Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Led Refletor + čidlo

Od: panpetr3 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, pořídil jsem si Led reflektor s čidlem, ovšem po detekci pohybu a následném zhasnutí se okamžitě znovu rosvítí. Světlo jsem reklamoval a po zapojení nového reflektoru se problém opakoval. Dokonce jsem si koupil samostatný reflektor a k tomu dokoupil pohybové čidlo a opět se problém opakuje. musí být nějaké speciální čidlo pro led technologii?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

azurit*
hodnocení

2x

Domnívám se, že máte 3-drátové pohybové čidlo-vodiče hnědý, modrý, červený. Pohybové čidlo má stálý příkon cca 2W, které protékají přes onen spotřebič. U žárovky tento výkon (proud) vlákno nerozsvítí, ale LED-ky, které budou mít pravděpodobně příkon dle typu 2-10W, už svítit budou buď o něco méně, nebo téměř plnou intenzitou... Řešením je ovládat světlo přes relé, které přívod 230V do světla zcela přeruší a LED-ky pak svítit nebudou. Spotřeba v klidu bude ale stejná a při sepnutí bude vyšší o spotřebu relé...

panpetr3
hodnocení

abych problém s rozsvěcením upřesnil, světlo se po detekci rozsvítí a po nastaveném čase zhasne, ovšem již po druhé či třetí detekci pohybu, sice po časovém intervalu zhasne, ale téměř okamžitě se opět rozsvítí, aniž by byl v okolí čidla pohyb. tento jev se někdy opakuje desetkrát, než světlo zhasne na stálo, ale někdy se světlo rozsvěcí celou hodinu i když je časový interval nastaven na cca půl minuty. Zkoušel jsem i nastavení citlivosti a lux, ale nic nepomáhá

azurit*

Aha, tak to mění situaci v tom případě se domnívám, že Vámi zakoupené světlo je šmejd...

mowla*
hodnocení

0x

Otázkou je, jestli LED "po zhasnutí" neproblikává (třeba indukcí na vedení) a nevytváří si tak ´pohyb´ sama. Můžeš ji nahradit normální žárovkou? - na vyzkoušení...

doplněno 14.02.13 11:22:

Takže problém je ´jasný´ - i ´zhasnutá´ LED svítí a tím aktivuje čidlo...

Řešení např. viz Azurit - nebo nechat v reflektoru klasickou žárovku...

panpetr3
hodnocení

při normální žárovce čidlo funguje správně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma pohybové čidlo

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]