Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer. Bydlím s přítelkyní v bytě 2+1. Já vlastním garsonku pronajímám ji dceři od přítelkyně za nájem bez navýšení tyhlety peníze předává každý měsíc své mamce v částce 3600kč a já dávám své přítelkyni s platu 3000kč. Uvažujeme o prodeji obou bytu jak garsonky tak bytu mé přítelkyně která má byt 1+2. A koupili bychom byt 1+1.Chci se zeptát jít do teho? Kolik by měl každý znás investovat do společného bytu? Byt přítelkyně 2+1 hodnota 1000000kč Hodnota mé garsonky 580000kč. Cena bytu ke koupi 1+1 je 700000kč. Děkuji.
Přijde mi to složitý a zbytečný? O co jde? Potřebujete peníze a chcete prodat jeden byt a bojíte se, že by ten druhý neměl v tom původním žádný podíl? Nebo je ten 1 + 1 o tolik lepší než stávající 2+1? Tak prodejte garsonku, opravte 2 + 1 a domluvte se s přítelkyní, že na vás podíl napíše (samozřejmě před opravou). Ale takhle složitá výměna mi přijde divná. Stejně jako to, že pronajímáte dceří přítelkyně, která platí nájem 3 600 (myslíte tím nájem bez služeb?) a dává je přítelkyni a vy k tomu ještě dáváte 3000, takže defakto přispíváte 6 600 za spolubydlení u přítelkyně? Takhle drahé spolubydlení není ani v Praze, odkud tipuju dle cen nemovitostí, nejste.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.