Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kvalitní pánev

Od: tomale* odpovědí: 14 změna:

Zdravím lidi, poradí te mi, která je lepší pánev? Nebo spíše doporučit jakou. Díval jsem se na Heurece a mají tam keramické a titanové atd. Akorát že nevím, která je lepší. Máte někdo nějakou ověřenou značku? Chci kvalitu, né levnou od ťamana. Díky všem.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jerome*
hodnocení

2x

Ahoj, vybrat nejlepší pánev není úplně jednoduché. Každý materiál vyniká v něčem jiném. Pokud ti jde hlavně o materiál, přečti si tentočlánek- je tam základní info o materiálech nádobí a pomůže ti to s volbou. Osobně mám nejradši litinu, titan a keramiku. Teflon, smalt a podobně bych určitě nebral. Z hlediska zdravotní nezávadnosti je to problém, protože skoro každá pánev s chemicky upraveným povrchem tzn. nepřilnavý povrch je potenciálně závadná - stačí škrábanec. V tomhle ohledu je známá přírodní litina, která není chemicky nijak upravená a tedy i zdravotně nezávadná. Poměr finance/kvalita ti vyjde nejlíp asi u té keramiky či titanu. Pokud máš nějaké dotazy, mrknisem, popřípadě jim napiš. Potřeboval jsem nějaké doplňující info a v klidu mi odpověděli.

tomale*
hodnocení

Ahoj jerome, díky a nemáš nějaké jméno značky? Potřebuji minimálně průměr 30 cm a žena chce i pokličku. Díky tomále

ddasa*
hodnocení

1x

Zdravim ja mam velmi dobrou zkusenost s keramickou panvi malo tuku a nepripali se nic *palec*

tomale*
hodnocení

Zdravím, a jaké je její jméno? díky tomale

ludak*

Čau tomale.Moc toho nenavařím,ale koupil sem před půl rokem hrnec zn.TORO.Je to keramika a dno vypadá slušně.Zatím spokojenost.Koukni na tohle,ale je bez pokličky tak jedíně dokoupit keramickenoze.net/...

hodnocení

0x

málo informací. na čem vaříte? co vaříte? jak často vaříte?

tomale*
hodnocení

Tak vaříme na plynu, dost často, klasika jako ostatní lidi a na pánvi děláme maso, zeleninu, topinky atd. Úplná klasika

ifkali*

Zdravím,

dostala jsem keramickou pánevv,teda 2ks-každá jiná hloubka.Ze začátku jsem si myslela,že se po čase odrbe ,ale nestalo se takže mohu doporučit.

Má odnímatelnou rukojeť,takže v té hlubší normálně peču třeba kuře na soli v troubě:) prostě cokoliv a drží,povrch pánve je ok.:)

Peče se v nich,smaží,bez problémů udržba,odnímatelná rukojeť. Ještě výrobce uvádí,že kramický povrch pánve ® NEOBSAHUJE žádné PTFE a PFOA (toxické materiály), na rozdíl od běžných pánví s nepřilnavým povrchem ze supermarketu.ale to je spíše asi

reklamní tah.:)

doplněno 16.02.13 08:20:

Tak teď se zpětně dívám na svůj příspěvek a nevím proč jsem tam tak infantilně naplácala tolik smajlů?...

Tak ještě jeden *slunce*

Hezký den všem.

tomale*
hodnocení

díky za radu. Má ta pánev na sobě napsané nějaké jméno? To do té trouby bych taky bral, aby šla. A ta odjímatelná rukojeť je určitě bezvadná věc. Máto i pokličku? Taky bych ji uvítal

tomale*
hodnocení

kristovi koule
. 2600 za pánvičku?! Nejsem magor
*zed*
. Mám dvě děti a nekradu. Chci jen slušnou pánev s pokličkou, třeba jako má Tefal nebo Berger atd. Mají pánev 30 cm s pokličkou za 700 Kč. Do trouby sice nejde, ale to je prkotina. Na to mám jiné nádobí. Před deseti lety jsem koupil pánev 32 cm od Tefal s tím červeným ukazatelem teploty za 700 Kč a mám ji do dnes. Chci si jen usmažit vejce nebo řízek, ale tak aby ten povrch nebyl jedovatý a snadno umyvatelný. A jestli má nebo nemá sundávací rukojeť to je jedno. Do teď jsem ji neměl. Tak jestli víte o nějaké
slušné pánvičce do 1000 Kč, 30-32 cm průměr s kvalitním povrchem a pokličkou tak mi prosím lidi poraďte.
Děkuji všem tomale

měl sem tefal s tím červeným okem uprostřed po necelých 4 letech po teflonu ani památky a dělat se na ní nedá dlouho sem přemýšlel nad nákou tou keramikou ač nejsem vůbec žádnej příznive telešopů tak sem si řekl že to aspon jednou skusím stou jejich zelenou keramickou pánvý přímo od horsta cena 1200kč mám jí přes půl roku a zatím na ní pěju chválu uvidíme za pár let ;) zda to bylo dobré rozhodnutí

anonym*
hodnocení

0x

Každá diskuze na internetu, toť jiný názor. Četl jsem co se dalo, poslechnul si i názory lidí, ale po tom všem bude nejlepší obyčejná klasika z Ikey pánev řady 365+. Stojí pár stovek a když rok vydrží tak se pak může koupit něco jiného.
Kvalitní nepřilnavá pánev totiž asi neexistuje. Pánev je klasické spotřební zboží a na celý život se nedá koupit. I když kvalitní značky jako Fissler nebo GreenPan nebo Ballarini nabízejí nějakou tu záruku, ale za tu cenu se těch pánví z Ikey dá zakoupit několik.

bedr0

nejdůležitější je dno pánve - buď si koupíte nějakou 'high-end', nebo bych si koupil tu 365ku z Ikey s nepřilnavým povrchem - na vady konstrukce dávají záruku 15 let.

bedr1

pardon - je to jen 5 let

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]