Nejste přihlášen/a.
Po 11 létech mi praskla opletená hadička k vodovodní baterii a vytopila koupelnu. Rád bych věděl zda to je anomálie, nebo obvyklá věc a zda je hadičky nutno po několika létech preventivně měnit. Nedovedu si představit tuto závadu v kuchyni a důsledků pro plovoucí podlahy.
Také jsem se s tím setkal. Naštěstí máme v kopelně kanálek, tak to moc škody nenadělalo. Pak jsem se jal zkontrolovat ostatní a ta na WC byla také kovová, pletená a v místech kde se dotýkala zdi, byla trochu zrezlá a některá vlákna, jakoby odrolená, tak jsem jí také vyměnil. Od té doby jednou za čas kontroluji všechny hadice pod tlakem v domě. myčka, pračka, WC...
tak to ti vydržela sakra dlouho kamarád instalatér mi varoval že ty pancéřky tak 7 let a pak loterie že už dělal spousty vyplavenejch bytů i mě to potkalo nedal sem na jeho rady a po 8 letech mi to v noci když sem spal bouchlo na studený vodě a vyplavil sem panelák asi ve 4 ráno mi vytáhli s postele sousedi a moc mě měli rádi
Jako anomálie mi připadá 11 let stará funkční baterie, předpokládám že bez opravy. Při opravě je samozřejmě rozumné flexihadičky alespoň zkontrolovat...
Kéž by 11 let...
Doma uklizeno, před poutí, najednou v noci zvuk jak když protíká záchod, ale takový silnější. Vstanu a slyším, že ze záchodu to nejde, že to jde odvedle, kuchyně... To už jsem ale stál ve vodě.
Ano, taky nám praskla hadička, která vytopila kuchyň, předsíň a protekla okolo trubek topení až do dílny o patro níž. Hadička byla stará cca 3 roky.
Píšete panceřka, ale je to trochu tlustší gumová hadička zvenku jen opletená. Baterie je origo bez zatím bez opravy. Raději je preventivně vyměním. Není to ani tolik peněz jako práce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.