Nejste přihlášen/a.
Dobrý den přeji.
Mám dotaz,spíš problém.Před mým vjezdem do garáže mě parkují neustále sousedi i přes moji prosbu,ať parkují jinde.Dělají mě to už schválně.Byla jsem na našem úřadě,kde mě bylo doporučeno,že i když je takový problém,ať parkuji venku.Silnice je úzká,podle zákona,by se tady parkovat nemělo vůbec,ale je to pozemek města,takže s tím nic dělat nikdo nehodlá.Když jsem žádala o pronajmutí kousku na parkování,tak mě bylo řečeno,že tohle nejde i když vím,že to jde a je to normální ve městech,ale podle mého se tím nechce nikdo zaobírat,byla by to práce asi na víc.Spíš je také problém ten,že ti co takhle parkují,mají místo před svým domem,vybetonované místo,kde mohou zajet a na zatravněném pozemku města si udělali zahrádky,ale jestě k tomu si postavili na obecním pozemku jakési boudy,kde uskladňují dřevo na topení.
Velice krásná odpověď.Ta mě při tom dnešním naštvání opravdu pobavila.Jen mám problém,je to obecní pozemek,tudíž by to asi nešlo.Když na obecním pozemku může stát sousedovo auto,ale moje už mu vadí.
Bezva nápad. Na obtěžování spoluobčany bezdůvodným zápachem je taky paragraf. Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě, že? Viz zákaz stání u vjezdu mimo komunikaci. Bože...
doplněno 01.02.13 13:42:Nemohu se zbavit dojmu, že je celý problém tak jednoznačný, jak nám tady mourinka prezentuje. Jinak si nedovedu vysvětlit, proč to neřeší s polilcií.
doplněno 01.02.13 13:43:...není jednoznačný...
Jednoduše a prostě. pokud máte v rodině 2 auta (případně koupit flašku sousedovi z vedlejší ulice aby zaparkoval dle vašich požadavků), tak jejich auto zablokujte takovým způsobem, že nevyjedou - jedno auto před a druhé za. Ideálně zaparkovat na milimetry, nechat kvalt, zamknout řadičku, zatáhnout ručku a až soused nebude moc ráno jet do práce a bude na vás zvonit, že "dneska zrovna pospíchá, ať s tím koukáte popojet", tak jednoduše řekněte, že si musíte vypít ranní kávu, udělat si snídani, dojít na záchod, vykoupat se, obléct, připravit se do práce, a že to bude trvat zhruba 3h (a to i přesto, že by to mělo trvat třeba jen 10 minut), ať má chvíli strpení, že kdyby neparkoval jako idiot, že už je dávno v práci a že není váš problém, že stojí na místě kde parkovat nemá a že brání on Vám a né vy jemu. Tento scénář bych opakoval tak dlouho, dokud by tam nepřestal parkovat.. Pokud by tam po měsíci parkoval i nadále, pravidelně kontrolovat tlak v penumatikách také po dobu měsíce. a pokud ani po dvou měsích nepochopí, že prostě tam se stát nemá a nebude, tak mu z auta upadnou nenávratně zrcátka. Samozřejmě vy s tím nebudete mít nic společného a nic o jeho zrcátkách nevíte. Já jsem si podobným stylem vypracoval v naší ulici místo na mého plechového miláčka a mám klid. Kdykoli přijedu před barák, vím, že na tom místě proste bude volno. Moje výhoda je ta, že mám k dispozici několik vozů Mercedes Benz Vito, což je ideální a praktický pomocník na tyto situace. Nejvíc mě pobavil jeden fajnšmekr, který půl hodiny čekal než vylezu z baráku. čekal v nastartovaném autě, naštvaný jako mraky a když jsem přišel, tak jsem si zapálil cigáro, zavolal jsem pár lidem, pomaličku jsem škrábal auto a on furt peskoval, jak si to dovoluju, že to není moje místo, proč parkuju jako idiot div mu neťuknu auto a že zavolá policii.. Říkám "Zavolejte já už tady nebudu, ale odpoledne bude tohle místo volné, jinak budeme mít zítra milé pokračování Odpoledne tam stála ženská z baráku. Druhý den se opakoval stejný scénář. Ale tý ženský jsem se bál. Ženský držkujou až z nich jde strach. tak jsem jí jen vysvětlil,že když bydlí o 100m dál, ať si parkuje před svým kurníkem a nefušuje se mi na moje místo a odjel jsem. Zatím mám klid a žádné problémy.
evidentně každý pochopil, že TOHLE MÍSTO JE MOJE!
