Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sousedi a psi

Od: gabca® odpovědí: 32 změna:

Dobrý večer, mohl by mi někdo z vás poradit, jak řešit nepříjemnou situaci se sousedy?

Máme dva malé psy ( každý váží kolem 8 kil), skáčou na sousedův drátěný plot a štěkají.

Sousedi mají pocit, že tím jim psi plot ničí.Vyhrožují, že budou chtít uhradit opravu.

Potřebuji to nějak vyřešit.Domluva se sousedy není možná.

Díky za vaše nápady.

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

andrea1*
hodnocení

8x

Jestli mají sousedi drátěný plot potažený plastem, který se dnes běžně používá, tak samozřejmě jej psi poničí. A proč psy necháte skákat na ten plot a štěkat na sousedy. Je to určitým způsobem i nevychovanost vaše, nejen těch psů. Sázet cokoliv před plot souseda nemá smysl, protože psi, jak je známo (pokud to nejsou feny) občůrávají kdeco a mladé stromky by se spálily a uschly. Vžíte se do pocitů sousedů. Také by vám bylo nepříjemné, pokud by jste se objevil na zahradě a sousedovo psi přiběhli a vyváděli po vás. Dejte si tu malou práci a odnaučte je to i v zájmu vašich dobrých sousedských vztahů. Tady jsem na straně souseda a chápejte to jako dobře míněnou radu.

iz*

Souhlasím s Andreou, měli byste se postarat o výchovu svých psů (Vaši psi by neměli nikoho obtěžovat).

doplněno 08.02.13 14:58:

Redbulle, máte pravdu, může jít i o věčně nespokojené sousedy. Častěji se však setkávám s nevychovanými psy a jejich ještě horšími pány.

hodnocení

6x

Já ty sousedy docela lituju. Bejt na dvorku a poslouchat jak na mne štěkají sousedovic psi. Takovej dvorek je k ničemu. To by tam brzo stála betonová stěna.

hodnocení

No tak to bych byla nejšťastnější.Jenže to by zase sousedka neměla kudy koukat*sok*

hodnocení

Ale oni na ně štěkají jen, když se kolem toho plotu motají.

Jen sem chtěl říct, že jim možná nevadí to ničení plotu, ale něco jinýho. A na ten plot se jen vymlouvají.

hodnocení

A jak by jste to řešil?

hodnocení

5x

Řešení by mohlo být např. tohle:

zoocenter.cz/...

heureka.cz/...

Jinak Vám můžu říct, že poté, co vyřešíte tohle, přijde soused s něčím dalším (jak jste nadhodila), např. s tím, že mu ten živý plot stíní. Máme totiž štěstí na podobného bl*ce, jeho největší záliba je alkohol a šmírování a který dokáže vymyslet neuvěřitelné věci. Náš pes na něj štěkal proto, že ho neustále provokoval a pes na něj byl alergický, ačkoliv na ostatní sousedy se ani neotočil.

Cítím s Vámi.

hodnocení

Mohu se zeptat jak jste to řešil vy?

hodnocení

3x

ale berte to zase tak že pokud to je jeho majetek, tak má do toho co kecat, jestli mu po něm někdo bude skákat nebo ne ... bud to psy odnaučte, nebo je přivažte nebo tam postavte plot... jestli vymyslí nějaký jiný konflikt tak to už je asi na jinou diskuzi...

hodnocení

Jo, ale nechápu co tomu plotu tak malý pes jako je jezevčík může udělat.Když se opře tlapkama tak ho ani neprohne.

no jo ale když je soused takový tak co naděláš...

jakoola*
hodnocení

2x

Asi by bylo lepší tam zasadit nějaké husté větší stromky, třeba thuje, zdá se , že Vaši psi z nějakého neznámého důvodu nemají sousedy v oblibě ,každý normální pes ví , že na sousedy se neštěká . Neprovokují ty psy nějak?

hodnocení

No to je přesně ono.Já si to myslím taky.Když k nám někdo jde, tak samozřejmě štěkají,ale jsou to moulové, protože jakmile na ně promluví tak jsou kamarádi.

Neví,nechce se mi jim ustupovat, protože věřím, že si stejně zase něco vymyslí.

doplněno 07.02.13 19:46:

Štěkat na ně nepřestanou.

ladaadal*

Osobně mám zkušenost, že pes pozná dobrého člověka na dálku. Náš je totální trouba, ale když jde kolem vesnickej "sígr", známej všemožnejma průšvihama, tak se pes může prorvat a mívám strach, aby nepřekousal i tu 6ku kulatinu, co máme kolem pozemku. Tvoji psi zřejmě cítí, že sousedi jsou zmetci.

Problém vyřeší brokovnice nebo lopata na uhlí.zaleží na Vás jestli použijete tyto prostředky na sousedy nebo na psy.

johhny16*

Na to že mám rád psi,raděj bych to použil na sousedy.

hodnocení

2x

představa, že budu sedět na zahradě u kávy a nějací dva psi na mě budou nepřetržitě štěkat přes plot mě děsí, asi bych se dlouho neudržel. Náš soused má obrovského bernardýna a ten je naprosto v klidu.

