Nejste přihlášen/a.
Zdravím každého kutila. Vlastním francouzskou krbovou vložku bez sekundárního přívodu vzduchu. Napadlo mě, zda je nějaká možnost přidělat pod deflektor jednu trubku a druhou přidělat před dvířka na oplach skla. Nevlastní někdo nějaký plánek? Děkuji 2V.
Pokud mate plech tak snad - možná si stím pohrajete .Ale u litiny bych se toho obával .Tam do ní vrtat nějaké díry bych nedoporučoval. Litinu jen tak v domácích podmínkách nesvaříte .
Vybourejte to a kupte si něco kvalitního co je stavěné na pomalé a čisté hoření.
No myslel jsem, provrtat pouze díry na boku a protáhnout trubku ve které budou dirky na sekundátní vzduch, zatmelit kamnářským tmelem a napojit na přívod vzduchu procházející kolem vložky kde by se předehřál
Zkoušet mužete kde co . Doporučoval bych větší pruměry . Vždy to mužete zmenšit na vstupu. Ale duležitá je izolace topeniště .Bez toho to nemá smysl. Dvoustupnové splování bylo vymyšleno, aby to hořelo na malé vykony čistě(emise při stáložáru)
Mám litinovou vložku 14 - 18 kw v kachlové obestavbě, v kouřovodu klapku a na komín danou regulaci tahu, teplovzdušné rozvody do dalších mistností. To sekundární spalování bych chtěl z důvodu prodloužení doby hoření. Vložku nakládám pouze z 1/2 a doba přikládání je cca. 2,5 hodin, když vložku naložím plnou, vydrží to i 5 hod. ale v místnosti je pak sauna .-) Myslel jsem jednu trubku na oplach skla a druhou na spalování, nasávací komoru tak 120 x 120 mm z podlahy
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.