Je to zkrátka o tom, jak si sousedy vychováte
asi taky parkoval kde neměl
Mám tomu rozumět tak, že oni stáli na VEŘEJNÉ komunikaci, nikoho neblokovali, jenom měli smůlu, že zrovna tohle místo jste si oblíbil a vyhlédl vy? To je bezohlednost a křupanství v jiném kabátě.
" ... několik vozů Mercedes Benz Vito ... " to si dovedu představit. V ulici máme podobného soudruha podnikatele s několika auty, garáž ani parkovací místo u baráku žádné. Ulice zapráskaná jeho "miláčky" (jak tomu vy silniční kovbojové říkáte) že pomalu neprojedeme. Stával i na chodníku před naším domem, než byl velmi důrazně vykázaný (na svůj chodník si nestoupne). Od té doby nasraný ksicht, že jsem si dovolil tak váženého člověka buzerovat.
někteří jsou prostě nevychovatelní
MB Vita jsou firemní. V ulici mi stojí maximálně 4 auta. Co mi je po tom, že ostatní nemají kde stát. Nikomu nebráním, v ulici je místa že projedou dvoje popeláři proti sobě uplně bez problému. a nemám problém s tím někomu udělat místo se služebními vozy. Parkuji samozřejmě tak, aby nijak nepřekáželo a nikomu nebránilo. Že jsem si vyhradil místo? Nikde není napsaný že to je moje místo a nikde netvrdím že to je moje místo. Jen kdo tam stojí, tak prostě neodjede a to není můj problém. Já jen VÍM, že když přijedu k baráku, tak na tom místě budu mít prostor. Proč tam nikdo nechce stát už není můj problém Já jen vidím volné místo tak tam zaparkuji tak, abych neporušoval žádný zákon.
netvrdím, že nejsem křupan a že nejsem bezohledný . Co je vskutku zajímavé je fakt, že od té doby co jsem podnikl razantní krok k obhájení místa, pozoruji, že většina lidí si našla svůj flek, který jim vyhovuje, kde pravidelně stojí a všem to tak vyhovuje.. Když za mnou přišel pán ze sousedství, jestli bych nemohl přeparkovat auto (dodávku), bez jediného slova jsem šel a dodávku přeparkoval a pánovi se omluvil a na tom místě už nikdy stát nebudu. Nedělám nikomu naschvály, nikoho záměrně neomezuji a když někdo přidje s prosbou, tak jí respektuji. Tady nejde o handrkování. tady jde o princip jde o to, že v té ulici parkují ti samí lidé se stejnými auty. každý den v té samé ulici parkují. bydlí na tom samém místě. tak proč v tom parkování neudělat pořádek. proč nemůže stát každý na tom samém místě aby měl jistotu, že prostě zaparkuje. Proč člověk bydlící na začátku ulice musí parkovat na konci ulice a člověk bydlící na konci musí parkovat na začátku? To je to takovej problém jasně striktně a razantně domluvit nějaká pravidla? Každý druhý den se tu opakuje ten samý scénář. Stojí jedno auto, před ním metr a půl mezera, pak je další auto, 2m mezera, další auto, metr a půl mezera a na celé ulici ve finále stojí 3 auta místo 6ti. uplně zbytečně. ale uplně zbytečně to tak je...
Přesně lidé kteří potom píšou něco o křupanství v jiném kabátě, když člověk zaparkuje tak, aby se do ulice vešlo víc aut a aby měli všichni kde zaparkovat... bohužel lidi hlásající pravidlo o křupanství v kabátě to asi nebudou respektovat tyto elementární pravidla a tak je potřeba trochu bezohlednosti k tomu, aby se vzapamtovali, že v ulici nebydlí sami.
doplněno 01.02.13 08:18:mimochodem. Paní mourinka platí garáž (případně jí pořídila za nemalé paníze), tak si myslím, že má pravo na to, aby v té garáži parkovala a nějaký sousedský trouba slečně neblokoval vjezd a výjezd do garáže.
