Nejste přihlášen/a.
Potřebuji zvětšit v cihlové zdi široké 80 cm kulaté okno. Chtěl bych poradit jestli neexistuje nástroj nářadí, které dokáže vytvořit rovný řez.
Existuje technologie jádrového vrtání...cihla i železobeton...i 1000mm se takto vyvrtat dá.
Cena ovšem nebude nejmenší..
Rovný řez to ale pak je s jistotou...hrany hladké...
bouraci kladivo zvetsit otvor koupit rouru patricneho prumeru nacpat ji tam zapenovat a dohazet maltou nebo pretahnout lepidlem.
technologie jsou ale pro smrtelnika nedostupne cdenou.
doplněno 01.02.13 10:54:oprava: cenou
Jádrové vrtání znám, ale nemyslím, že je cenově vhodné pro normální smrtelníky. Já spíš myslel nějakou ruční technologii, něco jako pilový plátek s karbidovými zrny.
Bourací kladivo nechci použít, to spíš mne napadlo to odvrtat vrtákem a pak rucne dosekat, ale mam strach, ze se mi cely otvor na druhem konci rozjede.
mikki, v tomto případě bys musel stejně sekat nejdřív zevnitř a pak zvenku, takže rozjet by se to nemělo, a případné větší zajetí uprostřed doladíš stěrkou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.