Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer. Mám vyzděnou příčku z ytongu a jako poslední řadu chci dát místo ytongu luxfery. Chci se zeptat jak je spojit. Chytré sady BlockLock jsou šíleně předražený. Nechci dát za luxfery 500 kč a za spoj. mat. 1500 kč. Mohu samozřejmě koupit vetromaltu na luxfery, ale o moc levněji mě to nevýjde.
Na klasické zdění mám k dispozici zbytek lepidla z ytongu nebo lepidla na obklady a dlažby. V případě snadného zdění mě napadlo koupit ty plastové profily (pásky) a lepit to nějakým jiným tmelem. Např. mám přebytky akrylátového lepidla v kartuši nebo univerzálního stavebního lepidla taky v kartuši.
Co myslíte? Díky. Zítra bych to chtěl udělat.
Pokud jde jen o jednu řadu,položíš je do lepidla(flexibilního)Aby luxfery držely pohromadě,polož do drážky na nich drát a ten zazdi do ytongu.Jeden nahoře a jeden dole.Zbývající spáru zaspáruj spárovačkou,nebo akryltmelem.
JABRAKA
Díky. Jen si nejsem úplně jist, jestli se zhora dostanu k ložné spáře. Nyní je mezi příčkou a stropem cca 22 cm. Luxfera má 19 cm + spára pod luxferou. To znamená, že mi zbyde cca 2,5 cm mezi luxferami a stropem. To jsem měl v plánu zapěnit montážkou a pak zakrýt plastovým L profilem prodávaným v hobymarketech.
Síky všem za rady. Nakonec jsem to udělal takto: Usadil jsem je do lože z lepidla na ytong. Po zatvrdnutí jsem vypěnil svislé spáry a spáru mezi luxferami a stropem PUR montážní pěnou. Šroubovákem jsem pěnu vyškrábal do cca 1-1,5cm hloubky a celé se to chystám zítra vyspárovat - nejspíš Rimanem Uni.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.