Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stykač Hager ES320A a přímotopy

Od: mipro* odpovědí: 2 změna:

Zdravím. Potřeboval bych poradit. Mám stykač hager ES320A a potřeboval bych aby mi spínal dohromady příkon 7.5 kW přímotopu. Na něm je napsáno 20A a 13kW AC1.. od výrobce je napsáno toto: u těchto modelů. Použití:

Ke spínání obvodů pro
napájení a ovládání vytápění,
osvětlení, klimatizace a dalších
el. zařízení.
Volba přístroje je závislá na
stavu el. sítě, velikosti a
kategorii spínané zátěže.
Nevím zda ho můžu použít. Pravděpodobnš není stavěn na ohmickou zátěž.. Díky za rady...

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Je zvláštní, že v katalogovém listu je u tohoto jističe uveden jmenovitý proud 25A, ale rozhodující by mělo být to, co je na štítku, možná že stykač je starší a v mezičase došlo k úpravě jmenovitých hodnot, při zachovaném značení.

Jinak AC1 je ohmická zátěž, takže spínání přímotopů je v pořádku.

Berte také v úvahu, že uvedený proud 20A je proud jednoho pólu stykače, takže na jeden pol spínat max. 4,6 kW (na třech polech tedy 13,8 kW, nebo raději 13kW, jak uvádí výrobce - nechává si tam jistou rezervu)

mipro*
hodnocení

Dekuji za odpoved. Needel jsem jestli AC1 je ohmicka nebo motorova zatez. Takze podle stitku by to melo jit. Diy

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]