Nejste přihlášen/a.
Ahoj Lidi. Chci se zeptat. Chtěl bych zapojit schodišťový vypínač ze kterého by se dalo ovládat dva okruhy světel. To samé jako lustrák, ale stím že u druhých dvěří se jeden z okruhů dá vypnout nebo zapnout stejně jako u prvních dvěří..Dělají takový vypínač? Díky...
přívod a vývod do světel půjde z jedné krabičky, ke druhým dveřím půjde jen 2x 3A x1.5, z čehož mi vyplývá že to bude přesně stačit.. Nemýlím se?
Já zase mám doma už přes 10 let zapojení, kdy je na horním schodišti dvojschodišťák a dole jen jednoschodišťák. Ovšem, když jdu dolů, musím rozsvítit obě světla. Když nechám jen jedno, spodní schodišťák ho zhasne, ale rozsvítí to druhé.:D
No, jestli jsi elektrikář, tak bych tě na návštěvu nezval. Nerad bych platil vdově a sirotkům odškodné, protože by tě asi brzy kleplo. Hliníkové dráty, omotané v plechových krabičkách izolačkou a v hadrových izolacích. Letos se to bude dávat dohromady, už je to docela o strach. Nemluvě o drátkách v pojistkách.
Elektrikář jsem, ale myslím si, že už mě nic moc nevyleká Nejhorší smrt je z vyděšení
Podle popisu teda nic moc, ale stačí aby o tom někdo přemýšlel podobně, jako ty a už se ohrožení života eliminuje.
Nikdo a nic nemládne, elektroinstalace je tak trochu živý organismus, tak to pro ní platí taky Na druhou stranu, pokud se v tom co týden někdo nevrtá a funguje to, bude to fungovat ještě nějaký čas
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.