Jednoznačně bych sousedovic auto zablokoval takovým způsobem, že tu policii skutečně zavolá. (ušetří mi práci s tím, že tam budu muset volat já). Až policie přijede, vysvětlím jím z čeho tento incident vyvstal a co je příčinou, že dement soused neumí parkovat a dělá naschvály. Zablokováním sousedovic auta také máte důkaz v ruce - stojí tam kde nemá, a až přijede policie, sama si to může prohlédnout.. před vjezdem nemá soused co dělat.. a že majitalka si stoupne před svojí garáž není protiprávní jednání .. Druhé auto (pokud je firemní nebo známého), tak to není problém slečny, že tam stojí.
Také si dovolím trochu překroutit a dotáhnout do extrému - Proč by brňák parkoval v ostravě a ostravák v brně a jezdili autobusem domů? Neřeším nějaké metry nedej bože centimetry.. Dřív se mi stávalo, že jsem přijel o půlnoci domů a musel jsem parkovat o 3 bloky dál, protože lidé z vedlejšího bloku parkovali u nás v ulici... Takže tedy já bydlím v ulici X, ale parkovat budu v ulici XYZ vzdálené 10km od mé ulice, protože nějaký trouba si nenašel místo ve své ulici XYZ a zaparkoval v naší ulici X. To mi přijde tedy vskutku logické a geniální řešení. Kam na takové nápady chodíte?
doplněno 01.02.13 10:03:hatsan21:
Tak ještě jednou pro chytráky jako je hatsan.. KDYŽ SI ČLOVĚK PRONAJME PROSTOR, TAK NÁLEŽÍ, JEN A JEN JEMU (o tom je celá tato diskuse - viz otázka). NIKOMU JINÉMU. To znamená, že já si na tom svém místě budu klidně dělat kotrmelce ale NIKDO opakuji NIKDO tam stát nebude.. já nebudu platit nějakýmu vocasovi flek na parkování. Toto místo jsem si dlouhodobě pronajmuj a ted mám na něm právo stát jen a jen já.. a jestli by tam přijel nějakej tajtrdlík a blokoval mě na mém pronajatém místě. věř, že bych ti toho tvého fiátka UNO nejen nechal odtáhnout policií ČR, ale navíc bych to řešil ještě trochu neetickým způsobem. V případě, že by pčr nezasáhla, zapřáhl bych to tvé přibližovadýlko za řetěz a odtáhl bych ho někam hodně daleko. Věř, že 480Nm si s tím hravě poradí.
doplněno 01.02.13 10:17:ladaadal:
ano mám tam cedulku s mojí SPZ. a na zemi jsou příčně červené kostky ohraničující místa parkování (mé místo se tedy liší jen tím, že jí mám označkovanou jako pejsem )... tedy mechanická zábrana tam skutečně není. cedulku mám povolenou, že můžu mít na tom sloupu co je umístěn hned vedle mého parkovacího místa. Na mém místě, které jsem si vydupal mi nebude nikdo stát a nikdo mi nebude bránit v tom, abych na toto místo parkoval.
Bral jsem to jako samozřejmost v souvislosti s otázkou. Na místech pro neplatiče parkuju firemní vozy když nejsou v terénu nebo na firemním parkovišti. Ale občas to dokáže vytočit když není kde stát
doplněno 02.02.13 00:18:Takhle vám brání abyste zaparkovala?
Naprostý souhlas, hodně květnatou a právnickou mluvou se dá zakrýt a zdůvodnit jakékoliv hulvátství a bezohlednost.
Mohl bych to otočit a zeptat se proč by člověk bydlící na začátku ulice nemohl parkovat na konci ulice a obráceně. To nebývá schválnost ale mnohdy nutnost. V ulici neparkují jenom místní ale přijede návštěva, přepravní služba, řemeslníci ... Pak se musím postavit tam kde je místo. Nevím proč by se pak každý den večer měli všichni na povel zvednout a šibovat autama aby stáli v přesně dohodnutém pořadí. To je hnidopišství. Nevím jak z faktu, že se mi nelíbí neoprávněné nárokování si prostoru na veřejném prostranství vyplývá, že jsem bezohledný. Když parkuju, přemýšlím u toho a dělám to vždycky s ohledem na ostatní a primárně před valstním domem. Hysterických scén kvůli vystátým důlkům pro své auto už jsem pár zažil. Ano, rozumný nekonfliktní člověk se stáhne a řekne si: nebudu toho hňupa provokovat, nestojí mi to za to. A oni na to spoléhají
Člověče ty se mi jen zdáš. Už dlouho jsem nečetl takovou pitomost. Napadlo tě vůbec, že může do té tvé ulice přijet taky někdo jiný než ten, kdo tam bydlí? Pokud si nárokuješ parkovací místo, tak zajdi na úřad a to místo si taky zaplať. Je docela dobře, že nebydlím v té tvé ulici, neboť až bys ty potřeboval odjet se služebním vozem tak se spolehni, že bys nikam nejel. Můžu jezdit do práce klidně celý týden na kole a moje auto tě tam může blokovat dost dlouho.
