Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik stojí kubík plynu u Pražské plynárenské

Od: aloisb® odpovědí: 7 změna:

Právě jsem dostal fakturu za plyn od Pražské plynárenské :

Celková spotřeba plynu za rok - 9 m3 (jen vaříme na sporáku a na víkendy jsme pryč na chalupě)

Platba za distribuci plynu ...603,- Kč

Platba za služby operátora trhu (bez DPH! :)) ...0,19 Kč

Platba za ostatní služby dodávky :

Komoditní složka ceny ...121,- Kč

Stálý měsíční plat ...590,- Kč (za co, soudruzi, za co?)

Cena celkem s DPH ...1595,- Kč děleno 9 = 177 Kč /m3

To člověk musí říci, i když se mu to nelíbí - zlatí komunisti, to stál kubík plynu 4 Kč!

doplněno 31.01.13 15:57:

Úplným výsměchem je jedna složka platby za distribuci : Jedná se o tzv, stálý měsíční plat za "přistavenou kapacitu " ve výši 566 Kč! Při naší spotřebě hovořit o přistavené kapacitě je opravdu, ale opravdu technický nesmysl :))

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

zrušit,bud propan ,nebo elektrický sporák,už jen to placení z hodin je nesmyslné pokud na nic jiného ho nepoužíváte

sanyo*

PB lahev běžná ke sporákům o váze 10 kg stojí dnes v průměru 380 Kč, domácnosti vydrží u plynového sporáku na běžné denní vaření cca 3-4 týdny . Plus mnohdy dovoz této bomby a korunky se dál sypou... Zvažte to .

hodnocení

0x

Zni to blbe, ale v cem je problem?
Osobne bych sehnal sporak na PROPAN-BUTAN a menil jednou za cas bomby (lahve).
Nevim jestli ten Tvuj sporak jde predelat.

hop®
hodnocení

0x

Jen moje zkušenost, v jednom z minulých roků jsem platil měsíční zálohy na plyn 70,-Kč, podotýkám, že mám pouze sporák a používám jej opravdu výjimečně. Přišlo mi roční vyúčtování, v podstatě bez většího nedopatku či přeplatku, jen s upozorněním, že na další rok mi budou zálohy zvýšeny na 80,-Kč měsíčně. Bylo mi trošku podezřelé, proč mi zvyšují zálohy, když jsem sorák téměř nepoužil a dal jsem se do analýzy té roční faktury.Zjistil jsem, že za celý rok jsem spotřeboval plyn v ceně 6,-Kč, slovy ŠEST KORUN, zbytek jsou různé poplatky. Takže asi tak...

hodnocení

0x

odpoveď je jasná - změnte dodavatele na jiného (levnejšího). Změna je obvykle zdarma.

hodnocení

Už je rozhodnuto, budeme provádět revitalizaci kuchyně, takže plyn se odpojí a koupí se elektrický sporák. Teď jen nevím, zda prodávajín na jednofázové připojení a jistič 16 A, protože víc tam nemáme.

prodávají a jistič 16A stačí, ale je velice pravděpodobné, že Vám nepojede deska na maximální možný výkon, to prostě jedna fáze neutáhne. Zřejmě obvykle jedou jen dvě plotýnky zároveň, to je nevýhoda zapojení na 1x fázi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]