Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přikrýt dlažbu v koupelně kobercem?

Od: dulida odpovědí: 8 změna:

Manžel chce,abychom dlažbu v koupelně přikryli kobercem.Vím ,ýe se dávají předložky před sprchu nebo WC,ale to manžel nechce,chce pokrýt celou plochu.Nebude se tam tvořit případně plíseň ,když se koberec promáčí?Jaký typ by byl nejvhodnější?Poradte prosím ,ráda bych manželovi vyhověla ale bojím se problémů -nejsme už nejmladí.Děkuji za radu

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Vlhko+teplo=plíseň, roztoči, zápach...

Tohle nevidím jako dobrý nápad. Když v koupelně koberec promáčíte, bude jen špatně vysychat a to je podle mě celkem nehygienické.

lidus*
hodnocení

2x

Proto mám dlažbu nebo lino aby údržba byla snadná, koberec do koupelny bych nikdy nedala ani žádnou předložku na wc a to zvláště pokud je manžel starší pán. Na chalupě jsem měla v koupelně pěnovou předložku, stačil jediný měsíc abych pochopila, že toto rozhodně ne, ze spodu to plesnivělo a páchlo.

doplněno 03.02.13 20:18:

babkazov, to je přesně ta pěnová podložka o které mluvím. Sice paráda, že při vylézání z vany to neklouže ale podložka nikdy nevyschne a zespodu plesnivý a páchne.

hodnocení

2x

Mně to připadá velmi nepraktické, a abych řekla pravdu, nikde jsem to ani neviděla. Ale kdysi dávno jsme měli v koupelně a v kuchyni na podlaze rohože - velmi praktická záležitost (prodávají se po čtvercích, takže si je nařežete, jak potřebujete), dobře se po tom chodí, není vidět nepořádek a rohože mají rády vyloženě vlhko (v létě jsme je "vyhodili" ven na trávník a pořádně prolili vodou a vydrhli). Jednou za týden jsme je nadzdvihli, pod nima vyluxovali a vytřeli, a opět vrátili na místo. To mi příjde mnohem lepší než koberec. (I když já bych osobně nechala tu dlažbu, to je z hygienických i praktických důvodů nejlepší).

mowla*
hodnocení

1x

Když v koupelně nacákám (což je běžné), mokrou dlažbu snadno utřu - co s mokrým kobercem?

hodnocení

1x

je to blbost.. my máme koupelnu zpola okachličkovanou a když se osprchuju tak ty kachličky jsou po celé koupelně mokré.. no nedovedu co by se dělo v tom koberci po čase a taky co by se dělo pod tím kobercem... věřím že nic příjemného a zdravého by to nebylo...

hahanaj*
hodnocení

0x

Máte-li podlahové topení a dobré větrání- proč nepoložit koberec? Věřte ,že je to moc příjemné ,ale už NE praktické . To ovšem poznáte sami během provozu.

hodnocení

0x

Už jste se dívala na, nevím jak to popsat. Umělohmotnou, dírkovanou, barevnou se vzorem nebo bez, na metry, v několika šířích. Nejlevnější je u Vietnamců, mívají ji u voskovaných ubrusů. V supermarketech jako OBI, Horbach atd. také. ;)voda proteče, při vytírání se to nadzvedne, vytře pod tím i nahoře a časem nacpe do pračky. Snadno udržovatelné, teplé, měkké.*hej*

doplněno 03.02.13 19:09:

tvujdomecek.cz/... ;) Ne ryby, ale koberec, je z tohohle materálu. V různých šířkách a barvách a vzorech. *jasne* ne do vany a rýžák. Normálně pračka na 40´C a se ždímáním. Mám tohohle koberce 2m a předložku na wecku a všecko řeším pračkou.

pohanka*

Jmenuje se to Sympatex. Já to mám před vanou a WC. Když je potřeba, namočím do vany a vydrbu rýžovým kartáčem. Trochu déle to schne, ale venku na šňůře to není zase tak velká tragedie.

doplněno 03.02.13 18:37:

Není to drahé, tak je možné mít vše dvakrát a při praní jednoho kusu, dát na zem další čistý, nebo dát vyždímat do pračky? Nepřeláme se to? Máte s tím zkušenosti?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]