Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych se zeptat jaký je Váš názor na možnou obestavbu krbové vložky z betonového ztraceného bednění.
Chtěl bych to udělat levně a tak aby obestavba maximálně akumulovala teplo a ráno bylo ještě teplo.
Uvažoval jsem o obyčejných plných cihlách a ty potom omítnou. Jednodušší a rychlejší by ale bylo použití onoho ztr. bednění.
Nevím zda je ale na toto použitelné. Dělá se v nejmenší tloušťce tuším 150 mm a to mi přijde už moc...
Obestavěl jsem z materiálu Best Unika 10cm, lepidlo, perlinka a štuk. Překlad U profil Best Unika beton armování ten je z 20 x 20 x150 cm plný aby držel dlouho teplo druhý den ještě hřeje. Mám to 10let a lidi které znám a jsou spokojeni. Krbová vložka se teplem roztahuje až 5mm tak nechte mezeru!
(Cena: Best Unika 1m2 300Kč a tvárnice U na překlad kus za 50Kč - 50cm zdí se na beton)
www.nano-gel.cz
Beton má asi dvojnásobnou vodivost tepla než cihly hestia.energetika.cz/...
Já mám cihlami obestavěné krbovky ve vzdálenosti asi 20-30cm . A prohřejí těch 15cm za cca 4 hodiny (topí z druhé strany). Takže vám to rozhodně topit bude krásně . Pro mě by ale bylo problematické řezání tvarovek a manipulace a taky přesnost . Cihly mužete dobře řezat a rovnat na milimetr. Cihly mužete i vyspárovat , ale chce to precizní a kvalitní práci - vlastní zkušenost :D
Rozhodně nezapomente udělat mezi krbem a obestavbou mezeru na pěst (8-10cm) a ventilační otvory ve spod a nahoře .Nevím přesně kolik se používá na 1kw vykonu vložky , ale bude to od 50-150cm2 .Musel by jste si to někde vyhledat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.