Nejste přihlášen/a.
Vím že můj dotaz je divný ale kvůli změněnému provozu pod okny máme v domě velký hluk-Plast.okna máme 2 roky a zřejmě jsme naletěli,zvukově špatně izolují.Napadlo nás to řešit přidáním ještě dalších oken,nevíme však,jestli by to pak dělalo dobrotu.Zeď je80cm silná,vnitřní parapet 40cm. yměnit dvojsklo za trojsklo nelze kvůli zakulacenému rámu okna./okno Platinium/ .Prosím poraďte ,jak to vyřešit.děkuji
1) můžete zkusit poptal protihlukové zasklení s folií.
2) ano, samozřejmě lze zamontovat i další okno dovnitř, asi 15-18 cm od stávajícího okna..
Milane, při vší úctě, jak půjde to venkovní okno otvírat? To by to vnitřní okno nesmělo mít skoro žádný rám. Alespoň tedy na výšku.
jenyku, zrovna tak jako špaletová.
Zkrátka to vnitřní musí být o kousek větší. to je naprosto normální.
doplněno 01.12.13 21:20:Jestliže je Váš obor, tak určitě víte, že v tom domě, kde jsou stěny 80cm určitě dříve byla špaletová okna. Takže se domnívám, že to ani nebude tak velká námaha.
Jsem přesvědčen, že to bude hračka.
zastávám názor, že neexistuje NEJDE, jen umím, neumím, chce se mi, nechce...
doplněno 01.12.13 21:43:Jenyku, vidíte, že se shodneme...musí být vnitřní okno větší...
jak to provést je už drobnost..
Ano Milane, okna jsou můj obor, vnitřní okna musí být větší, minimálně o velikost falce, nahoře a dole, u špaletáků nahoře ještě o vůli na vysazení. A jelikož dělám do dřevěnných a ne do plastových, netuším, jestli se dá u plastových oken udělat o tolik menší rám, u dřevěnných by s tím byl vcelku problém. Jedině osekat špalety.
Prostě do stejnýho stavebniho otvoru dát dvě okna za sebe je vcelku problém, to by se s tím muselo už od začátku počítat a to venkovní udělat se širším rámem. Aby vyšly menší venkovní křídla.
doplněno 01.12.13 21:32:Ano, je mě jasný, že v tom domě kdysi byly špaletový okna. Ale opět říkám, vzhledem k velikosti falce musí být vnitřní okno větší. Jelikož se dá udělat větší jen o kousek (o uříznutí rámu, ale ted z hlavy nevím o kolik, kolik je místa k pantu) o více to prostě udělat nejde, tak pak nezbývá, než osekat špaletu. Kousek osekat špaletu, co nejvíce oříznout rám a je to tam.
Taky říkám, že neexistuje nejde, jde udělat snad vše.
doplněno 01.12.13 21:47:Schválně si to zítra změřím o kolik se to musí udělat větší. Milane, normální lidi se vždy domluví.
JUsem ječnom ženská, ale zaujalo mne to povídání o oknech. Já bych si napřed spočítala náklady na další okna a hlavně bych si představila ty následné nepraktické problémy s tím vším. I já měnila okna. Měla jsem předtím ta špaldová, zeď tloušťka 58 cm. vnitřní parapet je 38 cm. nedovedu si představit, že bych měla namontované ještě jedno okno za těmi plastovými. ten problém s otvíráním, by mne asi časem dokonale znechutilo. Já bych raději investovala do kvalitnějších plastových oken a nechala je vyměnit. Já vím, že je všechno možné, jak píše milankura, ale raději bych si to promyslela. Tohle řešení se mi zdá nesmírně krkolomné, nákladné a výsledně neuspokojivé. Propočítejte si náklady na obě eventuality a myslete na to, že jde o dlouhodobé používání. Abyste si neotrávil špatným rozhodnutím další život v baráčku. Podle uváděné tloušťky zdí, předpokládám, že jde o domek.
Exisistuje možnost nahradit vnější sklo dvousklem. Aby se docílilo protihlukového efektu, tak je složení vnějšího dvouskla následující: 4/ argon / 6 v mm. Současně se tím zlepší i koeficient prostupu tepla. Myslím, že jsem to tady už loni probíral s Milanem. Bylo to před časem taky i v Loskutákovi, včetně ukázky výměny, Pokud se pamatuji, tak jedna z firem je Tospur. Nevím ale jak pracuje, protože mně sice udělali cenovou nabídku, ale okna pro to nebyla vhodná. Cena výměny předního skla za protihlukové dvojsklo byla asi polovina ceny okna s dvousklem. N evím, jak vaše okna vypadají, ale technik říkal, že není problém vyměnit takto i kulaté okno. Zkuste je nebo jinou firmu co to dělá oslovit a uvidíte.
Ještě taková otázka. Je pravda, že onen protihlukový efekt do značné míry tvoří i onen argon mezi skly?
Slyšel jsem, že do pár let z okna unikne a okno začne propouštět mnohem víc hluku. (Info od firmy co dělala okna kolegovi.)
Protihlukový efekt netvoří argon, ten ovlivňuje koeficient prosupu tepla. Protihlukově působí dvě okenní skla o různé tloušťce ( 4 a 6mm), a to tak, že skla mají odlišný rezonanční kmitočet. Samozřejmě, že okenní křídlo bude mít větší hmotnost a to o váhu tabule 6mm. Lze jednoduše spočitat. U kvalitních oken by to ale neměl být problém. Ale jak ksem u předeslal, je to jedna varianta řešení problému.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.