Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Komin a co dal?

Od: milanek* odpovědí: 8 změna:

Zdravim vsechny radce :)

mel bych takovy zapeklity dotaz.

Mam cihlovy komin.Kominik mi rikal, ze nepotrebuji vlozkovat.Ono by to ani neslo :)

Problem ale je, ze na komin chci pripoji krbova kamna s odtahem 150mm.

Komin ma totiz velikost 130x170mm tedy obdelnik a zrovna tam kde je tech cca 130mm potrebuji dat ty kamna :(

Co ted?

Diky!

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

0x

Proč by to nešlo Nechat vyvložkovat 130 a koupit krbovky Jotulky 125, mají 7 kw, pokud to bude stačit.

doplněno 02.02.13 20:38:

hmmm, tak posatavit nový komín. Do nevyvložkovaného komínu nelze zapojit krbovky. Prostupující dehed budete mít až v obytných místnostech.

milanek*
hodnocení

Minimalne podle zakona musite mit vyvlozkovano na tuha paliva 140mm

to je jedna vec.Kdyz tam dam 130 nikdo mi neudela revizi. To muzu leda na plyn coz uz mam.

Jinak jsem rikal, ze vlozkovat nemusim. Komin je OK.

milanek*
hodnocení

Jinak kdyz ma komin 130mm z jedne strany tezko ho vyvlozkujete stejnym rozmerem.

Vetsinou tam musite mit 1.5 cm mensi vlozku

milanek*
hodnocení

A dalsi vec ze potrebuji vykon. Krbovky ktere jsem vybral maji vykon do vymeniku 11.3KW to kamna s 130mm tezko maji

milanek*
hodnocení

Pane, kdyz tomu nerozkumite tak sem nepiste.

Zjistete si napred co a jak a pak piste. Dle platne legislativy komin na tuha paliva nemusi byt vyvlozkovan jestli teda odpovida platnym normam. To vam rekne kazdy kominik ktery vas nechce obrat o penize vlozkovanim. Jinak kdyz jsi date trochu prace najdete to na internetu taky. Moje rodice topily drevem vzdycky a nikde zadny dehet. Kdyz se podivate do starych domu ktere nebyli vyvlozkovany vetsinou tam pane zadny dehet neni. Jestli je v kominu nejaka chyba tak potom ano.

Komin mi byl prohlednut kamerou a mam na nej revizni zpravu,

To ze vam nekdo rekl ze musite vlozkovat a vy jste mu to sezral je vas problem.

vysekat díru ,vložit zděř připojit krbovky a topit,,kapku to přisekneš na každou stranu a je to,pokud je komín v pořádku a čistej a táhne neviděl bych problém

milanek*
hodnocení

Taky jsem premyslel ze to vysekam...bal jsem se ale takovyho zasahu :).

Taky myslim, ze by to nemel byt problem. Komin je OK. Vyska je pres 8 metru takze tah by mel byt taky OK.

uska*

Asi bude rozdíl ve starých komínech a to ten, že i vaši rodiče netopili krbovkami jak uvažujete vy. Měli jiná kamna s jiným druhem spalování. Pokud máte 2-3 roky suché dřevo, tak se zadehtování snad vyhnete, pokud ne, tak se prostupu dehtu do místností nevyhnete. Jen má zkkušenost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]