Takže bude asi na Vás, abyste něco udělal se svými psy, aby pořád neštěkali a neskákali na plot. Mohlo by se jednou stát, že sousedovi rupnou nervy a budete bez svých miláčků.

jakoola*
hodnocení

1x

Jak už jsem psala , když tam nasázíte stromky (žívý plot), a než dorostou ,dala bych tam záhonový ohradník , tj pletivo cca 5O cm vysoké, nemusí se pracně dělat stojky na plot , psi si časem zvyknou , že se ksousedovu plotu nedostanou a přestane je to zajímat. Pak ho sundáte. No a sousedi budou mít ,,hlukovou barieru ,, a Vy klid.

Jak tu psali ostatní o tom zdvojeném plotě , tak bych řekla , že to byste si asi přidělal práci se sekáním trávy*nevi* a jen byste vyhověl sousedům a Vám by to klid nepřineslo.

hodnocení

A máte pravdu,já to tak udělám.Jen se s tím budu muset popasovat sama, protože manžel nechce.

Nevím proč,ale co napíšete vy na mě nějak zvláštně-dobře působí.Nezabíváte se esoterikou?

Koukám na tu Vaši fotku, máte taky dva pejsky?

jakoola*

Esoterikou se nezabývám.Ale znám psy a lidi a je jasné že ,když se dvě strany nedohodnou (tentokrát psi a soused ) , je potřeba mezi ně postavit bariéru.A mám také zahradu a chci tam mít klid a taky to tam chci mít hezké , takže vám rozumím.Ano mám dva labradory, takzvané psy domácí*smich*. Zasadit stromky a natáhnout pletivo nebude tak těžké , to zvládnete a nebo si to manžel třeba rozmyslí a zapojí se *palec*.

au1
hodnocení

0x

dejte ze své strany plotu 20cm před něj další plot, a je to,ne? :)

ladaadal*
hodnocení

0x

V tom případě dát před plot nějakou ochranu. Nízké pletivo, které nepřeskočej, živý plot nebo něco takového. Co to mají sousedi za plot? Z chovatelského pletiva na králíky?

hodnocení

Plot maji klasický drátěný.Vůbec nechápu jak ho můžou ničit?

Postavit tam další plot nás taky napadlo, ale proč mám zase platit za plot jen proto, že je někdo- ani nevím jak je nazvat.

johhny16*
hodnocení

0x

Napadlo mě jedno řešení.Než 20 cm od původního plotu stavět další(zmenšíte jsi pozemek)sice nepatrně,ale zmenšite.Při stavbě nového plotu by jste museli zabetonovat sloupky(koupit beton,sloupky)pote koupit pletivo.Neměli by jste lepší pouze vyměnit pletivo na starém plotu?To by vám sousedi mohli polibit pr..l když by pejsci skakali po vašem plotě.Ušetřite tak na praci a materiál k postavení sloupku.nevím o kolik metru plotu se jedna ale asik to bude nejrozumnější řešení. ploty-brany.cz/... ceny

ladaadal*

To už bude mít lepší, když sousedům řekne, že až ten plot zmrvěj úplně, tak jim koupí nový. Předpokládám, že k tomu nikdy nedojde.

johhny16*

jenže aby pak sousedi neměli take hlašky jsem zvědavý kdy ten plot vyměni atd.Taky mam taky nazor,pokud se psi nepodhrabavají pod plotem tak se s plotem nemá co stát,to dřív uhnije a zrezne..

hodnocení

To buhužel není možné, protože plot stavěl soused.

ifkali*
hodnocení

0x

dát tam na stojáka starý pneu?Estetika bude hrozná,ale přesto malý pes na plot nedosáhne.Když nechcete stavět další plot a přes křoví než naroste tam i tak vlezou,tak sehnat stary pneu a narovnat je na stojáka ,plošně vedle sebe a zajistit do hlíny.
Sice tam bude kulatý otvor,ale tam maximálně strčí hlavu,ne packu.Aspoň nebude soused naštvanej že bude drápou,no bude to vypadat
hrozně...a taky jak velká to je plocha,že...už mě nic nenapadá.Osobně bych tam vrzla pořádnoú zeď a bylo by,tak bych to udélala.

hodnocení

Děkuji za všechny vaše rady a názory.

Staré pneu to je fakt hrozný-to ne.

ifkali*

;)já vím,to už jsem schválně nadsadila abych vyzvedla přednosti pořádné zdené pevné zdi,kterou pak získáte vy i sousedi soukromí.

Přeji zdárné vyřešení problému.

Hezký večer

sanyo*

Půjčte si na týden elektrický ohradník, pejskové dostanou jednu dvě malé pecky, pak tam necháte natažený jen falešný, pokud možno ten samý drát či lanko, ti psi si to sakra zapamatujou a možná bude pokoj. Téměř vás to nic nebude stát, jen půjčovné, což někdy bývá i jen za díky nebo malou nenápadnou lahvinku. V každém případě, věc musíte řešit Vy, a ne majitel plotu, to je bez debaty. Ještě že máte jen jezevčíky, co kdyby jste měla ta velká ho-da.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]