Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
nevíte někdo,jaký průměr by měla mít nerez vložka do komína s Dakonem FB 26 a jaká tloušťka by byla nejvhodnější?Odvod spalin je cca 10m.Děkuji za radu
Zdravím
chcete-li dávat do komína nerezovou vložku,tak její průměr musí být stejný,jako je a bude na samotném kotli,tuším že tento průměr je
150mm a síla stěny samotné vložky bývá 1mm,tak to mám i já a už 7roků.Výška komína 10m je v pořádku,jen se musím přiznat s tím,že je třeba si dát pozor na velmi silný tah komína po vyvložkování a prvním zatopení a to proto,že vám budou z komína šlehat metrové plameny,což vyvolává dojem,že vám hoří komín,to se také stalo i mě a na to mě upozornil až můj soused,který mě upozornoval na to,že mě s komína létá spálený papír po okolí.Postupem času se tento proces sám upraví a zastaví,je však nutné pravidelně komín vymetat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.