A ty máš od města pronajmuté místo na parkování? Je to nějak označeno, nebo jak náhodná návštěva v sousedství zjistí, že toto místo je pronajato soukromou osobou (nebo firmou) a tudíž na něm nesmí stát?
doplněno 01.02.13 10:21:Tos ale měl napsat hned. Já to tu jen pročítal, ale ono to vypadalo, že za svoje místo považuješ prostě jedno z běžných míst. Pokud je označené, není potřeba žádná mechanická zábrana, i když ta jediná zabezpečí stoprocentní volnost místa, ale pak taky chápu vypuštěné pneumatiky nebo jiné praktiky na člověka, který tam nemá co stát.
ach bože ... informace, že se jedná o vyhrazené a ozančené místo k parkování je ovšem zcela zásadní a úplně mění pohled na věc. To kdybys napsal hned na začátku, nebo po mojí poznámce, že neoprávněně buzeruješ lidi stojící na VEŘEJNÉ komunikaci, ušetřili bychom si někteří pár deci adrenalinu. Howgh
Děkuji pěkná odpověď k zamyšlení.Já nebazíruju na tom,aby si tam někdo stoupl,pokud zajedu do garáže,tak je mě to docela jedno,kdo si tam stoupne,ale včerá jsem se taaaak moc vytočila,když jsem večer přijela a mladej hejsek od sousedů viděl,že stojím před domem,vykládám nákup a stojím na kraji a zajel mě tam a rychle zmizel doma.Tak jsem jim svoje auto postavila před jejich dům a klidně tam budu stát až do ponděli,ať si zuří.Já mám výdrž,jsem klidný člověk,ale srát na hlavu si nenechám.
Jednou z možností je, když budou stát před Vaší garáží, postavit svoje auto na vybetonované místo před jejich domem... Ovšem musíte se připravit na jejich protesty. Udělejte si pravidelně fotodokumentaci jejich parkování před Vaší garáží, odkládejte pečlivě písemná upozornění, která jste prokazatelně sousedům doporučeně zaslala.
Píšete o pozemku města, dá se předpokládat, že u Vás funguje i policie. Telefonní číslo na policii najdete v telefonním seznamu. Věřím, že po x-tém zavolání, že Vám nějaké vozidlo brání ve vjezdu do / výjezdu z garáže, dojde i policajtům trpělivost a přijedou snad už naposledy udělat pořádek.
Už se to tu řešilo vícekrát, ty hřebíky byly také jednou z možností, ovšem hřebíky nerozeznají Vaše pneumatiky od vetřelcových...
Jak se do lesa volá, tak z lesa vyběhne hajnej...možná by stačila jedna obchůzka okolo jejich auta s jedním hřebíkem... to ale zřejmě odporuje Vašemu slušnému vychování.
Bude to dlouhý boj, nezávidím... přeji trpělivost.
doplněno 01.02.13 07:33: Není problém volat policii, když Vám svým vozidlem brání pohybu, ať stojíte kdekoliv. Pokud nestojíte na jejich oficiálně vyhrazeném místě. Nejlepší letopočtem v noci, když budou nasštvaní nejen sousedé, ale i policajti.ten letopočet tam nějak vpašovalo automatické psaní, omlouvám se!
Máte pravdu.Chodit s hřebíkem není můj styl.Nejlepší na tom všem ale je,když jsem si parkrát postavila auto před jejich dům,tak mě postavili před moje auto svoje,abych nemohla vyjet,nebo mě tam do vjezdu postavili popelnice.je evidentně vidět,že oni můžou,ale já běda,běda,tak je zle.Prostě ubožák zůstane ubožákem.
Co tu řešíte?
Podle zákona 361 Sb., § 27, odst 1 n) Nesmí řidič zastavit a stát před vjezdem na pozemní komunikaci z polní nebo lesní cesty nebo z místa ležícího mimo pozemní komunikaci.
