Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zatékání u střešního okna

Od: davidos* odpovědí: 21 změna:

Dobrý den,s ženou kupujem dům...na prohlídce domu jsem vyfotil střešní okna a u jednoho je vidět mapa po zatékání..u dalších též ,ale jen v rozích "jakoby stékání kapek vody"...pán je zedník dělal si sádrokartony sám a zateplení okna "snad "firma...je to v prvním patře a na chodbě domu...nahoře nemá topení jen v místnosti kde je ta mapa hodně topí kamnama..."podle mě né cele den" v 2 místnosti si jen přitápěli takovým přenosným topením co je do zásuvky...v jednom pokoji ten e jen v sádrokartonu se netopilo vůbec a ani nahoře na chodbě..pak už je jen půda...Poraďte mi prosím v čem je chyba,jestli se bude muset rozebrat sádrokarton nebo v tom topení? nebo z venku ze střechy to opravit...přidávám i foto...Děkuji moc

Zatékání u střešního okna

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

davidos*
hodnocení

Posílám další foto okna...

Zatékání u střešního okna #2
davidos*
hodnocení

A ještě jedna fotka na střechu jak je udělaný oplechování u okna...David

Zatékání u střešního okna #3
davidos*
hodnocení

Jedna ještě z blízka "trochu"...

Zatékání u střešního okna #4

ingvydrzalek
hodnocení

0x
Dobrý den,
možností se nabízí hned několik. Pokud dům není obýván a vytápěn, může zde docházet k hromadění kondenzátu. Jakmile dům začnete užívat, bude po problému.
Kdyby ne, bude dobré sádroš rozebrat a podívat se, jestli tam nevede třeba kapající potrubí s vodou. To už jsem taky v jednom bytě viděl. Ale myslím že šikovný instalatér to má za půl hodiny opravené.
davidos*
hodnocení

Dobrý den,v domě bydlí majitelé a nahoře jejich asi dospělý děti...jde o to jak tam topily...a jak moc jestli né jenom večer a přes den byli dole v obýváku atd...četl jsem někde,že pod každým střešním oknem by mělo být topení "které budem dávat kvůli dětem"...doufámže to nebude na sundání sádrokartonu a dělání vše znova :-/ po nich...děkuji Za odpověď...

dus
hodnocení

0x

Zdravím , Podle foto je bočni lemovaní okna proražene hřebikama ktere drži krytinu . Doporučují nejdřiv pozvat dobryho klempíře,.

davidos*
hodnocení

Dobrý den,děkuji za odpověď ..až si dům převezmem poprosím tchána ..dělá střechy...děkuji

doplněno 12.02.13 09:37:

Ještě dotaz,když je to plechování přidělaný hřebikama nebude potřeba ještě poopravit tu izolaci okolo okna?nebo bude stačit jiný způsob přidělání plechu...děkuji

ingvydrzalek
Plech se dá alternativně kotvit silnější sponkovačkou

dus
hodnocení

0x

Hřebiky na izolaci nemaji vliv ,ale udělali díry do lemovaní okna -opravit oplechovani a před krytinou diry zatmelit polyuretanovym tmelem

Zatékání u střešního okna #5
davidos*
hodnocení

Děkuji...snad to bude tím..nebo tím topením...děkuji Za rady David

archkaberle
Dobrý den,dům i podkroví vypadá z mého pohledu dobře. Pokud už jsou použity hřebíky, je třeba je pouze vyměnit za hřebíky s tou největší hlavičkou, co lze koupit, aby voda nezatékala. Funguje to pak podobně jako deštník.
Není na škodu hlavičky ještě omazat silikonem nebo bitumenovým tmelem, pokud by nějaká voda opravdu zatekla.Ing.arch.Kaberle

Dobrý den,

mapa na horní hraně okna svědčí o přerušené pomocné hydroizolaci, buď folie lemující okno nebyla podsunuta pod lepenku střechy a nebo ta je již poškozena.

