Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik stojí 1m2 orné půdy?

Od: hurikan* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den , chtěl jsem se zeptat jestli někdo nevíte kolik se pohybuje cena za 1m2 orné půdy? Chceme koupit od souseda kus pozemku zatravněného , nejedná se o stavební pozemek .Je to prostě jen louka . Děkuji za odpovědi .

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Na tohle se jednoduše odpovědět nedá. V každé lokalitě bude cena odlišná, někdy i dost výrazně. Navíc píšete orná půda a vzápětí louka. I v tom je podstatný rozdíl. Poptejte se na Vašem katastrálním úřadě na konkrétní pozemek.

hodnocení

0x

mě soused nabízel 10 kč za M2 což se mi zdá strašně málo*bum*tak jsem mu to neprodal*frajer*

trznicena
hodnocení

0x
Tržní cena se nejčastěji pohybuje v rozmezí od 7-17Kč/m2 zemědělské půdy.

figurek*
hodnocení

0x

Když potřebujete prodat ornou půdu, pak málokde vám za větší pozemek dají více než 10 KČ za metr, protože solární boom je pryč. Jestli ale chcete koupit louku, pak jsem zaslechl něco o 100 KČ za metr čtvereční. Rozdíly budou samozřejmě taky podle lokality a podle toho, jaké vztahy máte se sousedem.

Zkuste se mrknout sem

info.dh.sweb.cz/...

hurikan*
hodnocení

Ze sousedem mám velmi dobré vztahy , je to od manželky vzdálený příbuzný .

hodnocení

0x

Pokud se jedná podle katastru o skutečně ornou půdu - zemědělský pozemek a jde o větší plochu cena se pohybuje okolo 15,-/m2, ale i méně. Záleží taky dost na tom, jak je daný pozemek přístupný. S menší a lukrativnější plochou se cena zvedá. Ovšem někteří šílenci chtějí třeba i 150,-/m2. Louka nebo-li trvalý travní porost už bude mít cenu zcela jinou a to s ohledem na velikost plochy - opět a možnosti zda lze v budoucnu pozemek převést na stavební.

paw*
hodnocení

0x

Kvalite pudy se rika odboprne bonita pudy. A k jejimu urceni je vice parametru. Asinejrychlensi nahled lze ziskat tady>

bioreality.cz/...

cislo BPEJ ziskate z nahlednuti do katastru nemovisoti a tam vam vyjede.

cyril*
hodnocení

0x

Cena je taková, na jaké se dohodnete, jiná není.

no když se dohodnete třeba za 1kč a smlouvu podepíšete muže to každému být fuk,vyměřit,daný kus,zapsat na katastru a je to,jde o to kde to je,jaká je bonita,jáký je přístp k poemku,zda tam není nějaké břemeno(položená elektřina,plyn či ropovod)nebo to není třeba v nějakém ochraném pásmu,pak podle toho se cena odvíjí,zajděte na katastr poptejte se a oni vám rádi vyhoví,ceny pozemku pomalu ale jistě rostou

cyril*

Děkuji za radu, ale na katastr nepůjdu, vyhovím si sám. ;)

jir
hodnocení

0x

Dobrý den,

cena za m2 orné pudy je v českě republice značně podhodnocena. viz. ceny za ornou půdu v EU.

Musím uznat že se postupně i když velmi pomalu začínají zvyšovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]