Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brouseni betonove podlahy

Od: mayoo odpovědí: 7 změna:

Dobry den,

Chcel by som poprosit o radu. Pri rekonstrukcii bytu mi podlahari polozili plavajucu laminatovu podlahu, ktora ale na 2 miestach nie je rovna a pri chodzi je citim, ze je dane miesto vyvysene. Ziadal som o napravu, ale jedine co mi ponukaju je vyliat miesto samonivelacnou sterkou. Ja by som ale tieto dve miesta chcel zbrusit o cca 3 mm a tym by sa podklad znacne vyrovnal. Jedna sa o 2 vypukle miesta o vekosti cca 25x25 cm. Myslim si, ze takto velke miesto sa da zbrusit aj rucne. Potrebujem len rozobrat podlahu, zbrusit 3mm a znova ju zlozit . Chcem sa ale spytat aky brusny material pouzit. V baumaxe som kupil brusny kotuc o zrnitosti P36. Myslite ze to pojde a zlvadnem to aj sam? Podlahu pokladala firma.

Dakujem

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kratast*
hodnocení

0x

myslim si ze 3 mm ani nepoznate. tazdopadne kdyz to rozeberete vezmete uhlovou brucku a prodavaji do toho takovy kartac drateny a tim bych to zbrousil. ovsem obavam se ze prebrousite a budete mit misto hrbu propadlinu.

jinak reklamovat a nedat se!

mayoo
hodnocení

Ja si myslim, ze su to cca 3mm, nemeral som to. Ale je to citelne pri chodzi. Inac by som si to ani nevsimol. Uz som z tej firmy dost zufaly, takze rozmyslam, ze to spravim sam, pretoze takto ma to stoji len vela nervov a premarnenej dovolenky. Len neviem cim to brusit. Nechcem kupovat brusku a pod., preto rozmyslam nad rucnou pracou, len neviem aky najvhodnejsi material kupit na brusenie.

jabraka*
hodnocení

0x

2-3 mm převýšení,které není bodové,příliš nevadí.Nemůže dojít na tom místě k rozlomení zámků.Horší je propadlina.

JABRAKA

honzmalatny*
hodnocení

0x

Existuje brousící "hrnek" na flexu.Jde to tím,jen mít silnou flexu.Ale práší se no jejda.

johhny16*

Zdravím,

buďto ten hrnek jak již zmiňoval honzmalatný,a nebo bych použil brousicí diamantový kotouč,tento kotouč je velký cca 30cm a je menší pravdšpodobnost že tam udělate důlek.Jinak můj postup by byl nejprve diamantovy kotouč na srovnaní,poté kameninový nadohlazení , ani na jeden netlačit

Něco takového : rucni-naradi.cz/... , ale práší to jak sviňa a drahé taky tak.

doplněno 02.02.13 17:21:

Ještě mne napadlo-vodováhu a2m nebo stahovací al.lať (při nejhorším rovné hoblované prkno) ,změřit podlahu a ty dva hrby přesně označit,ohraničit (křídou,tužkou,nebo zn.sprejem na silnice)a označené přeborusit a průběžně kontrolovat abyste neprobrousil

johhny16*

Přimo tenhle kotouč jsem myslel,jen tohle je profi a na přebroušení dvou hrbu by stačil ten nejlevnější který se da sehnat od 400kč...a ma půl kulaté lamely ty jsou lepší než tenhle co má vodorovně s otačkama(pokud možno sehnat co největší průměr)a pote zabrousit kameninovým kotoučem nejjemnější strukturou...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]