Prostor před garáží je vjezd z místa ležícího mimo pozemní komunikaci. Jednoduché jak facka.
Upřednostňuji nejdříve domluvu, ale když ta nepomáhá...
doplněno 01.02.13 10:55:Hoďte jim do schránky citaci tohoto paragrafu s tím, že máte vůli se s něma domluvit, ale pokud to nepůjde jinak, tak že pokaždé zavoláte policii.
Vám se to řekne,teď jsem se sousedem řešila tenhle spor a řekl mě,že je to veřejná komunikace,tak si tam může klidně stát,ale já stojím se svým autem na obecním pozemku,tudiž před jeho domem,ale to už se mu nelíbí.
no to měl sice soused pravdu že na veřejné komunikaci stát může, ale at si nejprve přešte zákon kde může zastavit a stát... a místo ležíci mimo veřejnou komunikaci je myšleno mimo jiné taky garáž... tak at nedělá chytrého a nejdřív si přečte zákon.. aby pak na to nedojel... jinak volat policajty pokud není řeč.. a trvat minimalně na pokutovani
mourinko, přečtěte si tu větu ještě jednou a pořádně. Co vám na ní není jasné? Takže když bude někde upraven značkou zákaz stání, tak tam můžu stát, protože je to veřejná komunikace? Ve Vašem případě stání před garáží sice není upraveno značkou, ale větou. To je to samé. Chápete to už narozdíl od souseda?
Když nepomohla ústní stížnost na vašem úřadě, tak jim ji dejte písemně a nechte si podepsat převzetí na vaší kopii. Do stížnosti rovnou napiště, že pokud nebude řešena, že ji postoupíte na krajský úřad. Když předložíte fotografii ještě lépe. Nejrychlejší a nejsnažší způsob je, jak již psáno nade mnou, volat policii. Tady se opět potvrzuje, že lidská bezohlednost nezná hranic. Bohužel.
Jeden drobný doplňující dotaz. Garáž, o které se zde píše je kolaudována jako "garáž"? Pokud ano, tak v rozhodnutí musí být uveden i souhlas s přístupem na veřejnou komunikaci v inkrimimovaném místě. Máte-li tyto náležitosti v pořádku, pak před tímto vjezdem nemá nikdo co stát. Jestliže se jedná o stavbu bez kolaudace nebo jiného druhu než garáž či vjezd nebo vstup na pozemek (opět musí být kolaudován nebo schválen), pak před tímto "vjezdem" lze klidně zastavit a stát, pokud to neodporuje jiným normám.
otázka je jestli tam někdo stojí , nebo jestli se paní zdá , že má málo místa a špatně se jí tam zajíždí
Ano,je to garáž v rodinném domku a pokud stojí auta po celé jedné straně,tak si myslím,že na zacouvání 3,5m je pro někoho málo místa,když je ve vyhlašce,že při zastavení a stání musí být pruh v délce nejmíň 3 m v obou směrech.Pokud zacouvám,tak už nemám problém vyjet z garáže.Jo jsem ženská a myslím,že jezdím sama ohleduplně,snažím se nikomu nepřekážet.Co vím,tak i chlapi mají problémy,tak raději nezajíždí.Znám lidi,kteří tohle umí,ale mě to prostě a jednoduše nejde,je to také obava,abych svýmu příjemnýmu sousedovi,který mě dělá naschvály nenabourala jeho auto,se kterým si může stát u své rezidence,kde mají místa okolo celého domu plno!Myslím si,že by se mu taky nelíbilo,což už mě dokázal dnes,že se mu to nelíbí,aby ostatní jiné auta jim parkovali před jejich domem.
3,5 m na zacouvání je málo? ono to vypadalo , jako že vám někdo blokuje garáž ,ale ono je to jinak . Máte foto jak to tam vypadá?
Foto sice nemám,ale je to vjezd do garáže tak uzký z kopečka,je vidět,že vy chlapi takové věci chápete jinak,já se tam prostě nestočím.pokud mě tam ještě k tomu stojí auto,pokud chci vystoupit z auta,tak úzkou skulinou,mám štěstí,že nejsem širší,někdy si říkám,že bych při svých 56kg,měla jestě shodit.Já vím,že se asi berete jako profík,který se vsouká do každé škvíry,ale každej nemůže být jako vy.
