Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, uz jsem si tu procetl nekolik stránek, ale nemuzu najit na vsechny me otazky odpovedi..Potreboval bych poradit se skladbou podlahy na masivnich tramech, to znamena ze mam masivni tramy 20x30 cm, na nich ted pritlucene desky (25 mm )ruzných sirek, nekde uz mezi nimi jsou mirne mezery, nekde kolem pul centimetru,,jinde jsou primo u sebe, na tramech kde jsou pritlucene, kdyz mi nevychazely delky, jsou mezery treba tri centimetry jako mezi čely desek.. chtel bych to vysypavat liaporem, pod ktery bych dal podlahovou folii, jenze mam strach ze by se ten liapor mohl casem prosypavat do tech mezer a mohlo by to delat neplechu, proto jsem si rikal ze bych na desky bud polozil mirelon 3mm, na to nejtenci osb desky (6mm)na ne liapor, izolaci, dvakrat krizem osb desky s perodrazkou 18 mm, a finalni krytinu, nebo misto mirelonu a 6mm osb desek koupit nejlevnejsi pvc, nebo lino, a na to primo sypat liapor a izolaci..to lino nebo ty tenke osb bych mel i ted kvuli tomu ze pri fajnych omitkach a pri delani sadrokartonu a vsech praci neprasilo do spodniho patra, a i uklid by byl jednodusi..jestli Vas napada jeste nejake reseni, nebo rada k cemu se spise priklonit,budu rad..
Zřejmě se jedná o strop v patře.Mezi trámy by byl potřeba zcela jistě kročejový útlum.Pro tento účel se hodí spíše vláknitý materiál,minerální vlna,než liapor.Nemusí být v mezeře nacpaná.Místo OSB desek bych doporučil sádrovláknité desky,nalepené na prkna nízkoexpanzní pěnou.Na tyto desky lze položit jakoukoliv krytinu,lino,dlažbu,koberec,nebo plovoučku.
JABRAKA
Ano jedna, a ty trámy budou z vetsi casti priznane,jedna se uz o hoblovane tramy, kterym uberu pouze 5 cm od vrchu abych tam dal izolaci jak rikate,nebo nebo po bocich primontoval profily,a na ne pripevnil sadrokarton.. nevim jestli by to bylo vhodne lepit je primo penou na ty desky, jsou tam nerovnosti do 2 cm asi.. a kdybych polozil jednu vrstvu osb 18mm, a jako druhou vrstvu pouzil ty sadrovlaknite desky?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.