Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hadičky k baterii praskají?

Od: didas* odpovědí: 8 změna:

Po 11 létech mi praskla opletená hadička k vodovodní baterii a vytopila koupelnu. Rád bych věděl zda to je anomálie, nebo obvyklá věc a zda je hadičky nutno po několika létech preventivně měnit. Nedovedu si představit tuto závadu v kuchyni a důsledků pro plovoucí podlahy.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Myslím,že pancéřka musela být poškozená,s podobnou závadou jsem se ještě nesetkal.Rozhodně bych šel cestou občasné kontroly,ne výměny.Není důvod opotřebení trubky.Flexibilní.

JABRAKA

dericcaster*
hodnocení

0x

Také jsem se s tím setkal. Naštěstí máme v kopelně kanálek, tak to moc škody nenadělalo. Pak jsem se jal zkontrolovat ostatní a ta na WC byla také kovová, pletená a v místech kde se dotýkala zdi, byla trochu zrezlá a některá vlákna, jakoby odrolená, tak jsem jí také vyměnil. Od té doby jednou za čas kontroluji všechny hadice pod tlakem v domě. myčka, pračka, WC...

hodnocení

0x

tak to ti vydržela sakra dlouho kamarád instalatér mi varoval že ty pancéřky tak 7 let a pak loterie že už dělal spousty vyplavenejch bytů i mě to potkalo nedal sem na jeho rady a po 8 letech mi to v noci když sem spal bouchlo na studený vodě a vyplavil sem panelák asi ve 4 ráno mi vytáhli s postele sousedi a moc mě měli rádi *cert*

octan*
hodnocení

0x

Po pěti letech by se měly dát nové. Tlaková hadice u pračky by se správně měla měnit po dvou letech.

hop®
hodnocení

0x

Jako anomálie mi připadá 11 let stará funkční baterie, předpokládám že bez opravy. Při opravě je samozřejmě rozumné flexihadičky alespoň zkontrolovat...

hodnocení

0x

Kéž by 11 let...

Doma uklizeno, před poutí, najednou v noci zvuk jak když protíká záchod, ale takový silnější. Vstanu a slyším, že ze záchodu to nejde, že to jde odvedle, kuchyně... To už jsem ale stál ve vodě.

Ano, taky nám praskla hadička, která vytopila kuchyň, předsíň a protekla okolo trubek topení až do dílny o patro níž. Hadička byla stará cca 3 roky.

didas*
hodnocení

Píšete panceřka, ale je to trochu tlustší gumová hadička zvenku jen opletená. Baterie je origo bez zatím bez opravy. Raději je preventivně vyměním. Není to ani tolik peněz jako práce.

dericcaster*

Nevím jestli má ten název - pancéřová - nějaké opodstatnění, ale říká se jim tak. Nejspíše to pochází z německého panzer - krunýř. Prostě gumová hadička a kovovým opláštěním.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]