Madam, ty tři metry platí při stání u kraje komunikace, když tam jezdí tramvaj, tak 3,5 mtr. Při vjezdu do garáže je to jedno. Ten nesmí být blokován ať má jeden a půl metru pro motorku nebo osm metrů pro armádní vznášedlo.
Má to být minimálně takhle:
doplněno 01.02.13 17:46:Byl jsem skeptický vůči artikově prvnímu příspěvku, nicméně už to zřejmě leze ven...
doplněno 01.02.13 17:53:Artik, fakt se vsoukáváš do každé škvíry?
jo,jenže ty auta jsou naskládané na druhé straně,řekla bych,že v tom je rozdíl,tohle parkování,co jste namaloval je v pohodě.
Takže na druhé straně? Bavíme se i o předmětném sousedově autě? Nebo onen soused vám parkuje před vjezdem, jak jsem načrtnul? Nebo jak to vlastně celé je? Snažím se vám pomoct, můžete situaci nějak podrobněji popsat?
Podle poslední reakce mourinky bych řekl, že parkují naproti vjezdu přes ulici. A paní se při najíždění nestočí do vjezdu.
Pokud je vám násilí a agrese cizí, tak zkuste zazvonit a poprosit: "potřebuji vyjet z garáže, můžete prosím odjet?" Za 10 minut se vraťte a zazvoňte: "potřebuji do garáže, můžete prosím odjet?" Tak to můžete alespoň 5x zopakovat. Velmi účinné je to v pozdních nočních nebo ranních hodinách. Když nebudou reagovat, tak sirkou zapříčit zvonek a čekat.
Když nepomůže, zavolejte policii. Zákon o silničním provozu §27
(1) Řidič nesmí zastavit a stát
.
n) před vjezdem na pozemní komunikaci z polní nebo lesní cesty nebo z místa ležícího mimo pozemní komunikaci
Parkují vám přímo před vratama , nebo se vám tam jen špatně zajíždí? Já řešil něco podobného . Přijedu večer z práce a auto mi stojí přímo před vratama . Zapřáhl jsem lano a auto odtáhl o kus dál do silnice . Tohle se opakovalo 3x . Jednou ráno mi tam to samé auto stálo a já nemohl do práce . Vypustil jsem mu všechny kola a ventilky zahodil . Asi tak 5x jsem měl narvanou sirku v zámku u vrat ( nyní už mam vrata ,kdy zámek nepotřebuju ) .
doplněno 02.02.13 19:52:jestli to máte jako na obrázku , tak to máme úplně stejně . Já zajíždím předkem a vše je v pohodě , ven to jde vycouvat taky úplně v pohodě .
Děkuji za to individium,ale myslím si,že ženský jak tak předpokládám podle vaší odpovědi,zase tak neschopný nejsou a v mnoha situacích na silnici jsou daleko ohleduplnější.
Ještě jedna věc na to moje individium,jezdím asi 10 let,bez jediného bourání,bez jediného škrábance a nejsem žadný sváteční jezdec.Pokud lezu z auta,tak vystupuji tak,abych nikomu neťukla auto svými dveřmi,což se o chlapech říci nedá.A znám jednoho jezdce,chlapa,který zajížděl po předku do garáže na 2 a hrozně se divil,že se tam nemůže trefit,to bych asi tak řekla na obhajobu náš ženských o kterých vy jak si myslíte podle svého vyjádření ke mě,že na silnici nemáme co dělat!Jinak se mějte za své rady pěkně a pro příště...nikoho neurážejte!
Mourinko, my se vám tady snažíme pomoct jak jste chtěla. Kreslíme vám náčrty ať se vyjádříte, ale nic konkrétního z vás nedostaneme. Lidi vám tady navrhujou, ať to vyfotíte, nakreslíte...Tak co dělat? To, že si tady děláme srandu nebo nedejbože dokonce snižujeme vaši úctu, si dokonale špatně vykládáte. Už k tomu nemám co dodat.
doplněno 02.02.13 12:25:A pokud si přečtete celé téma, tak já se vám snažil konkrétně navrhovat inteligentní postup, narozdíl od sypání hřebů nebo stavění vleček hnoje.
Viděli jste film Nedotknutelní? ...ale vážně-souhlasím s erniem,pokud je to v zákoně volat poldy...pro úplnost: Proč vám to dělají? není tam opravdu místo k parkování nebo je to naschvál? A když ano,tak proč?
