Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tapety nedrží na nábytku - jaké lepidlo?

Od: kibi odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

koupil jsem si tapetu na potapetování skříně ale ony na ní nedrží proto se ptám jestli po natření skříně lepidlem na tapety by šly tapety lépe přílepit. Jsou samolepící. A taky mi jde o to ze kdyz bych chtel treba za 10 let zmenit barvu nebo styl skříně tak aby šla tapete odstranit bez porušení podklad. materiálu

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cazal*
hodnocení

2x

Pořádně odmastit a musí držet, pokud to není tapeta od Vietnamců.

hodnocení

0x
Samolepící tapeta drží na suché čisté hladké rovné nezaprášené ploše, pokud není lepidlo zaschnuté.
to případné potřebné odmaštení je podmínkou...
ovšem že by Vám držely na lepidle na tapety, to pochybuji. Vodou ředěné lepidlo musí vsáknout do podkladu a zároveň do tapety, vytvořit můstek. Do lepidla samolepící tapety určitě nevsákne.
Pokud použijete lepidlo na jiné bázi, je možné, že v budoucnosti nepůjde tapeta dolů!

martinjelinek*
hodnocení

0x

musí držet

hodnocení

0x

tapety samolepící drží jak blázen,pokud tedy nemáte povrch takový který jste ošetřovala leštěnkou,pak je mastný a nedrží,pak jedině odmastit ,ale pokud to je nasáklé tak nevím,když jsem polepoval barvené dveře tak jsem dokonce používal jarovou vodu a máčel podklad a vytláčel bubliny a drží to už 6 let bez problému jen hrany jsem pral na sucho,a řádně odmastil vše lihem

kibi
hodnocení

no ona to byla taková ta levná varianta vietnamská tak rade kde sehnat? :)

jabraka*

Pokud jsi použil tu vietnamskou tapetu,použij pro lepení akrylové lepidlo.Používal jsem akryltmel z tuby,ten jsem špachtlí rozetřel do tenka.Pokud se tapeta někde odlepí,znovu použij ten tmel po okrajích.Předpoklad je,že povrch bude odmaštěný,nejlépe acetonem.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]