Nejlepší topinky

Od: Datum: 01.02.13 20:23 odpovědí: 10 změna: 04.02.13 05:02
avatar

Zdravím. Zítra chci dělat topinky. Neznáte někdo nějaký opravdu dobrý postup jak je připravit? Mají se smažit asi na sádle? A v jaké vrstvě-hladině sádla? Je to dosti hloupá otázka, aléé . . . . Díky!


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: ifkali*
Datum: 01.02.13 20:35

Zdravím,

topinky délávám bez tuku,pouze v topinkovači.Détem dělávám na troše tuku,oleje a plněné.

doplněno 01.02.13 20:44:

Plněná-vykrojit prostředek chleba,kůrku osmažit,dovnitř vejce,platek sýru,nbo i kuř.š.a přiklopit vykrojeným vnitřkem,opatrně obratit a dosmažit.Smažím na trošce oleje. To už ale neni klasicka topinka,je plněná.

doplněno 01.02.13 20:46:

Osobně dávam přednost topnkovači a výhoda je,že je to bez tuku.Potřu česnekem a navrch tvarůžek

Ohodnoceno: 0x
 
Od: andrea1*
Datum: 01.02.13 21:02

Dobré topinky bez smažení na oleji a pod., které není moc zdravé, jsou opečené chleby v topinkovači a pomazané máslem smíchaným s taveným sýrem (tak půl na půl), rozetřeným česnekem a solí.

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 01.02.13 21:34
avatar
Nejlepší topinky - ten nadpis mi připomněl topinky, které jsme dělali na vojně. Na rozpálených kamnech na cimře v ešusu plavaly v sádle krajíce chleba, dostávaly typickou barvu, standartní křupavost. Sůl a česnek k tomu jako nezbytné doplňky, ty další "doplňky" se později vyvětraly...
Co je dobré, to je ovšem nezdravé!
Takže dnes už nemáme ty mladé hladové žaludky, cosi z přednášek (manželek a maminek) o zdravé výživě nám utkvělo v paměti, my starší už se i začínáme obávat, takže asi opravdu už jen z toho topinkovače, na sucho.
Ale zkuste občas zhřešit, je to hrozně lákavé. A chutné!
Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 01.02.13 22:10
avatar

Hejkálku, taky dělám topinky v toustovači, ale není to ono. Tak jednou za rok si zahřeším a usmažím si je fakt na sádle. Je to úplně jiná chuť! Sádlu zdar :-D *jasne*

Ohodnoceno: 2x
 
Od: uska®
Datum: 01.02.13 22:21

Já topinky udělám v topinkovači a ještě horké je namažu domácím sádlem. Sádlo se vpije, není přepálené a nemá to chybu.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: tomasgulas
Datum: 04.02.13 03:54

Dělám je stejně tak.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 01.02.13 22:18
avatar

Tak smažené topinky, jsou smažené nejlépe na sádle. Chleba nesmí být čerstvý, neboť okamžitě nasaje všechen tuk. Takže raději nakrájet plátky chleba a nechat oschnout. Mluvím o kupovaném chlebu, asi to je ta otázka. No, a pak ho holt osmažíte v tom sádle ;). Pak potřete česnekem a namažete čím je libo. Ale zdravé to určitě není a nedoporučuji. Chutné to je, to ano.

Ale já si dělám skoro denně topinky ze svého domácího semínkového chlebíčka, opečeného v topinkovači, samozřejmě nasucho, na každý spotřebuji jeden stroužek česneku, šmrdlám rekto-verso, pak namažu nějakou pomazánkou domácí, nebo jenom máslem a tak dál...

Co se týče vrstvy sádla, tak by měl ten chlebík skoro plavat a sádlo musí být dost rozpálené, ne jenom teplé, jinak se to vsákne. A co Vás Cekrpos vůbec napadlo, takto útočit na vlastní žlučník? *smich*

Pak budete skuhrat a zakládat otázku, jak se zbavit bolestí po požití mastných topinek...*plac*

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 01.02.13 22:29

Samozřejmě, že nejlepší topinky jsou na sádle, ideálně domácím. No a vrstva - ani málo ani moc, daleko důležitější je jeho teplota. Pokud bude moc chladné, bude se hodně vsakovat do topinek, ale nemělo by se zase přepalovat. A prďtě na názory moralistů, že je to nezdravé. Něřeknu, když je si je někdo dělá třikrát v týdnu a nechce zaměstnávat gastroenterology, tak ať si je dělá klidně nasucho, či v toustovači, ale když si je člověk dělá jednou za čas na chuť, tak není vůbec potřeba se nějak omezovat.

doplněno 01.02.13 22:33:

To suzymon: Sakra, teď to vypadá, jak kdybych to opsal ;)

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 03.02.13 22:16
avatar

*smich* Dericcaster, to neva, rozesmálo mě to. Hlavně že jsme se šešli v názoru na danou otázku...*placni*

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 04.02.13 05:02
avatar

Můžete zkusit tohle :D.

Jinak já většinou normálně namočím toast do rozšlehaného vajíčka s kořením dle chuti a dělám na teflonové pánvičce bez tuku.

Ohodnoceno: 1x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.