Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím zvětšit kulaté okno v cihlové zdi

Od: mikkki* odpovědí: 6 změna:

Potřebuji zvětšit v cihlové zdi široké 80 cm kulaté okno. Chtěl bych poradit jestli neexistuje nástroj nářadí, které dokáže vytvořit rovný řez.

Čím zvětšit kulaté okno v cihlové zdi

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Existuje technologie jádrového vrtání...cihla i železobeton...i 1000mm se takto vyvrtat dá.

Cena ovšem nebude nejmenší..

Rovný řez to ale pak je s jistotou...hrany hladké...

kratast*

bouraci kladivo zvetsit otvor koupit rouru patricneho prumeru nacpat ji tam zapenovat a dohazet maltou nebo pretahnout lepidlem.

technologie jsou ale pro smrtelnika nedostupne cdenou.

doplněno 01.02.13 10:54:

oprava: cenou

mikkki*
hodnocení

Jádrové vrtání znám, ale nemyslím, že je cenově vhodné pro normální smrtelníky. Já spíš myslel nějakou ruční technologii, něco jako pilový plátek s karbidovými zrny.

doplněno 01.02.13 12:10:

Bourací kladivo nechci použít, to spíš mne napadlo to odvrtat vrtákem a pak rucne dosekat, ale mam strach, ze se mi cely otvor na druhem konci rozjede.

ladaadal*

mikki, v tomto případě bys musel stejně sekat nejdřív zevnitř a pak zvenku, takže rozjet by se to nemělo, a případné větší zajetí uprostřed doladíš stěrkou.

mikkki*
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi. Až bude hotovo, tak sem dám postup.

martysms*
hodnocení

0x
Jak to vidim pouzil bych rizbrusovacku s diamantovym kotoucem, nariznout a odseknout a tak pokracovat. Vrtani by zde bylo nadlouho. Pokud neexistuje konkretni duvod proc ne bouraci kladivo nezatracoval bych jeho pouziti, ze zkusenosti nejlepsi, zde tedy kombinace diamant a majzlik s kladivem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]