Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou antenu si vybrat?

Od: pepsa odpovědí: 14 změna:

Dobrý večer,

Bydlím na vesnici kde je nizina no porstě barák je v porstred v udloi a všude kolem nás jesou kopce.

A teď se ptám jakou anténu si vybrat pro kvalitni signál?Měl jse mpolské síto a vůbec to nefunguje, potom pokojovku ECG (taky nic).

Poradte fakt dobrou anténu.

Díky moc.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

co chcete přijímat? ideální by byla satelitní anténa.

jin*
hodnocení

0x

Doporučuji tuhle : shop.emos.cz/...

daniell*
hodnocení

0x

na set-top-box , DVT-B si kupte raději anténu tohoto typu : dvb-t-anteny.heureka.cz/... jsou o dost lepší než síta měl jsem také síto a od doby co jsem si koupil podobnou anténu jako v odkaze je to o dost lepší.

albatros498022*
hodnocení

0x

Na chalupě v údolí se špatným signálem jsem vyzkoušel kde a co a stejně jsem skončil u staelitu a mám klis a hlavně vynikající příjem, tak to je jasné doporučení.

tomas0405

zdravím pane,vy máte propojenou TV se satelitním talířem místo antény?

Pokud má tv s tunerem dvb-s, proč ne?

hodnocení

0x

Jasně satelit, já ho mám i na chalupě v horách :)

rv*
hodnocení

0x

Začal bych tím, že se podívám, jak to řeší sousedi.

petr66*
hodnocení

0x

Taky s tím zápasím, to máte tak: chce to dobrý TV, dobrý settop box, dobrou anténu, dobrý stožár na správném místě - najít signál, prostudovat, které vysílače vysílají který multiplex a tím pokrytí v daném místě. Takže práce a peníze. V tomto je satelit jistota. Vůbec neplatí, že digitál oproti analogu zkvalitní příjem - v kopcovitém a vzdáleném terénu je to stejně na draka.

TV pokud je i s DVB-T tunerem nebo settop boxy mají různou citlivost, měl jsem problém, že settob boxu docela fungoval, ale nová LED TV s přímým vstupem je v háji, citlivost horší a nespolehlivost signálu se projevuje. Pak propojení s původním settop boxem nejde - TV nemá SCART ani CINCH, jen přes specifickou redukci - a ta nebyla součástí dodávky -a teď ji nemůžu sehnat, takže jsem kde...? A nepořídil jsem ani u odborníka - prodejci se cachtají, že normálně je vše v balení.

daniell*
hodnocení

0x

také bydlíme v dolině a nechytal jsem pořádně nic potom to začlo blnout tak jsem koupil tuto anténu dvb-t-anteny.heureka.cz/... a příjem se zlepšil ovšem třeba Fandu , Smíchov na to vůbec nechytnu a Prima Love má velice špatný příjem a někdy nejede a to je opravdu tato anténa velice dobrá bylo mi to řečeno od odborníka který se živí tv rozvody ovšem je zde velice špatný signál takže jsem vyřešil Satelitem a je po problémech mám skoro 150 kanálu a všechny chytám skvěle. Zkuste tu anténu mohla by vám pomoci pokud ne tak jediné řešení je satelit který opravdu ale stojí za těch několik stovek měsíčně ;).

Proč za několik stovek měsíčně? Když si koupí parabolickou anténu, konvertor a satelitní přijímač (celá sada se v Kauflandu dá sehnat už za 3000,- Kč), tak si koupí ještě za 2000,- Kč kartu Skylink a má na 2 roky pokoj od jakýchkoliv měsíčních poplatků. Pak bude platit servisní poplatek 29,- Kč za měsíc. No, nekupte to! :))

Jinak zkuste nějakou AKTIVNÍ ( se zesilovačem) venkovní anténu namířit na nejsilnější odražený signál a uvidíte :)) Ta anténa, co doporučuje nick daniell vypadá skutečně dobře!

daniell*

ta ode mne v odkazu je dobrá nedokážu , myslím že by mohla fungovat , nechtěl jsem se u nikoho vázat na nějaké 2 roky a podobně nikdy nevíte co se stane. Ale vypadá to výhodně já platím měsiční poplatek. jestli je to na dva roky tak je to opravdu velice výhodné ale zdá se mi to málo , jaké jsou tam kanály a podobně?

zabu

Na začátek jen poznámka, nevím jak dlouho ještě. Ale: koukám na satelit, na tu základní zdarma nabídku na starou irdeto kartu, i bez placení Serpa dodnes. Proč to funguje dál nevím. Možná by mi nešel a nefungoval žádný z placených programů, nevím, nezkoušel jsem. V šuplíku mám koupenou kartu výměna, a až to přestane jít tak ji aktivuju, ale proč zatím, když to jde zadarmo. Takže to jen pro všechny co uvažují že si satelit nechají, i pro ty nerozhodnuté, jestli ho zahodí a přejdou na pozemní vysílání. Zatím to funguje beze změny.

A když nefunguje DVB-T, je mizerný pozemní signál, tak je asi opravdu DVB-S neboli satelit nejlepší, a asi nejlevnější řešení. 80cm parabola, přijímač, nějaká karta, a je to.

samouk*
hodnocení

0x

*cteni*Pane pepsa ten satelit vám půjde bez placení poplatku 29kč 2 roky ode dne kdy jste koupil novou kartu IRDETO výměna.Již tou samotnou koupi jste se zaregistroval u SKY LINKU,která vás má tak ve své evidenci.Tato výhoda je jako by bonusem a platí pro každeho, kdo si tuto kartu koupí.Po uplynutí dvou let,však už tuto povinost platit 29kč měsíčně mít budete,což poznáte až vám přijde složenka od SKY LINKU.Proto nyní vám jdou volné kanály volně.Jinak pokud bydlíte v ůdolí a nemate přímí výhled na vysílač DVBT tak nemáte žádnou šanci na dobrý signal i kdyby jste měl anténu zlatou Jinak je možné také signal zesílit,pokud je slabý,ale to také nejde do nekonečna.Napřed než se k něčemu rozhodnete se koukněte po sousedech a uvidíte co kdo pro to dělá a s jakým ůspěchem.Na druhé straně je výborným pomocníkem při směrování samotné anteny univerzální zaměřovač,který vám v pohodě najde nejlepší signal ve spojení se set to boxem.Je to taková malá krabička(Výrobek NSR),který funguje na 9voltů baterii,ale stojí 500kč.Což ve vašem případě je sázka do loterie,tak nevím,asi bude lepší zůstat u SKY LINKU. Tak ahoj SAMOUK

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]