Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opadává omítka kolem oken

Od: kosinap odpovědí: 5 změna:

Ahoj, mám vyměněné plastové okna cca 3 roky, takže si už určitě ty okna sedla.

Problém je, že jak zvenčí tak i zevnitř kolem oken opadává omítka. V různých příspěvcích různě na netu jsem došel k závěru, že to je způsobené nanesením štuku po instalaci oken na starou barvu.

Chci se zeptat, když zevnitř bytu oškrábu ten nanesený štuk, kterej se drolí, tak jakou nejlépe štukovou omítkou to znovu omítnout?

A co se týče omítky zvenčí, do toho bych nerad drápal, vzhledem k tomu, že nemáme zatepleno a máme starší cihlovou zástavbu a stačí se jen trošku dotknout té staré omítky a hned se drolí, nevěděl by někdo čím a jakým způsobem nejlépe opravit omítku zvenčí, aby to alespoň nějakou dobu vydrželo?

Děkuju za odpovědi

Pavel

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladaadal*
hodnocení

2x

Sádru bych tam rozhodně necpal. Nedá se vyrovnat jako štuk a zvlášť při osvícení od okna to bude vidět. Nebude to vypadat ani k praseti. Dal bych spíš venkovní štuk, mám ho ve všech špaletách a drží nějakých 6 roků bez jediné závady.

archkaberle
Záleží na kvalitě řemeslníka. U mě ve vilce takto provedli opravy u všech oken a žádný problém s tím není několik let. Rovinnost na jedničku. Štuk znovu nedoporučuji, určitě zase opadá, jakmile se okna začnou teplem roztahovat/smrštovat.

JJ záleží na kvalitě toho kdo to dělá a taky jak to udělá!

Ale jinak štuk vydrží téměř věčnost (za dobrých podmínek.V tomto případě to asi nebylo kvalitně uděláno a proto to vypraskalo!Na opravdu dobrou radu by bylo nejlepší to vidět na vlastní oči!

To Jabraka nevím proč většina lidí hned všude (zejméne tam kde to není nutné!což dle mne tento případ je) cpe stavební lepidla.Je spousta jiných dobrých materiálů!

archkaberle
hodnocení

0x
Nejlepší na drobné opravy omítek zevnitř je sádra. Oškábejte nebo otlučte to, co se drolí a aplikujte sádru.
Zvenčí doporučuji stavební lepidlo, krásně zacelí drolící se povrch a splnuje i požadavky na pevnost a odolnost proti povětrnostním vlivům.Ing.arch.Kaberle

jabraka*
hodnocení

0x

Kosino,použij stavební lepidlo a po oškrabání všeho,co se loupe to širokým hladítkem natáhni.Po zatvrdnutí ještě použij na povrch bílou finální stěrku.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]