Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
rád bych se zeptal, co pro mě jako vlastníka znamené, když je v katastru u Způsobu ochrany pozemku napsáno - menší chráněné území.
Nikde nemohu najít definici co to znamená.
Nevíte někdo, nemáte zkušenosti? Může to omezit výstavbu, nebo výsadbu rostlin?
Děkuji
Dvořák
To znamená, že na vašem pozemku se vyskytuje něco, co není zcela běžné. Může tam hnízdit nějaký pták, může tam být vřesoviště, může tam růst nějaká vzácná rostlina ... prostě budete muset spolupracovat s ochranáři. Ti vám poví, jak se o pozemek starat a mohou dát předběžný souhlas za určitých podmínek k výstavbě. Stějně byste souhlas ochranářů potřebovala k projektu domu. Budou si diktovat podmínky, ale dají se splnit. Pevné nervy ...
Prvně bych řešil, jestli nejde třeba o chybu. Já jsem koupil pozemek a taky jsem tam toto měl napsané a u toho - způsob využití: komunikace. Je to normální sypaná cesta, nic tam neroste, nic tam nežije, tak to z katastru vymazali jako zřejmou chybu. Jestli u toho Vašeho pozemku nebude jasné, proč je tam ta poznámka uvedena, možná to taky odstraní a budete mít po problémech.
Jinak s těmi chráněnými územími je to sranda. Poblíž tohoto pozemku je skutečné chráněné území včetně cedule, rostly tam vzácné rostliny. Přijeli od elektrikářů a komplet z toho pozemku udělali měsíční krajinu - je pod 400 kV vedením, takže pořezali všechny stromy a rozjezdili to náklaďákama... I když na ně lidi volali policii,nebylo to nic platné, stejně dokončili co začali. Potom zmizeli jako prd ve větru a po nich zůstala jen zničená rezervace.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.