Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jaká je nejlepší kvalita ocele na hrnce - 18/10? Děkuji za odpověď Eva
Když plechaři mluví o kvalitě oceli, pak mají na mysli spíš její složení než její pevnost a pružnost.
Materiál 18/10 je ušlechtilá, titanová, nerezová ocel a pro nádobí se snad lepší ani nepoužívá.
Ale jak jsem si všiml u nás doma, pak o kvalitě nádobí rozhoduje kromě materiálu taky několik dalších okolností. Jako například způsob výroby, tloušťka dna, pevnost plastu na uších nebo povrchová úprava.
Co to proboha je za blabol "titanova ocel"? :D
18/10 neznamena nic jienho, nez ze v oceli je 18 % chromu a 10 % niklu (coz samo o sobe umoznuje velmi vysokou korozivzdornost).
S "uslechtilosti" je to take velky blud. Bud se tim rozumi nerez, coz pro vas de facto neznamena nic navic (jelikoz z jine se stejne nadobi prakticky nedela).
To co by toto oznaceni melo indikovat (a uz davno neplati) byl velmi nizky obsah nezadoucich primesi (jako napr. sira), ale opet, u tak bezne, levne a nenarocne potravinarske oceli (jako treba 18/10) to nema absolutne zadny vyznam (narozdil napr. od nastrojovych oceli atp.)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.