Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na betonovou podlahu

Od: michaltopic* odpovědí: 16 změna:

Rozhodl jsem se, že starou podlahu v bytě celou zrekonstruuji. Takže jsem vyházel všechno, co tvořilo původní podlahu - parkety, ipu, heraklitové desky a nakonec i škáru. Kdybych dělal celobetonovou podlahu, tak si udělám "bochánky" (terče) pěkně v rovině, pak je spojím do pásů a tyhle pásy pak vybetonuji a je to.

Ale když chci dát nejprve polystyren a pak až beton (měl bych mít všude min 4 cm, někde dokonce i 7 cm), tak jak postupovat? Nebudu přece dávat ty terče na polystyren. Kdybych po tom chodil, tak to není ono.

Jak to tedy mohu udělat?

Ještě uvedu, že pod škvárou jsou panely a na nich je betonová mazanina. Takže naprosto nerovný povrch. Ten bych na většině místech vylil levnou hmotou (nivelačkou, maltou, ...) abych získal převážně rovný povrch.

Jak na betonovou podlahu

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

4 cm je málo dává se okolo 7 cm ,beton bych vyarmoval (karisíť) .Terče po cca2 metrech které potom protahují do platlí se dělají běžně i na izolaci z polystyrenu či vaty!

Jenom ještě jedno doporučení-běžně jsme stahovali betom po položených páscích z pozinkplechu na platlích(kdo má menší cit neprodře do lavoru!)

michaltopic*
hodnocení

Teda teď nevím, jestli jsem vám rozuměl. Jasně, kari jsem zapomněl napsat, ale tak ta je samozřejmostí. Že se betonuje od 7 cm, to jsem věděl, ale byl u mne podlahář a říkal, že 4 cm se dávají také, pokud je podklad pevný. Terče bych dělal po metru, mám 2 m vodováhu, tak bych s ní prověřil rovnou tři terče. A běžně se to dělá jak? Když bych měl pevný podklad, tak si do něj navrtám vruty, ty vyrovnám do roviny a pomocí nich pak začnu dělat terče. Ale jak mám chytit rovinu na polystyrenocých deskách? To je ta hlavní otázka ...

hodnocení

0x

trubku,jekl .udělat si je do roviny a výšky podlahy a podle nich stáhnout ,jde to krásně,pak vyndáš ,hodíš si desku silnějšího polyše-mam 90kg a 10cm to přežil a zapucuješ tu drážku a podlaha je krásná,jinak polyš ti musí sedět,jinak to rozšlapeš,jinak bych zauvažoval jestli se vyplatí 4cm vubec dávat,mam 15,a je to jakš takš.co zapřemýšlet třeba o suché výstavbě podlahy a tím bys ušetřil beton a moh natáhnout izolaci,pokud je to tedy spodní byt? jinak to nemá smysl teplo ti jde od sousedu a ty si jej jen utneš.a tahat beton do bytovky-radši bych to řešil deskama

michaltopic*
hodnocení

Liapor jsem zavrhnul, SDK na podlahu jsem zavrhnul, OSB desky jsem zavrhnul. Nejde mi o izolaci tepla, ale hluku. Byt je ve 4. patře.

V ložnici budu dělat rovnou beton s tím, že vynechám tak 1,5 cm, protože pak dám ještě desku hobra a laminátovou podlahu. Ale v ložnici chci mít koberec, tekže chci končit betonem.

jako polystyren není na odhlučnění nic moc,mam ho na zdi 10cm a nijak nepocituju rozdíl před a po

doplněno 18.02.13 11:49:

spíš bych se poptal po nějakém jiném materialu,na odhlučnění-určitě bude lepší vatahobra či něco podobného složení,ale polyš určitě ne

doplněno 18.02.13 12:08:

koukni na net se tam dokonce píše že polystyren sám o sobě přenáší hluk -pro odlučnění se používají materialy jako je hobra,gumokorek,snad i korek,atd,jinak ve vrstvě i vata-čím víc houževnatější tim si myslím lepší

michaltopic*
hodnocení

kročejový hluk ...

