Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cena za zřízení plynového vytápění domu

Od: ga* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, kolik by v hrubém odhadu mohlo stát zřízení plynového vytápění rodinného domu o celkové podlahové ploše okolo 80 m2 (1. NP včetně 2. NP).

HUP se nachází na hranici pozemku, k objektu RD to je asi 20 m. RD je zatím vytápěn pouze lokálním topením na tuhá paliva a elektrickými přímotopy.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sanyo*
hodnocení

0x

Odhad laika -100.000,-Kč - administrativa, výkop, rozvod do domu ke kotli, nový kotel, úprava rozvodů, domeček na plynoměr a další spousta drobností.

doplněno 10.02.13 13:51:

Jsem zvědav, jakej mám svůj odhad, plyn jsem dělal asi před 20 lety

doplněno 11.02.13 08:52:

Můj odhad musím asi navýšit, protože jsem nedomyslel to lokální topení, nenapadalo mne, že to jsou asi kamna bez radiátorových rozvodů. Takže přidám ještě "půlku"

doplněno 11.02.13 20:16:

MC já vím, že nechce lokální topení, on ho totiž má, já jsem si původně myslel, ža má klasické TUV topení, pouze se rozhodl, že chce topit plynem, takže jsem si myslel , že radiátorové rozvody už má. Jinak hrubý odhad zůstane pořád hrubým odhadem, do těchto kriterií se dnešní člověk vejde vždycky, když to dovede zdůvodnit. Jen se podívejte, jak všichni ti dnešní ekonomové, experti, politologové a podobná individua , kteří se v naší republice rozrostli víc jak houby po dešti, se vůbec neobávají používat svých hrubých odhadů, protože do nich se vejde vždycky všechno a to úplně do mrtě. A tak to je vždycky , i tady.

+/- 15-20%, podle mnoha kriterií..

doplněno 11.02.13 19:50:

sanyo, on nechce lokální topidla...

podobné dotazy mě rozesmějou, to je jako když se zeptám, kolik peněz potřebuji na nový oblek...

hodnocení

0x

koukám že píšete lokální topení,-záleží co pak dál s tím plynem-kotel,rozvody, radiatory,vložkování,komínu na plyn,nebo zda wafky? udělat si cenovou nabídku by bylo asi nejlepší.

Spíše bych se zaměřil na topení např peletama,automat na uhlí protože pořád budete na polovině ceny plynu

hodnocení

0x

ja bych to viděl do 150000. chce to také projket. Samotný kotelstojí kolem 40.000 a je otázka jak se odělá odvod spalin, ale to nebude zas tak drané.

jabraka*
hodnocení

0x

Před časem jsem investoval dceři topení do domku v ceně 120 tis.Kč.

JABRAKA

sanyo*

Jabrako a za kolik si do toho vložil svou práci? To jsi počítal?

hodnocení

0x

Cenu nelze bez dalších informací stanovit, bude se ale asi pohybovat kolem částek v ostatních příspěvcích. Osobně bych spíš doporučil prvně (pokud to už není hotové) zateplit dům (třeba i bez firmy, není to složité), vyměnit okna, dát předokenní rolety, zateplit krovy (strop). Pokud má dům některou stranu k jihu a není zastíněný, jsou skvělou investicí solární teplovodní vakuové kolektory na střechu - fungují velice dobře ve spojení s nádrží na akumulaci teplé vody. Jen je dobré jich osadit tak o polovinu víc než radí odborníci. To kombinovat s kotlem nebo krbem na tuhá paliva s tepelným výměníkem a ústředním topením.

Tato opatření se asi do budoucna vyplatí víc a nebudete tak závislý na ceně plynu, která se může hodně měnit. Pokud už se pro plyn rozhodnete, nechte si zpracovat projekt a následně oslovte více firem, vyberte si nejlepší cenu a dobře sepište smlovu.

ga*
hodnocení

Já děkuji všem za odpovědi ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]