Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Světlo v koupelně - ale to je asi jedno kde

Od: antonie* odpovědí: 6 změna:

Prosím o radu _ praskla žárovka v koupelně , dala jsem novou, ta praskla v setině vteřiny, dávám další a ta nesvítí ani tu setinu vteřiny...Jak dál? Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jardino555*
hodnocení

1x

tak v síti bude 230V to je jasné...já bych řekl, že dotyčná tam dává žárovky na 24 V :)

jabraka*
hodnocení

0x

Je potřeba přeměřit napětí v obvodu žárovky.Aloe bude se to asi týkat celého bytu,tedy od rozvaděče.Zatím shořely přepětím jen žárovky,ale může to pokračovat i dalšími spotřebiči.

JABRAKA

mowla*
hodnocení

0x

Jenom "praskne" žárovka? - jistič nebo proudový chránič to ´nevyhodí´? A jsou to obyčejné žárovky a nebo nějaké ´úsporky´?

Asi ti poradím objednání elektrikáře - pokud by důvodem vypálení žárovky bylo přepětí v síti, nic s tím sama neuděláš. Na druhou stranu si neumím představit, že by přepětí bylo jen na jedné objímce v domácnosti, takže závada bude, zřejmě, jiná.

radil*
hodnocení

0x

Dobrý den, kde přesně to světlo v té koupelně je? V tomto případě to zase tak jedno úplně být nemusí

hodnocení

0x

A je to žárovka normální na 230V, nebo se jedná o nějaké bodovky - halogenky na 12V?

antonie*
hodnocení

Děkuji vám všem, žárovky jsou obyčejné 150W , ty praskly, další nesvítila vůbec, zkusila jsem ( po pauze ) obyčejnou čirou 100 a svítí! Do další "příhodyů se tím nebudu zabývat , ale ještě jednou děkuji...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]