Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zápach v domě - kde se bere?

Od: milan52* odpovědí: 14 změna:

z ničeho nic se nám v domě objevil zápach,který jde z koupelny,je to takový kyseý smrad,z počátku jsme mysleli,že to souvislost se žumpou,tak jsme odpad u země ještě víc zadělali i vývod do záchodu,zápach se sice zmírnil ale občas to zacítime,už jsme i pod podlahu dali voňky ale nic nepomáhá,je to taakový kyselý zápach,jsem už z toho na nervy!*cert*mezi základy a podlahou máme skelnou vatu,kvůli tepelnosti,nemůže to být tím ,chce se mi brečet,prosím má někdo nějakou zkušenost,prosím o radu!*modla**modla**modla*Vlaďka

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

andrea1*
hodnocení

1x

Toto se občas stává, když je změna tlaku v počasí a když vyschne tzv. pachová zátka v odpadu např. u vany, když se delší dobu nepoužívá atd. Toto je jedna z možností. V tomto případě stačí odpustit trochu vody z kohoutku, aby se v odpadu pachová zátka opět vytvořila. .

milan52*
hodnocení

z odpadu to nejde,line se to podlahou, a tlak nemůže být celých 5 měsíců nízký je to zápach jako po octu do listopadu nám to nedělalo

ladaadal*
hodnocení

0x

Jaké je to patro, jak staré jsou odpady a kdy den zápach začal? U tohohle je fůra možností a na dálku se těžko radí. Od špatně odvětraného a neodsávaného odpadu, až po nějakou chcíplou krysu kdesi v podlaze či puklině pod zdí. Chtělo by to víceinformací. Kudy vedou odpady, vedou ještě do vyššího patra? Není tam třeba umyvadlo které jste dlouho nepoužívali? (když jsou dvě, tak se to může lehce stát).

milan52*
hodnocení

domek je jednopatrový,odpady jsou pod základy,na zál´kladech máme skelnou vatu a podlahu z OSB desek na tom plovoučku,už mě i napadlo,ž´jestli nemůžou zapáchat i ty OSB desky,když ale čichnu k podlaze tak nic a pak najednou závan a zase nic je to takové kyselé a už to otravuje život,domek máme 2 roky a je to posledních 5 měsíců co to cítíme začlo to když jsme před zimou vyvezli žumpu,fakt už nevím*zed*

hodnocení

0x

Jak máte vyvedený odpad z pračky? Případně z myčky? Má každá svůj vlastní sifon? ;)

milan52*
hodnocení

odpad z pračky do WC,jinak každý sifon zvlášť,pod sprchový kout se nedostanem,to by jsme ho museli demontovat

ladaadal*
hodnocení

0x

To by znamenalo, že v podlaze buď prasknul odpad, nebo tam hnije něco jinýho. Takhle se to opravdu špatně odhaduje. Na to, aby ti člověk řekl, že máš rozkopat a prohlídnout podlahu bych si po internetu netroufnul. Co nějaký kamarád stavař, instalatér nebo podobná profese, který by ti s tím pomohl na místě? Předpokládám, že si seš jist, že tam někde v koutě někdo něco nerozlil a nesmrdí to jenom z povrchu. Bylo by dobrý zjistit, jestli to jde z nějaké škvíry nebo z napojení podlaha - zeď nebo odkud to přesně jde.

milan52*
hodnocení

pračka odtáhnutá,kyselost se line zpod podlahy,tak se rozhodl manžel kus podlahy(OSB)desky vyndat a zkontrolovat,řekl,že mu tam asi před půl rokem vyteklo trochu vody a tak to asi s tou deskou a skelnou vatou začlo nějak reagovat,no uvidíme co to udělá až to přikryjem a pořádně utěsníme,kéž by to bylo vpořádku*modla*

chtěla bych poděkovat všem,co se nám snažili-snaží poradit,Vlaďka

ladaadal*

Jestli manžel zjistí, co to přesně bylo, mohli byste to sem napsat pro další tazatele i rádce.

milan52*
hodnocení

určitě dám vědět co a jak ,nezlob te se když to nebude hned ale jak zjistíme příčinu a pak nápravu

Odvetrani kanalizace, resp.zumpy mate provedeno?

hodnocení

0x

+ teoreticky by se dalo vlozit odvetravaci rouru (u starych domu se montuji cele vetraci podlahy s dutinama), ktera by brala zapach podtlakem primo z mista zapachu mimo dum. Bohuzel i s casti ohrateho tepla = vyssi tepelne ztraty. Kovova trubka se ohriva a teplejsi vzduch odnasi zapach pryc.

doplněno 15.02.13 10:34:

tzv. kominovy efekt.

jaroslavroller

Zabývá se tímto problémem nějaká firma v Brně, jejíž pracovník by mě navštívil? Prosím o kontakt. Mnohokrát děkuji.

Mám stejný problém. O víkendu mám domluveného instalatéra, pokud pomůže, rád doporučím...kdyžtak se připomeňte (ravie@seznam.cz)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]