Doporučuji krytinu kolem okna rozebrat a zkontrolovat, pokud nebude přez horní oplechování vidět fólie, tak raději lepenku naříznout, a podsunout pruh fólie pod lepenku a přez plechování.

davidos*
hodnocení

Dobrý den,děkuji..za odpovědi..snad to bude tím...a bude se to muset opravit jen z venčí...ještě jednou DÍKY...

doplněno 17.02.13 08:10:

Dobrý den,tak včera jsem byl v domě s odhadcem...koukal jsem na ty okna a ptal jsem se majitele...okna dělal sám...v místnosti pod zateplením...nebo sádrokartonem je ta fólie a říkám a ze střechy?...Tam by měla být fólie... lepenka a plechy..a on,že tam je lepenka a plechy...takže mu tam ASI chybí ta fólie...ale zajímavé je,že mu to dělá u 2 oken co jsou Velux..a 2 okna jsou z německa...jiná značka...a u těch to nedělá...u toho okna jak je foto jsem koukal na rám okna a je potřeba přelakovat...říkal,že to lakoval dražším lakem vodou ředitelným...Nechápu ho ,ale že ty druhý 2 okna nedal Velux...stáli prý asi jen o 1000kč míň...šetřil no :(...děkuji za odpovědi...David

davidos*
hodnocení

Zdravím,ještě dotaz...myslíte,že jak je vidět to zatékání u tý 1 fotky bude potřeba zevnitř ten sádrokarton rozebrat? že to bude moc proteklý?a vyměnit ho?...nebo to je v pohodě...a po dání fólie na střeše to vyschne?a vevnitř to pak bude stačit zatřít barvou?Díky David

Ja jsem se na podobny dotaz ptal v jedne prodejne barev a tam mi poradili to lehce prebrousit, prestriknout bezbarvym autolakem a pak normalne premalovat barvou. Ale jeste jsem to nezkousel, tak Vam nemuzu rict vlastni zkusenost. Byt Vami, tak se ale dovrnitr urcite podivam, v jakym stavu je vata, jestli ji to zatekani nejak neposkodilo. No a kdyz uz to budete rozdelavat, tak by mozna stalo za to predelat spalety tak, aby byla spodni kolmo k podlaze a horni vodorovne s podlahou:) Mimochodem jakou tam mate tloustku izolace. Podle tech fotek to tipuju tak max na 20 cm, coz je malo:(

hodnocení

0x

Davide,

možností je mnoho, ale začal bych vylučovací metodou..

zjistit zdali je závada v krytině a oplechování, zdali je špatně udělaná difuzní folie, pokud tam vůbec je, a posldní tepelný most, ten tam určitě bude, záleží jak hodně. Osobně bych začal pomalým rozebíráním sádroše zevnit, abych viděl odkud ta voda přitékala...

doplněno 27.03.13 19:27:

Davide, nikoliv rozmátit, ale odříznout kontrolní místa, třeba 15x15 cm, použít kameru a prohlídnout prostor

Rozmlátit dokáže každý, ale šikovně rozebrat?...

davidos*
hodnocení

Tak to je zrovna to do čeho se mi nechce..rozebírat sádroš...už je zamalovanej takže jedině vymlátit :(...myslím si ,že majitel tam nedal tu fóli zvenčí...protože když jsem mu to říkal tak se divil ... asi jí tam nedal...co teď koukám u oknech v jiných domech všechny maj tu fólii dole u okna vidět a u nás to není :( ...takže si myslím,že tam je ten kámen úrazu...a podle foto asi nepoznáte jak moc je promáčenej ten sádrokarton zevnitř...a tu parostěrku tam zevnitř prý dal...

davidos*
hodnocení

teď mi to i říkal soused,že se dá sádrokarton naříznout...ale jakou kamero to kontrolovat...to bude mít asi jen nějaká firma né?...děkuji...jinak mě napadlo vyříznout to celý nad oknem ten pás..a kouknou se na tu vatu...jinak podle dalších fotek tedy fotka druhého okna jak tam e vidět ty "čůrky" po vodě...to chce taky rozebrat? nebo to je málo zasáhnutý?..děkuji..není totiž moc peněz :)

Vy nemáte počítač s web kamerou?

doplněno 28.03.13 20:49:

a umíte ješte udělat s tím foto?

davidos*
hodnocení

Jo takhle:) to máme...

davidos*
hodnocení

Ještě jsem fotku webkou nedělal,ale s počítačem umím...takže to by neměl být problém...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]