Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. chtěl bychse zeptat jak by se dalzateplit klenbový strop zevnitř. Jestli vycpat oblouk vatou a udelatzaklop ze SDK. výškanejvyšího bodu v oblouku od nosníku je 25cm.bohuzel nizit strop po cele ploše není možné protože je nosník 2.3m od podlahy. Takjestli bude mít izolace jen v obloukách nějaký účinek nebo se bude tvořit tepelný mostpřes nosníky. Díky za odpovědi
Meli jsme stejny problem.Krivy klenuty strop. Vy pisete ze mate strop 2.3m.
My jsme meli strop 2.25m klenuty. Meli jsme strach ze to bude vypdat hrozne tak nizky strop navic v ni mame kuchyn.Nicemu to ale nevadi a mame ted 2.2m. Zateplovat budu na pude.
SDK konstrucke vam stejne snizi strop o 3cm od nosniku a vy piste ze mate 2.3m. Ja bych byt vami snizil strop konstrukce teda jen jestli nemuzete zateplit jak ja na pude tak, aby vam SDK deska koncila taky ve vysce 2.2m. Tak vam zbyde i dosti mista na vatu k nosnikum. Jeste pred tim bych dal na klenbu sunflex folii stavebnictvi3000.cz/... potom bych tam dal SDK rastr vycpal vatou dal desky a hotovo. Ta sunflex folie odrazi salave teplo .
DIKY. ae koukam ze v plose mistnosti nemate pricky rostu na sadros kotvene ke stropu... neprohyba se SDK?
Tohle je fotka kde rost neni hotovy tedy nekompletni. To jen pro ukazku.
Samozrejme ze takhle by to neudrzelo nic.
Mel jsem system od firmy Knauf. Na strankach mate primo manual a obrazky jak na to.
Maji k tomu takovy hacky ktery se privrtaji primo do toho klenutyho stropu ( nebo jinych stropu). Do toho rastru se jen zasunou.
Je to v pohode. Nic sloziteho. Doporucuji. Zvladli jsme to za jeden den bez problemu. Bohuzel nemam fotku s tema hackama abych vam to ukazal
tady je prislusenstvi knauf...my jsme pouzili ke kotvni:
Jestli budete volit postup s tou sunflex folii tak musi byt na klenbe a pak vata nemuze to byt naopak.
Ta folie musi mit pred sebou vzduchovou mezeru nebo prave vatu. Kdyby jste dal na tu folii sdk desky a nebyla by tam mezera nebo vata tak by to slouzilo jen jako paroteska. K tomu jeste doplnim ze bych to vycpal kvalitni vatou s co mozna nejmensi lambdou.
Já tomuhle moc nerozumím, ale vím že u bráchy chtěli zateplovat panelák a uvažovali o nějakém super nátěru.
Jak jsem už řekl,tepelná izolace mezi nosníky ztrácí význam právě pro ztráty přes traverzy,které jsou vydatnými tepelnými mosty.
JABRAKA
Na nosníky,pokud to má mít nějaký význam,je potřeba těch 20 cm EPS.Tím se sníží strop pod míru.Pokud se nedá,tak ztrácí význam jakákoliv izolace do dutiny.Jen se vyhazují peníze oknem.
JABRAKA
omlouvam se ale musim nesouhlasit. u přítelkyně mají už několik let nalepeny na stropy 5 EPS a je to znat... asi to neni idealni ale funguje to
doplněno 17.02.13 18:15:budu stejnym zpusobem zateplovat zbytek neklenutych stropu
nesouhlasim...myslim si, ze kdyz k nosnikum bude vata 10cm a mezi klenbou navic 25cm Bude tato izolace rozhodne znat
Zateplení shora je určitě optimální,nejen kvůli tepelným mostům,ale také kvůli rosnému bodu ve strpopě.
JABRAKA
kamarád udělal trámkový rošt z vrchu nad tou klenbou,nechal vyfoukat izolací a je spokojen,podlahu zaklopil a má krásnou pochozí půdu,jinak říkal že to vyšlo cenově jako klasika izolace ale mín práce a bordelu,jinak ze vnitř to nedávejte,taky si nedal říct,a po 4 letech to trhali a dělali tuhle variantu z vrchu,pod tím když to utrhli to byl mazec,plísen jako blázen,traverzi rezaté s opadanou mítkou a malba samej puchejř a plísnovej puch ,prostě se to tam potilo-vždy zamezit prostupu zimy tak že izolovat z chladné strany!
Je třeba zateplit na studené straně!
Jinak je to jen předstírání zateplení. Víte co se bude dít pod klembou, když zateplíte zevnitř? zateplení je třeba od 24cm více...
Pokud uvažujete o 5-10 cm, tak je to podobné, jako když na horách v zimě vyběhnete jen v triku, a pak si dáte košili, sice bude tepleji, ale jen na chvilku..
Dobrý den,prosím Vás o radu,mám takové klenuté stropy ale vyšší,nad tím je nepoužívaná nevytápěná půda,chci stropy snížit asi minerálními podhledy,není to moc vzhledné ale láká mě,že se dá dostat pod podhled a vidět jak to vypadá s plísní a tak.Půdu uvažuju srovnat liaporem,a na něj dvě vrstvy polystyrénu,asi celkem 20 cm,Půdu nepotřebuju pochozí,ale občas tam musím jít.Můžete mi poradit jestli je to dobrá volba nebo jestli něco udělat jinak,a taky jestli se někde musí dávat parotěsná zábrana?díky za rady
Pane Milane, neexistuje nejde,
proč myslíte, že kazety nejsou vzhledné. Spoustu reprezentativních prostor je užívá.
Nevím, jaký prostor je dole, ale umístěním parozábrany nic nezkazíte, pokud jí dáte správně. Měla by být nad kazetami. Zateplení na půdě je správné, jen síla 20 cm je málo, uvažovaný polyš není dobré řešení. Lepší je vata, která nedělá mezery mezi deskami.
Děkuji za radu pane Milane,tak mi se ty kazety celkem líbí,v tom není problém,ještě mě napadlo,na půdě je to taky klenuté,co myslíte,dá se celkově zateplit tím liaporem(keramzitem)? Četli jsem,že se hodí na izolaci.Napadlo mě tím vyrovnat ty klenby na půdě a navíc je dát do nějakých průdušných pytlů a vyskládat tím tu půdu.Byla by tím i částečně pochozí,protože v těch pytlech by se po tom dalo občas chodit a myslím,že by to izolovalo a bylo by to vzdušné
Milane, opět, neexistuje nejde.
Liapor klidně do jutových pytlů a sešít. Nebo textilní difuzku, geotextílii a z toho udělat izolační desky...
Ale já bych ho nasypal volně, a jen do míst, kde se bude chodit, udělal lávku.
doplněno 17.02.15 20:47:přiznám se, že nevím tepelnou hodnutu liaporu, ale myslím si, že nebude nic moc...
díky Milane,kolik myslíte,že bude potřeba výšky toho liaporu? a jakou hrubost zvolit,právě,že v těch pytlech to budu moct vrstvit podle potřeby,bude se po tom dobře chodit,na volno by se to moc sypalo i tam kde nechci,ale určitě zasypu do výšky klenby, od jara chci dělat ty podhledy,nejpozději říjen tu izolaci,jinak pod celou půdou je bydlení,myslím,že do kuchyně a koupelny dám určitě parozábranu,až budu mít čas tak nafotím tu půdu jestli byjste se podíval a ještě by jsme to probrali,díky moc
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.