Nejste přihlášen/a.
Poradte prosím něco účinného do odpadů a kdy se může použít louh,pokud jsou trubky plastové?Co je dobrá prevence,děkuji
Do plastových odpadních trubek používám louh sodný (NaOH) běžně - v podstatě jediný případ, kdy k čištění odpadu používám kyselinu solnou (HCl), je WC - louh naleptává glazuru, takže je v tomto případě nevhodný... Účinné je obé - a - všechny další prostředky, které jsem ´potkal´, jsou na těchto dvou chemikáliích založeny.
V paneláku máme rozvody plast a v kuchyni u dřezu mám takového toho plastového hada. Lupínky hydroxidu sodného používám pravidelně, lžíci lupínků zaleju vařící vodou a 20minut nechám, pak propláchnu tekoucí teplou vodou. Ten plastový had je docela dost horký ale dělám to tak asi 10 let a zatím bez problémů.
Je to blbost. Vždycky nejdřív louh a až potom horkou vodu. Důvod je jednoduchý. Při sypání louhu musíte být u odpadu daleko blíž než při lití horké vody. Hrozí tedy daleko větší nebezpečí poleptání, když to vystříkne zpátky.
Jednou jsem se na tuhle věc, jak čistí odpady zeptal přítele, kutila s velkým K a víte co mi odpověděl? Vždy to rozeberu.
Jinak k použití je spousty přípravků a bývá na nich návod který je dobré dodržet. A pozor na oči, náš známý přišel napůl o zrak, když po nastěhování do nového bydlení šel čistit odpady, které byly neskutečně zanesený. Prolil to horkou vodou, nasypal krtka a ta směs špíny a chemikálie poté vystříkla 2 metry do vzduchu a zasáhla mu oči. Další možnost jsou spirály který tak normálně strkáte a čistíte to tím.
doplněno 05.02.13 19:54:v paneláku budou zřejmě ty šedé trubky a ty jsou odolné i na 90 stupňů vody a vůči těmto chemikáliím
Dobrý den, tak možná to je informace zbytečná, ale přesto. Ty průměry odpadních trubek jsou různé.
Nejmenší je pro umyvadlo, větší je pro vanu a dřez a největší je pro WC. Někdy (ve starších bytech) je třeba dřez umístěn v místě, kde bylo kdysi umyvadlo a pak se odpad zanáší rychleji. První pomoc je použití čistícího zvonu, pak se dá také vsypat do odpadu soda a zalít octem (a nechat působit). Jak zde již bylo uvedeno, tak nejlepší je odpad rozebrat - nejdříve podložit kbelík (vyteče voda) a pak jenom odšroubovat spodní víčko (dno). To je často zarostlé, tak se musí mírně poklepat. Pokud to není stále dobré, tak použít ruční péro (spirála). jako prevence je dobré, aby se do dřezu nedostaly zbytky jídla nebo lógr z kávy (ten vždy vylít do WC). V koupelně zase používat u odpadu plastovou mřížku, která zachytí vlasy nebo nitě z prádla. Hodně prý zanáší odpad i zbytky vousů při holení. Zdravím!
Já používám krtka. Údajně je to taky jen louh, ale mě přijde, že je silnější. Trubky máme plastové a vše je OK. Prevence - udělat to jednou měsíčně, nebo když zaregistruješ zmenšení odtoku.
Já si myslím, že v podstatě je jedno, jestli Krtek, Nurek, Edy, Q-Pover. Všecko je to na bázi louhu. Když špatně odtéká nebo smrdí jeden z odpadů, zaliju všechny odpady vařicí vodou, nasypu granulky, zašpuntuju a pak zaliju zase vařící vodu. Ne příliš často, je to fakt svinstvo, ale než volat člověka se spirálou, tak to řeším takto.:D
Musím souhlasit s poslednima 2 radama.Take to řešim tzv.domacím způsobem,Krtek-ten proleze všude,a do půl hodiny je vše pročištěné.Těch připravku jako je krtek atd.je mnohem víc stačí se zeptat v drogerii na pročištění odpadních trubek a tam vám to nabidnou,těch přípravku na bazi louhu jsem měl víc,a musím to věechno pochvalit vše mi pomohlo...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.