jabraka*
hodnocení

0x

Michale,zatlumení kročejového ale i jiného hluku je zásadní pro další problémy.Nejrychlejší technika jsou suché podlahy rigidur.Na srovnaný nosný strop se položí desky minerální vlny a přímo na tento materiál se slepí dvoudesková podlaha ze sádrovláknitých desek které se na ploše slepí do jedné plovoucí desky.Ta je od stěn oddělena zapěněním.na takovou podlahu je možné položit rovnou jakoukoliv krytinu.Tlumicí účinek takového stropu je údajně až 56 dB.

JABRAKA

michaltopic*
hodnocení

Jj tuhle metodu jsem už viděl, ale jak říkám, já se těm deskám chci vyhnout ...

v tom případě bych prdnul na podlahu jen nový beton,pak max dal nivelák,když to uděláš pěkně nebude potřeba,pak nějakou hobru a podlahovou krytinu,a koberec dát s vrstvou filcu a je,polyš je tam v tomto případě uplně zbytečná investice.

jinak jak si představuješ betonáž-mix před barák a kýble?

doplněno 18.02.13 15:22:

dělal jsem to doma v patře a povím ti radši suchou jsem pak udělal ve zbytku,to je hrozných kýblů,a z pytlů si to neumím představit,cenově drahé-kor v bytovce takováhle generálka to musíš mít dobré sousedy,držím pěsti

michaltopic*
hodnocení

Zítra příjde pán, omrknout a uvidíme, co se domluví. Každopádně jsem chtěl vylít velké nerovnosti směsí připravenou v bytě. Dal bych dohromady tak 5 lidí a ti by dělali směs. Pak ten polystyren i právě kvůli menší spotřebě betonu. No a pak ten sypký beton. To bych nechal na tom zedníkovi. Když by chtěl přivézt hotovou směc, tak si jí necham vyjelt venku před domem na zem (na něco, do něčeho) a zase s těmi kamarády bychom to nosili a jen jedn dva zedníci by byli na kolenou a dávali to tam. Přesně takhle tihle zedníci dělali podlahu mému kamarádovi. Přes něj právě jsem toho pána domluvil. Míchačku do bytu nedám a doprava hadicí, litý beton, to je nad moje úspory. Na sousedy prdim, rekonstruuju, nedá se nic dělat. Musí to vydržet. A když ne, tak ať si jdou třeba stěžovat na ministerstvo hlučných sousedů :)

osobně jestli mohu doporučit jdi do mixu,tady ti to dovezou třeba na avii na kontáku,a pár lidí to hold odtahá-jinak bych promyslel tu skladbu-spočítej kolik tě vyjde polyš-ted když ti zbyde málo cm na beton musíš dát sítě(muj os názoj je ten že bych to začistil ,vymet,spočítal tloušku betonu,takhle to vypadá podle fotky tak na 8cm ,a nanosil beton a uhladil,nic více,podél stěn dal pásek kvuli dilataci at to netrhá se,a možná položil pod beton igelit nebo plachtu at tě sousedi nemilujou kvuli flekům na stropě-kolikrát i suchý beton nadělá pěknou aseku skrz panel*smich*-osobní zkušenost

michaltopic*
hodnocení

Jj tohle jsem taky uvažoval, ale problém je v tom, že při tak velkém objemu betonu je prý za potřebí statické posouzení... a od toho ruce pryč, ne? Proto to chci jednoduše, snadno, bezpečně a rychle. Jsem jen trochu náročnej :) A těch 8 cm tam někde určitě bude. Lidi na tahání, to je ten nejmenší problém, už se mi dost kamarádů nabízelo. To už pak stačí jen vymyslet termín a udělat akci kulový blesk. No snad budu po zítřejší návštěvě zedníka moudřejší a hlavně klidnější.

