Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Zítra chci dělat topinky. Neznáte někdo nějaký opravdu dobrý postup jak je připravit? Mají se smažit asi na sádle? A v jaké vrstvě-hladině sádla? Je to dosti hloupá otázka, aléé . . . . Díky!
Tak smažené topinky, jsou smažené nejlépe na sádle. Chleba nesmí být čerstvý, neboť okamžitě nasaje všechen tuk. Takže raději nakrájet plátky chleba a nechat oschnout. Mluvím o kupovaném chlebu, asi to je ta otázka. No, a pak ho holt osmažíte v tom sádle . Pak potřete česnekem a namažete čím je libo. Ale zdravé to určitě není a nedoporučuji. Chutné to je, to ano.
Ale já si dělám skoro denně topinky ze svého domácího semínkového chlebíčka, opečeného v topinkovači, samozřejmě nasucho, na každý spotřebuji jeden stroužek česneku, šmrdlám rekto-verso, pak namažu nějakou pomazánkou domácí, nebo jenom máslem a tak dál...
Co se týče vrstvy sádla, tak by měl ten chlebík skoro plavat a sádlo musí být dost rozpálené, ne jenom teplé, jinak se to vsákne. A co Vás Cekrpos vůbec napadlo, takto útočit na vlastní žlučník?
Pak budete skuhrat a zakládat otázku, jak se zbavit bolestí po požití mastných topinek...
Hejkálku, taky dělám topinky v toustovači, ale není to ono. Tak jednou za rok si zahřeším a usmažím si je fakt na sádle. Je to úplně jiná chuť! Sádlu zdar
Zdravím,
topinky délávám bez tuku,pouze v topinkovači.Détem dělávám na troše tuku,oleje a plněné.
doplněno 01.02.13 20:44:Plněná-vykrojit prostředek chleba,kůrku osmažit,dovnitř vejce,platek sýru,nbo i kuř.š.a přiklopit vykrojeným vnitřkem,opatrně obratit a dosmažit.Smažím na trošce oleje. To už ale neni klasicka topinka,je plněná.
doplněno 01.02.13 20:46: Osobně dávam přednost topnkovači a výhoda je,že je to bez tuku.Potřu česnekem a navrch tvarůžek
Samozřejmě, že nejlepší topinky jsou na sádle, ideálně domácím. No a vrstva - ani málo ani moc, daleko důležitější je jeho teplota. Pokud bude moc chladné, bude se hodně vsakovat do topinek, ale nemělo by se zase přepalovat. A prďtě na názory moralistů, že je to nezdravé. Něřeknu, když je si je někdo dělá třikrát v týdnu a nechce zaměstnávat gastroenterology, tak ať si je dělá klidně nasucho, či v toustovači, ale když si je člověk dělá jednou za čas na chuť, tak není vůbec potřeba se nějak omezovat.
doplněno 01.02.13 22:33: To suzymon: Sakra, teď to vypadá, jak kdybych to opsal
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.