Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spárování silikonem - jaký je postup

Od: kudykam* odpovědí: 4 změna:

Ahoj poradte prosim, jak se spravne sparuje silikonem? mam na mysli spary mezi vanou a obkladem. pry se na to pouziva smes vody s mydlem pro lepsi zahlazeni. Zkousel jsem to, ale kdyz to zaschlo a pak jsem odloupal prebytecny silikon, vypadalo to furt nevzhledne. Je treba prebytecny silikon odstranit jiz pred zaschnutim? Je nejaka maximalni doporucena vrstva silikonu?

Prosim o cely postup. diky.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

macek7411*
hodnocení

2x

Nanese se silikon, při uhlazování se používá ten mýdlový roztok. Musí být uhlazené ihned, já používám navlhčený hadr a nejlepší jsou vlastní prsty.

landork
hodnocení

0x

Ahoj,nejprve si trochu zařízni špičku kartuše .. jen mírně ze šikma ,ale jen tolik jak velkou spáru budeš dělat (dělá se široká tak 4-6mm) a nezapoměň si odmastit a očistit spáru,jinak ti silikon nebude těsnit.Namáčkni si do špičky silikon,zabodni tupý hrot špičky do spáry a udělej hladkou housenku..nejlépe jedním tahem bez napojení,případně napojuj v rozích kde nebude napojení tak vidět.Potom pokud nemáš speciální spárovací roztok,udělej hustší roztok jaru s vodou a namočeným prstem zahlaď spáry.Pokud bylo silikonu někde moc tak to co se vytlačilo na bok odškrábni to nožíkem a zahlaď to prstem znova.Až to uschne tak nic neodtrhávej protože by si porušil těsnost spáry.

kudykam*
hodnocení

diky za rady vsem, hlavne za vycerpavajiciho landorka.

po zaschnuti nic neodtrhavat :) to je ono. zitra na to vlitnu.

technikjirik*
hodnocení

0x

Už se to tu řešilo několikrát. Přesný postup najdeš v článku.

jirikovovideni.eu/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]