A co je tam teda nyní když jsi celo podlahu odstranil je to beton?Nedělal bych si násilí v práci jsme ve staré stavbě v jedné části normálně vyrubali díru (nejaká litá podlaha 2cm,beton 10cm,násep a cihelná klenba) i na kraj díry se dalo stoupnout,na to se dala armatura kotvila se i do klenby,protože se tam budovalo muzeum s předpokladem velkého zatížení a pak jsme to normálně zalili a vše OK.Takže u Vás bych se té slupky betonu navíc nebál )max ještě karisíť).3lo o starou stavbu nevím jak ale min z konce předminulého století (pkd byste chtěl s rekonstrukce nějaké záběry mohu pro inspiraci poslat v e.-mailu)

Jinak na výšku platlí jsme měli "udělátko" -nástroj ve tvaru písmene L výška 120 a rameno cca25cm.dle tl.betonu se napsala čárka na horní část a okolo místnosti vágrys.Hodilo se dle potřeby betonu tím udělátkem se nastavila výška a hladítkem se celé platle srovnala,takhle postupně všechny.Další varianta do terčů se na výšku betonu usadila trubka a po ní se pak stahoval beton a jak píší nahoře.

michaltopic*
hodnocení

Je tam beton, respektive panel a na něm mazanina. Takže nerovný, ale pevný podklad. Fotky klidně pošlete, rád se podívám ... michaltopic@seznam.cz

Vágrys tam mám, na čtvrtý pokus vyšel na mm přesně (setkali jsme se po změření dvou místností a chodby). A ten postup s tyčí (lešenářskou trubkou) jsem již také viděl a napadl mne, ale nemám tu trubku :)

jabraka*

Nemůžeš na sousedy prdět!Rekonstrukci v bytovém domě nusíš mít schválenou od družstva či od majitelů bytů.Může se ti stát že někdo přijde s kontrolou a soudním rozhodnutím a budeš to muset předělat!Jeden takový případ znám.Na vše jsou normy.I na rekonstrukce.

JABRAKA

michaltopic*
hodnocení

Nestraš :( Já jsem zatím mluvil osobně se správce domu, který všechny ty byta zná, i jejich rekonstrukce a říkal sám, že to tušil, že tu budeme bourat, všichni tam prý ty byty předělávali. A zrovna včera jsem ho žádal o poskytnutí prostor, kvůli kompletní rekonstrukci podlah v celém bytě, že bych si tam jen dal na pár týdnů věci, že budu dělat komplet nové podlahy. Tak si myslím, že z toho mu musel dojít, na co se chystám a kdyby to měl být problém, tak by mi už dávno něco řekl. Dokonce byl u mne v bytě, když jsem mu říkal, že bych si možná nechal udělat nové topení, všude. A taky nic neříkal o povolení. A to jsem se ho ptal co všechno k tomu budu potřebovat, jestli nějaký stavební povolení. Jen se usmál a řekl, kdybyste do toho fakt šel, tak potřebujete hlavně moje svolení. To vám dávám, ale proboha neblbněte, to topení je v perfetkním stavu. Takže jsem to nakonec tak nechal. Ale podlahu udělat chci a hlavně musím. Takže jestli příjde nějakej papaláš s lejstrem v ruce, tak nevim, ale asi bych se zbláznil. Každopádně podlahy už mám vytrhané, škváru mam na hromadách, už jen odnosit a udělat novou. Nejléepe suchou metodou, nerad bych, aby k sousedům něco teklo. Jo a jak jsme byt koupili, tak do měsíce jsme si všimli, že se rekonstruují další dva bytu. Nad námi a někde v suterénu. Potkával jsem se s chlapama a všichni jsme měli v rukách kýble se sutí. Jen jsme se na sebe usmáli, protože nám bylo hned jasný všechno :) A my jsme jediný majitelé, kteří dole ve vchodě vyvěsili cedulku, že probíhá rekonstrukce, ostatní na to prdí a roubou a rubou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma vágrys

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]