Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Modrá akustická deska-modré ticho

Od: gago odpovědí: 5 změna:

dobrý den,chtěl jsem se pozeptat,zda má někdo zkušenosti s tímto produktem,zda opravdu "ztlumí" rušivé hluky,zvuky třeba od sousedů,...také uvažuji o instalaci takové stěny před klasickou zděnou stěnu,mám tam nějakých 15 cm místa,takže bych klidně mohl použít modrou desku ve dvou vrstvách,včetně minerální vaty.Dík za případný informace,zkušenosti

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Nějaké zázraky nečekej.Pokud ti jde skutečně o větší útlum,použij raději minerální vatu,nebo vláknité desky,než polystyren.

JABRAKA

doplněno 08.02.13 19:59:

Omlouvám se,také jsem nemyslel polystyren.

jb

gago
hodnocení

nechci použít polystyren,asi si myslel sádroš,ne?...udělal bych konstrukci z plechovejch profilů,do toho minerální vatu a dvojité opláštění modrou akustickou deskou (tedy 2x 12,5mm)...

hodnocení

0x

gago,

pokud použijete kvalitní vatu, třeba Isover AKU, modrou desku 2x, konstrukci neupevňovat ke stěně, ale samostatnou příčku...

určitě to ztlumí, ale jak hodně, to nesdělím...

ludak*
hodnocení

0x

Hluk se přenáší jak svislíma tak vodorovnýma konstrukcema,takže pokud je soused vedle tak to něco pořeší,ale nikdy úplně komplexně.Na modrej bych se zvisoka ...To už jen neví na čem zbohatnout.Jako rigidizované profily.To je k h...u

standam*
hodnocení

0x

gago

Ja jsem cca pred 1-2 o modrou akustickou desku zajimal.

Takze rozdil mezi obyc a modrou 12,5 je pouze 3dB utlum, obyc ma cca 6dB utlum a pri pouziti modre docilis 9dB.

Zde je vcelku jasne, ze 2x 12,5 obyc nebo 1x15 bude lepsi volba.

Ohledne izolace, AKU izolace jak pise Milan je dobra volba, sam ji mam.

Ale, zase to s izolaci nemusis prehanet nad 60-80mm je tak max. pak uz jsou to vyhozene penize.

Konstrukce steny typu samonosna nebo chycena pres zaves na stenu a ktera ma slouzit pro utum hluku sirenym vzduchem

je rozdil minimalni!

Ale zduvodu lepsi montaze bude vhodnejsi samonosna (CW a UW) za predpokladu, ze se nejedna o 4m vysokou stenu:)

zde jedine stena z CD a UD

Nejlepsi bude do teto konstrukce dat jeste dalsi material a ponechat vzduch mezeru napr.

1. na stenu nalepit HOBRU desky 2500x1200 15mm-19mm

2. udelat konstrukci z CW a UW (UW podlepit penovym tesnenim), CW a UW 75mm

3. do konstrukce vlozit 60mm AKU izolace (vice tam stejne nedostanes

4. 2x 12,5 - 15 SDK

dbat na detaily a nikde nenechat mezeru

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]