Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, Ahoj,
mám problém, majitelem bytu je městský úřad už 3 roky je žádám o opravu stropů, jelikož nemůžu vymalovat, na to mi reaguje tak, že si to mám opravit sama na vlastní náklady, že jsou to drobné opravy, které nejsou povinni hradit a tak se ptám, jestli vůbec mám nárok to po nich žádat. děkuji moc.
Musíte se podívat na smlouvu, kterou máte podepsanou a tam bude uveden i rzsha oprava, které spadají vám, ale oprava stropu zcela určitě bude ve vaší režii.
děkuji za odpověd, ve smlouvě mám: Běžnou údržbu a drobné opravy předmětu nájmu se zavazuje provádět nájemce sám na své náklady.
Podotýkám, že pokud začneme opravovat stropy tak nám spadnou doslova na hlavu, nejedná se tedy o nějaké prasklinky, ale praskliny opravdu velké a hluboké. Můj přítel je zedník a bojí se do toho pustit a nemluvim o tom, co by to stálo. To není na nějaké lepidlo, ale na opravu stropu.
Spočítejte si odhadem náklady a podle odstavce 6), což je váš případ (součet nákladů) nesmí přesáhnout celkové náklady 70 Kč/m2 podlahové plochy. Tzn. pokud máte byt 100m2, tak je to 7000.- Kč, 50m2 je 3500.- Kč apod. (Započítat do toho polovinu plochy balkonů a sklepů).
doplněno 09.02.13 06:13:Včetně malování, protože to je práce související s opravou omítky samozřejmě. Započítat jak materiál, tak i práci!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.