Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zdroj pro oběhová čerpadla?

Od: lada01 odpovědí: 10 změna:

Dobry den chtěl poradit mám krbové kamna s výměníkem a když vypnou proud tak mi vaří kotel jak to vymyslet abych nemusel kupovat náhradní zdroj.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Pokud nechceš vypnutí elektriky řešit UPS (nebo generátorem) případně tím, že přestaneš topit, dává se do okruhu tzv. dochlazovací smyčka...

Viz - kamna.astranet.cz/...

doplněno 02.02.13 17:45:

Vyrobit - určitě to lze - potřebuješ velkou baterku (třeba autobaterii - čím větší, tím déle vydrží při výpadku čerpadlo pohánět) a konvertor z 12 V= na 230 V (např. něco takového - thelektro.cz/... , výkon musíš volit podle příkonu čerpadla).

lada01
hodnocení

Děkuji ale nejde to ještě jinak? chtěl bych si ten nahradní zdroj nejak vyrobit .Nebo jsem slysel ze to jde ze zdroje od počítače. Nemám na to moc peněz děkuji

mipro*

Zdravim. Vyrobit se dá, třeba podle toho návodu. ale vlastní zkušenost stím nemám.. pandatron.cz/...

Pak sehnat autobaterii a slabý adaptér na dobíjení malým proudem .

lada01
hodnocení

děkuji moc delam zednické prace od a az po z sem s olomoucka kdykoliv poradim a pomuzu.

takjan*

Pozor na to, že některá čerpadla si nerozumí s modifikovaným sinusem, což je běžný výstup UPS a měničů. Pak je nutno použít čistý sinus, což je podstatně dražší

hodnocení

0x

kup si něco osvědčeného co chodí a je bezproblémové,není nad to když pak přijde den D a ono to vypoví službu,měl jsem NZ uni od ptáčka a šlapalo to jak hodinky,ted jsem jej prodal po výměně kotle protože neumí elektronická čerpadla typu ALpha2(nemá čistý sinus),klasiku zvládne bez problému,dobíjí a je bezudržbový a má i vestavěný termostat kdy při snížení teploty odpojí čerpadlo a tím i šetří

jabel*

máš pls. přímou zkušenost s těma Alpha2 čerpadlama že nejedou na modifikovaném sinusu?

já je totiž mám v systému topení u krbové vložky a UPS mám taky v plánu, a doufal jsem že by

mohla stačit jen nějaká obyčejná s modifikovaným sinusem

dík

zabu
hodnocení

0x

V podstatě jsou tři cesty.

1. Pořídit počítačovou UPSku. Většině čerpadel nevadí když z ní neleze čistý sinus.

2. Pořídit original zálohovací zdroj čerpadla, Já znám FDanfoss ale nevylučuji, že to dělají i jiné firmy.

3. Jablotron začal vyrábět set 12V čerpadla komplet se zálohováním a se spoustou funkcí navíc. A nemají to drahé.

hodnocení

0x

Dobrý den, mám teplovodní krbovou vložku a záložní zdroj zatím ( taktéž z důvodu financí )ze starší UPS z počítače. Vyzkoušel jsem, že můj záložní zdroj vydrží točit čerpadlem 30 min. Co jsem tak četl, tak tyto zdroje z důvodu "hranaté" sinusoidy by se neměli použivat na "inteligentnější" čepadla s elektronikou ( Grunfos Alpha a pod.). Elektrikář mě radil, že by bylo možné připojit k UPS autobaterii a tím zvýšit kapacitu. Ale skusím to až v létě (radši)...

koudalak*
hodnocení

0x

Zadejte si na aukru nebo jinde APC SMART. Seženou se za rozumnej peníz a čerpadlo i plyn kotel mi na něj běží. Čerpadlo má trošičku jinej zvuk, takže sinus nebude asi 100% ideální, ale proti obyčejný BACK UPS kdy jen kvičelo a netočilo je to pohoda.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]