Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Teče mi do dřevníku

Od: siki* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den.

Mám starý dřevník. Na rovné střeše ( mírný sklon ) mám lepenku a místa opravená rozehřátým asfaltem. Plátuji místa lepenkou ( IPA ), ale slále mi do dřevníku prosakuje voda. Poradí mi, prosím, někdo nějaký materiál, kterým bych střechu natřel a tím zabránil prosaku vody? Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladaadal*
hodnocení

0x

Lepenkovou střechu jsme natírali vždycky gumoasfaltem. Který přesně druh poradí přímo u výrobce nebo u dobrého prodejce. Jinak i IPA má svoji životnost a po cca 25 letech jsme museli dát novou. Od té doby je zase klid.

luke237
hodnocení

0x

Jak dlouho tam tu lepenku uz mas? Jak pise ladaadal, kazdy stresni material ma svoji zivotnost, protoze ho slunecni UV zareni rozklada. Po urcite dobe uz se proto vyplati predelat celou strechu, protoze material je uz tak rozlozeni, ze se v nem nove a nove diry objevuji kazdym dnem.

Nebo tam dej kvalitni plech a do smrti na tom nemusis sahnout.

Nátěr bohužel není řešení, natřel jsem celou střechu garáže a za pár měsíců to stejně začlo zase prosakovat. Škoda času a peněz.

hodnocení

0x

lepší novou lepenku ,nebo ještě lepší modifikovaný pás,pokud se dodrží překrytí a doporučený spád,drží ,nepraská a neteče,lepší jak ipa,nějaké leptání nemá smysl a jsou to jen vyhozené peníze a krátkodobé řešení

jabraka*
hodnocení

0x

Nejlepší by bylo celou střechu dřevníku přikrýt jezírkovou folií.Dokonce se dá na něm udělat střešní zahrádka.

JABRAKA

luke237
Tady ale pozor na nosnost strechy! Ono prihodit tam alespon tech minimalnich 15cm hliny (nebo lehciho "substratu") uz je nejaka vaha.

no nechá se použít třeba fatrafol-ale spíš si myslím že tazatel hledá nejrychlejší a nejlevnější řešeníjsou folie za 150-800m2 ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]