Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Styrofloor pod podlahove vytapeni?

Od: paxero* odpovědí: 4 změna:

Bohuzel nemohu vlozit odpoved pod toto tema: poradte.cz/...

takze pokladam novou otazku, prosim.

Mam na stavbe uz nalepeny krocejovy EPS Styrofloor T4, coz je elastifikovany ZAKLADNI EPS, nikoli stabilizovany EPS. Unosnost je dostatecna, ale vydesilo mne tema rozmerove stability vlivem kolisani teplot. Mam to vytrhat (je k podlaze prilepeny lepidlem, aby se srovnaly nerovnosti) nebo to takto nechat? Toho Styroflooru je 2,5 cm, na nem primo trubky podlahovky, pak bude anhydrit. Je to v patre, takze tepelna izolace mne az tak netrapi.

Dekuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dht*
hodnocení

2x

Dobrý den

Jaké máte rozměry místnosti? Cca po 6metrech by to chtělo dilatační spáru, takže jestli máte místnost do 6x6m nic neřešte. Nejsem si jist, jestli když je T4 nalepený je dilatační spára vůbec potřeba.

paxero*
hodnocení

Jedina postizena mistnost, ktera se blizi rozmeru 6x6 metru, ma 7x3 metry a vubec se mi ji nechce dilatovat. Finalni povrch bude Marmoleum.

Prosim, v cem je problem EPS Z a podlahovky? Tvarova nestabilita - tedy ze se EPS sedne, nebo se smrsti ve vodorovnem smeru? Vzhledem k tomu, jak je krocejovy EPS pruzny, nepripada mi zrovna realne, ze by tyto sily mohly z tezkou plovouci podlahou cokoli udelat. Nebo ano? Je opravdu dobre prilepeny cementovym lepidlem...

Nebo je problem jinde?

jabraka*
hodnocení

2x

Pokud už to máš nalepeno,není co řešit.Jen bych na tento EPS položil ještě systámovou profil desku pro uložení trubek.Rozhodně se ušetří na anhydritu.není nutná taková silná vrstva.

JABRAKA

paxero*
hodnocení

Dekuji za odpoved a castecne uklidneni. bohuzel ve skladbe podlahy nemam zadne misto na cokoli jineho nez EPS T4, trubky a anhydrit. Zednici se v patre chytli skoro nejnizsiho mista, takze na skladbu podlahy nemam projektovych 125mm, ale pouze 85mm. parkety jsem uz obrecel. Ted mam 25mm EPS T4, 16mm trubka, 39mm anhydrit, 5 mm sterka a Marmoleum. Ma EPS Z a EPS S jine slozeni, nebo je rozdil pouze v "odlezeni"? Nechci vyhazovat penize oknem, ale take nechci v duchodu bourat vsechny podlahy v patre... Takze je-li to nutne, pak to klidne seskrabu (byt s rizikem poskozeni kabelu). Ale pokud to nutne neni, tak to rad necham, jak to je.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]