Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypraný papírový kapesník v černém prádle

Od: sykorka* odpovědí: 9 změna:

mám dotaz ... může mi někdo poradit jak úspěšně vyčistit černé prádlo, které jsem vyprala s papírovým kapesníkem? Zkoušela jsem několikrát prádlo vyprat, ale zatím to nepomáhá. Bohužel jedná se o moje oblíbená trička a fakt mě to docela štve a nevím co s tím dál ... prosím o radu?*bzum*

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dusatka*
hodnocení

1x

Mně pomohlo prádlo vytřepat - pořádně s tím "prásknout", dost toho odletělo. Samozřejmě se to musí dělat venku ;)

kejki3
hodnocení

0x

Lepící páska, šíře 5 cm a dvě ruce. Pásku přikládáme, dokud lepí, popotáhneme a pokračujeme. Budete asi muset vzít i rub, ale jde to rychle.

Tohle je velmi skvělý nápad, mám to vyzkoušené.

hodnocení

0x

zkuste odžmolkovač, teda česky: mechanický strojek na odstranění žmolků

našel jsem další rady:
- žmolky z poťahov odstránite jelenicou na okná namočenou v octe, ktorou plochy zľahka pretriete

- žmolky jednoducho odstraňujem suchým zipsom - tou časťou s háčikmi.Je to podobné jako depilace

pokud se to podaří, dejte vědět, i druzí mají žmolky. Díky.

sykorka*
hodnocení

0x

Lepící páska . Úžasný a nejúčinější nápad za všechny prachy . Používám nyní na všechno tmavé prádlo k odstranění světlých chloupků . Super . Moooc děkuji *ua*

Téma věčně zelené - vyprané papírové kapesníčky, nebo něco, co pouští chlupy. Tmavé věci, trička, kalhoty, vše strašně chlupaté, NEVYPRATELNE, NEODSTRANITELNÉ mácháním.

Výše uvedená odpověď od @sykorka je geniální stejně jako poradte.cz.

Černé, sametové kalhoty totálně zničené, chlupaté, zaplakala jsem. Pak me izolepa napadla, ale jeste jsem zasla sem. A jak jsem zajasala. Behem 20 minut mám kalhoty jako nové. Použila jsem sirokou izolepu, vzdycky ustrihla pruh asi 25cm a nekolikrát primackla a odtrhla. Hotové jsem projela jeste jednou do vysokého lesku :)

Tahle rada by se mela tesat, kapesníčky se perou porád! :)

takhle by měl skončit každý dotaz. referováním o úspěchu rady, případně i opaku, aby se poučili i ostatní..

moje žena už to vyzkoušela všechno, ta páska je zřejmě nejlepší.

kejki3

Taky mě těší pozitivní zpětná vazba.*klik*

murka*
hodnocení

0x

Mám doma váleček, který je na principu lepící pásky. Je to lepší než páska v tom, že prostě máme na sobě kabát, sako, kalhoty a jen projíždíte a na váleček se vše lepí. Měla jsem doma váleček, který se umyl a pak zse lepil, ale brzy odešel páč už nelepil. Teď jsem si pořídila váleček, který má několik vrstev a prostě když nelepí dáte dolů vrstvu a jedete takto až do konce. Pak jen vyměníte..

Nedala jsem za strojek a 2 náplně víc jak 60 Kč. Hlavně zas tak často to neděláte a vrtev ve válečku je opravdu hodně..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]