lože z lepidla na ytong. Po zatvrdnutí jsem vypěnil svislé spáry a spáru mezi luxferami a stropem PUR montážní pěnou. Šroubovákem jsem pěnu vyškrábal do cca 1-1,5cm hloubky a celé se to chystám zítra vyspárovat - nejspíš Rimanem Uni.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]