Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vlastnictví bytu a trvalé bydliště

Od: janik001* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

ráda bych věděla, zda můžeme vlastnit byt a v tom bytě nemít trvalé bydliště?

Manžel vlastní byt. Je jediným vlastníkem a dosud tam má trvalé bydliště (jako jediný). Nyní jsme koupili další byt, ve kterém budeme spolu s dětmi žít a rádi bychom tam všichni měli trvalé bydliště. Jde nám o to, zda nebude nějaký problém, když si manžel zruší trvalé bydliště v původním bytě?

Děkuji za odpovědi.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

Není problém, za komuny nešlo mít dva byty.

mowla*
hodnocení

0x

Žádný problém nenastane - trvalé bydliště má člověk jen jedno, zatímco bytů může vlastnit neomezeně...

;)

doplněno 11.02.13 15:09:

Není nutné, aby v bytě měl někdo trvalé bydliště, byt můžeš(te) používat jako nájemní.

:-D jako třeba pan langr . . . a jemu podobní.

hodnocení

0x

Samozřejmě. To jsem se pobavil. Asi nevíte že naši politikové minulí a i nynější vlastní desítky až stovky nemovitostí, ale samozřejmě trvalé bydliště může mít každý člověk myslím jen jedno. Takže to prostě neřešte. Problém v tom nebude. Podle mě je to úplně jedno, kde má kdo trvalé bydliště.

zabu
hodnocení

0x

Uvedené odpovědi platí pouze v případě, že je to skutečně jak píšete a byt je skutečně Vašeho manžela - tedy je jeho majitel. Naopak pokud by byl jen nájemník v městském bytě, měl by nejspíš problém.

janik001*
hodnocení

ne, není nájemníkem. Byt vlastní. Je mi jasný, že každý může mít jen jedno trvalé bydliště, šlo mi spíše o to, že ten byt bude "prázdný". To znamená, že tam nikdo nebude mít trvalé bydliště...

tomasgulas

To není problém.

Jenom taková drobnost: Pokud byste prodal byt do pěti let od získání, zaplatil byste (15%?) daň státu, pokud byste tam měl trvalé bydliště, stačí ho vlastnit dva roky. Myslím, že tak nějak to je.

janik001*
hodnocení

Trvalé bydliště tam má už 10 let, vlastníkem bytu je 6 let. Děkuji za dobrý typ!

. . . než něco napíšete, přečtěte lépe otázku. Na nájemní vztahy se nikdo neptal.

doplněno 12.02.13 06:57:

. . . pro zabu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]