Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krbová obestavba ze ztraceného bednění

Od: kejikl® odpovědí: 6 změna:

Chtěl bych se zeptat jaký je Váš názor na možnou obestavbu krbové vložky z betonového ztraceného bednění.
Chtěl bych to udělat levně a tak aby obestavba maximálně akumulovala teplo a ráno bylo ještě teplo.
Uvažoval jsem o obyčejných plných cihlách a ty potom omítnou. Jednodušší a rychlejší by ale bylo použití onoho ztr. bednění.
Nevím zda je ale na toto použitelné. Dělá se v nejmenší tloušťce tuším 150 mm a to mi přijde už moc...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

dělají se i 10cm,ale cihla je lepší,kdyby jste měl šamotky to by bylo kafčo,nabijí se a sálají ještě dobu-ale ta cena

jinak to bednění tu máme v bohemiablock -kutná hora

nano*
hodnocení

2x

Obestavěl jsem z materiálu Best Unika 10cm, lepidlo, perlinka a štuk. Překlad U profil Best Unika beton armování ten je z 20 x 20 x150 cm plný aby držel dlouho teplo druhý den ještě hřeje. Mám to 10let a lidi které znám a jsou spokojeni. Krbová vložka se teplem roztahuje až 5mm tak nechte mezeru!

(Cena: Best Unika 1m2 300Kč a tvárnice U na překlad kus za 50Kč - 50cm zdí se na beton)

www.nano-gel.cz

hodnocení

2x

Zkuste si na vyložení mezery mezi vložkou a vnějším pláštěm (už třeba z tenkého lacinějšího materiálu) sehnat magnezitové cihly z elektrických akumulačních kamen... jsou přímo určené na akumulaci tepla. Jen pozor na to, že se nedají obrábět...

pár zajímavostí

drevoastavby.cz/...

dum.bazos.cz/...

albatros498022*
hodnocení

0x

Jde to ale 150 mm toho moc nenaakumuluje, cihla by byla lepší.

No když to vyleje betonem tak není důvod aby to akumulovalo teplo míň než plná cihla. Navíc pak takové obložení odolá i zásahu protitankovou střelou ;)
jendad

Beton má asi dvojnásobnou vodivost tepla než cihly hestia.energetika.cz/...

Já mám cihlami obestavěné krbovky ve vzdálenosti asi 20-30cm . A prohřejí těch 15cm za cca 4 hodiny (topí z druhé strany). Takže vám to rozhodně topit bude krásně . Pro mě by ale bylo problematické řezání tvarovek a manipulace a taky přesnost . Cihly mužete dobře řezat a rovnat na milimetr. Cihly mužete i vyspárovat , ale chce to precizní a kvalitní práci - vlastní zkušenost :D

Rozhodně nezapomente udělat mezi krbem a obestavbou mezeru na pěst (8-10cm) a ventilační otvory ve spod a nahoře .Nevím přesně kolik se používá na 1kw vykonu vložky , ale bude to od 50-150cm2 .Musel by jste si to někde vyhledat

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma best unika

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]