Ano,dělají to schválně,pro úplnost,jsem tohle už psala ze začátku.Májí okolo svého domu místo,jako před domem,tak i vedle,já nechápu jednu věc na tomhle.Jak jim by se libilo,kdyby každej kdo přijede k nám,tak se postavil k nim.U nás by bylo prázdno a u nich,tak jako u nás.Ale pokud se stane,že si nemáte kde zaparkovat vy a zajedete si k nim,tak je zle.Pokud máme být lidmi,tak se budem chovat vzajemně slušně jeden ke druhému a nebudem si dělat naschvaly,hlavně pokud s těmi lidmi bydlíte na ulici.Oni sami totiž neví,kdy třeba vás budou potřebovat!
S aktuálním problémem vám neporadím, ale dám vám dvě rady.
1. Trénujte. Sama jsem před časem šoférování dobrovolně vzdala, jízda bez doprovodu pro mě byl nepředstavitelný stres. Ale do garáže jsem zajížděla bravurně. Předcházelo tomu několik sice potupných, ale velmi účinných lekcí na jednom firemním parkovišti, o víkendech prázdném. A pár rozestavěných PET lahví a nekompromisní syn.
2. Vycházejte dobře se sousedy. Se sousedy se člověk vídá častěji než s vlastními dětmi a nejlepšími kamarády. Vstřícnost, vlídnost a ochota se vždycky vyplatí. Když se něco pokazí v začátcích, nepříjmně se to později projeví.
Jsem si naprosto jistá, že by mi při podobném problému, jaký popisujete, soused bez řečí uhnul a vyhověl. Jak jsem napsala, už nejezdím, ale při každém sněhu mívám problém se sněhovou frézou. Nemám už sílu prudce zatáhnout, tak někdy nezvládnu startování. Když to některý z chlapů vidí, přijde a pomůže. Možná si myslí něco o nešikovném kopytu, možná o staré nešikovné bábě. Je mi to fuk, poděkuju a jindy oplatím třeba knížkou s povinnou četbou pro děti.
Čím víc budete při jednání se sousedy uplatňovat zákony, tím horší a horší bude další soužití. Moje rady se vám možná líbit nebudou, ale věřte, že to myslím dobře a že mám obě rady ověřené.
Já se spíš ptal na to proč to dělají,jestli je v tom něco z minulosti nebo vám závidí (cokoliv) nebo jsou to prostě jen burani,kteří si myslí,že jim patří celý blok. No každopádně volba je na vás i podle zdejších odpovědí:buď policie nebo takovým hajzlům můžete s prominutím lézt do zadku a zkusit se s nimi usmířit a domluvit,ale to je podle mě jen utvrdí v jejich pocitu nadřazenosti a můžou to dělat dál nebo vám začít dělat něco jiného-to je ale můj postoj,mě se to třeba příčí,ale pokud se vám podaří s nimi domluvit,tak proč ne.
mourinko, doufám, že to už chápu dobře, že se soused staví proti vjezdu do garáže ale NA PROTĚJŠÍ STRANU silnice, než je váš dům. To totiž nebylo z vašich prvních příspěvků jasné. Ponechám stranou, co ho vede k těm schválnostem a jestli není možné nějaké usmíření nebo dohoda. Rozšíření vjezdu, předpokládám, je také náročné. Napadá mě už jen toto:
- Podle vyhlášky při stání musí zůstat volný alespoň jeden jízdní pruh široký nejméně 3 m pro každý směr jízdy. Jedná se tedy evidentně o přestupek a teoreticky byste mohla přivolat policii. Problém je, že stejně jako jeho, můžou pokutovat všechny ostatní, kteří v ten moment v ulici stojí, takže vaše obliba vzroste i mezi ostatními sousedy ...
- zkuste na městě protlačit místní úpravu se značkou zákaz stání a šrafovanou zebrou na místě naproti garáže. Argumentace špatným vyjížděním, úzkou komunikací, atd. ...
- půjčte si od známého nějakou starou plečku, se kterou nejezdí a postavte ji sousedovi na místo, kde ho to bude nejvíc prudit
Jinak vím, o čem píšete, stejně se mi staví naproti garáže soused odnaproti. Nemá mě rád a dělá to schválně. Ale protože jsem předem věděl, co je to za vola, vybudoval jsem (ale nejen kvůli tomu) dostatečně široký vjezd ke garáži, takže se navzdory prudiči vytočí ven i manželka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.