Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyměnit vložku v přídavném zámku FAB1574?

Od: rausik* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, mám již starší přídavný zámek FAB 1574 s pákou a chtěl bych v něm z důvodu odstěhování některých osob z objektu, vyměnit pouze vložku. Firmu volat nebudu, před lety nám tento zámek montoval ještě děda. Zajímalo by mě, jak to provést, případně zda je třeba vložku upravit (četl jsem, že délka ocelového táhla 2x7 se musí upravit podle tloušťky dveří, jak?)
Momentálně je ve dveřích zámek s vložkou 2032 a chtěl bych ji vyměnit za lepší 2232.
Nezná někdo postup? Předem děkuji za odpověd

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

3x

Je to poměrně jednoduché - nejdříve je potřeba sundat vnitřní ´knoflík´ ovládání zámku, pak vnitřní plechový kryt zámku (vyšroubovat dva šrouby na hraně, odkud vyjíždí západka), poté je vidět šrouby držící vlastní vložku v zámku - vyšroubovat a (po případném zkrácení táhla) přišroubovat vložku novou.

Táhlo se zkracuje (pilkou na železo, flexou - co je po ruce) tak, aby dosáhlo do zámku, ale nebylo příliš dlouhé - po demontáži staré vložky ti to bude jasné...

;)

doplněno 10.02.13 13:09:

Není zač - ať se zadaří. ;)

rausik*
hodnocení

Aha. Moc díky :)

mowla,

1* a *hej*, *palec*

doplněno 10.02.13 14:06:

to jsem nechtěl, ale stejně nevím co je rdění...

:)

mowla*

Až se rdím... *hi*:D

Že by se červenal?

Ale s hodnocením odpovědi na 1* vřele souhlasím, sám bych to snad ani takhle neuměl napsat.

rausik*
hodnocení

Jestli můžu ještě jednu otázku - jak mám vyloupnout ten knoflík? Nějak mi to nejde a nechci jej poškodit :)

Knoflík se vůbec nevylupuje!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]