Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Termostat Rego k akumulačním kamnům

Od: papaj odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

Chtěla bych se zeptat, jestli někdo neví jak funguje tento termostat? Doplácele jsem moc za eletriku a chtěla bych vědět zda mám termostat dobře nastavený.

Děkuji

Termostat Rego k akumulačním kamnům

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mipro*
hodnocení

0x

Na chatě máme podobný, ale funkce stejné. Podle obrázku vypadá že je nastaven správně. Doporučuji spíše pozvat elektrikáře aby proměřil zda spíná jak má a pokud je za ním umístěn stykač, tak zda není trvale zapnut.. to je asi maximum co de dá podle obrázku udělat..

hodnocení

0x
Podle obrázku máte zřejmě termostat s přepínačem rychlosti ventilátoru. To je ta páčka označená symboly I a II vlevo dole.
To je ale vše, co podle obrázku můžeme zjistit. Nevíme, jak a k čemu je termostat připojený, kolika vodiči, nevíme ani, na jakou teplotu ho máte nastavený. Takže jen předpokládáme, že je připojený k akumulačním kamnům. Plynové kotle používají jiný systém pokojových termostatů.
Všeobecně, pokud je termostat typicky zapojený, otočným knoflíkem vpravo nahoře nastavujeme teplotu, při které zapíná ventilátor, aby vyfukoval horký vzduch z akumulačních kamen. Zapíná při poklesu pokojové teploty a vypíná při dosažení nastavené teploty.
To samé při jiném zdroji tepla.
Spotřeba energie samozřejmě závisí na teplotě, kterou máte nastavenou v bytě, dále na ztrátách tepla přes okna, dveře, stěny a strop.
Někde píší, že každý stupeň tepla navíc má na svědomí zvýšení spotřeby o 7 %.
Nepoznáme Váš systém topení, kvalitu rozvodů, prostě nic. Snad by bylo vhodné k otázce doplnit něco více.
doplněno 02.02.13 21:57: Jsem nepozorný, o akumulačních kamnech se píše hned v názvu otázky. Omlouvám se. To ostatní platí...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]