Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Máme velký problém se sprejery. Na zeď okolo domu měsíc co měsíc dáváme novou malbu, jelikož jí máme pořád posprejovanou. Máme tam i kamery, ale ty bohužel k dopadení lotrů nepomohly. Neví někdo co použít, aby jsme to nemuseli přetírat novou barvou?
Víš mouřeníne, tady to funguje tak, že pokud píšeš z jednoho PC byť pod jiným nickem, je to poznat. Takže jsi i verca. Vidím to jako reklamu. Já to sice taky dělám, že si dám neregistrovaný nick, ale pak už se k otázce nevyjadřuji a vždy jde spíš o intimní problém kde nechci aby každý věděl /např. že mám hemeroidy /.
Stejně ti ale zkusím poradit. ČD vyvinuly nějaký nátěr kde se dá sprejerství lehce omýt. Zkuste se poptat tam.
Já kdybych tohle řešil, tak mám v hlavě už dlouho jeden nápad. Sehnal bych pár mladých sprejerů a regulérně se s nimi domluvil, aby tam něco nasříkali na svoje náklady, případně na moje. Ale něco moc hezkého, aby to nepobuřovalo, nevadilo to a aby jiné sprejery nenapadalo to ničit. Setkal jsem se už s pár lidmi, kteří si tak nechali posprejovat například garáž nebo zeď kolem domu.
Domluvte se s městskou policií, ať Vám tam občas zajedou a omrknou to. To jediné asi pomůže. Prostě tam zajděte a vyřiďte tenhle problém. Oni tam třeba každé dvě hodiny přijedou a omrknou to. To potom sprejery odláká.
doplněno 15.02.13 14:26:Tak potom je jediná obrana. Koupit si rotvajlera.
Děkuji za radu. MP tam jezdí, jelikož s tím nemáme problémy jen my, ale dokážou si najít vhodnou chvilku, kdy policie tam není, nebo když jsou o několik domů dál. Podle mě tam mají na někoho spadeno a aby to nebylo jen u jednoho domu, tak to dělají u více, aby to nebylo podezřelé. Jinak si to vysvětlit už neumím.
Tak s tímhle jsme měli také velký problém. Scháněla jsem hodně dlouho něco, co by na to pomohlo. Omítku jsme natřeli omývatelnou barvou, ale i tak tam čmáranice byli vidět. Koupila jsem IsoKor. Moc jsem tomu ze začátku nevěřila, ale budete se divit a ono to opravdu funguje. Postřikem to opravdu chrání barvu a čmáranice jdou opravdu umýt. Koupila jsem i na textil a kůži a postříkala jsem tím gauč. Děti na něj každou chvilku něco vylejou a neprosákne ani kapka. Na tyhle výrobky jsem nikdy moc nevěřila, ale tohle je opravdu k nezaplacení. Jsem s tím moc spokojená.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.