Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer
potřeboval bych poradit
obložil jsem koupelku a rohy jak zdi tak podlahy chci vzit sanitarnim tmelem
zkoušel jsem to prstem ale nevypada to vábně tudíž jestli by měl někdo dobrý nápad jak se to dá udělat ať to vypadá rovnoměrně..
napadlo mě nějaka tvrdá třeba stará telefoní karta a v rohu udělat oblouk dle potřeby ale věřím že jsou i lepší nápady
předem děkují
Jednak mýdlová voda jak píše MOWLA a pokud to chcete mít uplně rovné, tak doporučiji maskovací (papírovou) pásku. Nalepit na obklad i podlahu vytvořit si vlastně šíři spáry, poté nanést silikon a namočeným prstem vyhladit. Pásku strhnout ještě před zaschnutím a vzniklé nalinké hrany přetáhnout zlehka opět prstem. Je to sice drbačka ale výsledek stojí za to. Jinak já zastávám názor, že ještě nikdo nevymyslel na tmelení nic lepšího než je lidský palec
ještě mě napadlo, špičku tuby je lepší mít seřízlou šikmo a tou seřízlou částí jí mít k vyplnovanému prostoru, spára je rovnoměrněji vyplnena
Z jakého důvodu tam cpeš tmel? Proč jsi to nevyplnil spárovačkou, když jsi spároval mezi kachličkama? Když se to projede prstem ( výběr prstu dle šířky spáry), tak je to jak tětiva na luku. Jinak ten tmel bych zahladil taky prstem a mýdlovou vodou, nic lepšího na to nevymyslíš. Na jednom rohu se to musíš naučit a ty další už půjdou sami.
Na okraje obkladů jsou ke koupi lišty.Na uhlazení tmelu jsou k dispozici specielní hladítka s různým zakončením.
JABRAKA
Jabrako, když už to má obložené a spáruje, tak si lištama moc nepomůže. Nebo se dělaj nějaké, které se lepí po obložení?
Je jasné že s okrajovýma lištama se musí počítat předem.Já používám Akryltmel v tubě,špičku seříznu našikmo do 45 st a vytlačím přímo rovnou a hladkou housenku.Ale také jsem použil rohové lišty,zúžil kotvící pásek a pod krajní kachlí jsem plátkem pilky na železo vyškrábnul spáru trochu do hloubky.Lištu jsem pak vlepil akrylem dovnitř.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.